Cum Deschizi o Sala de Fitness cu Fonduri Europene in 2021

Home/Cum Deschizi o Sala de Fitness cu Fonduri Europene in 2021

Importanta unui stil de viata sanatos si a miscarii este costientizata de un numar tot mai mare de romani, astfel ca orasele mari sunt pline de sali de fitness si toate au clientela bogata. In SUA una din patru persoane are abonament la o sala de fitness, in Romania doar una din 10, estimandu-se ca in urmatorii 10 ani la noi in tara clientela se va dubla. Sa deschizi insa o sala de fitness pe fonduri europene nerambursabile implica un plan solid, o buna organizare si foarte multa munca. Am pregatit pentru tine un ghid complet cu ajutorul caruia te poti asigura ca ai planificat bine afacerea, ca ai infiintat firma corect si in conformitate cu cerintele legale si ca ai accesat cu succes fonduri europene pentru a deschide sala de fitness pe care ti-o doresti. Daca esti pasionat de domeniu si crezi ca aceasta afacere ti se potriveste, atunci nu mai astepta, urmeaza-ti visu!!

Franchiza Sala Fitness sau Afacere Proprie de la 0?

Multi antreprenori se intreaba daca sa inceapa afacerea lor de la 0 sau sa apeleze la o franchiza.Ca si avantaje franchizele au o rata de faliment mai mica decat ea afacerilor traditionale, dar in acelasi timp si un cost mai ridicat de deschidere si iti impun anumite proceduri, reguli pe care trebuie sa le respecti, imitandu-ti puterea de decizie. In schimb afacerea proprie iti ofera independenta nelimitata, dar vine la pachet si cu un risc mai mare. In contextul in care o afacere proprie sala de fitness poate obtine fonduri europene nerambursabile, it recomandam cea de-a doua varianta.

Sala Fitness deschisa cu fonduri europene: doua tinere care alearga pe banda, imbracate in echipament sportiv privesc in departare pe geam. In fundal se observa alte echipamente utilizae intr-o sala de fitness.

Pasul 1. Alege tipul de sala de fitness

Exista o varietate de modele de business pentru salile de fitness. Exploreaza-le si hotaraste care ti se potriveste cel mai bine.

Sala Fitness Specializata

 • Aceasta nisa se focuseaza pe o specialitate din domeniul fitness, de exemplu: aerobica, yoga, dans, balet, Pilates, etc
 • Salile de specialitate ofera o gama variata de cursuri saptamanale, in functie de nivelul de dificultate, intensitate sau complexitate.
 • Instructorii sunt ceritficati pe nisa respectiva.

Sala de Fitness Traditionala

 • Acest tip de afacere ofera o varietate de optiuni de fitness in aceasi locatie, incluzand; cursuri de fitness, cardio, training personal, cycing, etc
 • Unele dintre ele ofera si alte servicii conexe, cum ar fi masaj, sauna sau chiar piscina.

Pasul 2. Analizeaza Piata

Vezi care iti sunt competitorii, unde este localizata afacerea lor, cine le sunt clientii tinta si in functie de acestea stabileste-ti si tu o strategie pentru afacere. Daca esista o nisa de piata pe care competitia nu o acopera atunci ai un avantaj pe care il poti exploata.

Pasul 3. Alege Locatia

In primul rand gandeste-te de cat spatiu ai nevoie pentru afacere in functie de numarul de clienti pe care estimezi. De asemea in functie de profilul clientului, pune-ti cateva intrebari. Vei avea nevoie de parcare? Doresti o zona cu acces de la o artera principala? Va fi greu pentru clienti sa te gaseasca? Le vei putea explica usor cum se ajunge la tine? Esti aproape de statia de autobuz? In faza de startup a afacerilor catia este elementul cheie pentru cresterea numarului de clienti.

*Nota: Chiria spatiului reprezinta o cheltuiala eligibila in cadrul programului StartUp Nation

Pasul 4. Identifica echipamentele necesare

Lista de jos cuprinde sugestii de echipamente necesare unei sali de fitness. In functie de specificul salii de fitness pe care doresti sa o deschizi vei folosi doar unele echipamente si/sau vei adauga altele.

 1. Aparate Fitness Multifunctionale
 2. Aparate Fitness Individuale
 3. Banci de Antrenament
 4. Gantere
 5. Benzi de alergare
 6. Biciclete
 7. Aparate de Vaslit
 8. Steppere
 9. Step Aerobic
 10. Saltele Fitness
 11. Mingi Aerobic
 12. Benzi Elastice
 13. Greutati pentru aerobic (gantere, bare de exercitii)
 14. Corzi de suspensie
 15. Greutati

Pasul 5. Calculeaza costul de deschidere

Pretul echipementelor necesare unei sali de fitness difera de la un furnizor la altul,. Daca intri pe website-urile furnizorilor poti calcula si singur cat costa sa deschizi o astfel de afacere. Vei ajunge la concluzia ca te poti incadra cu bugetul in suma de 200.000 de lei. Costul nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru tine, pentru ca prin StartUp Nation se acorda 200.000 de lei pentru demararea unei astfel de afaceri, iar si mai important: acest program nu necesita cofinantare din partea ta. Intr-adevar exista niste costuri initiale, inainte de depunerea proiectului pe care trebuie sa le acoperi, si anume cele cu deschiderea firmei (pana in 1.000 – 2.000 lei). In cazul in care alegi sa nu iti faci proietul pentru accesare fonduri europene singur, atunci vei acoperi tot tu avansul dat firmei de consultanta, urmand ca dupa castigarea proiectului restul comisionului de consultanta sa fie o cheltuiala eligibila in cadrul programului StartUp Nation (deci se acopera din fonduri nerambursabile).

Deschidere Sala Fitness StartUp Nation – vezi mai multe detalii despre program aici

Pasul 6. Identifica Linia de Finantare

Gasire a liniei de finantare potrivite este vitala, programul trebuie sa fie cel pentru care sunt eligibile: ideea de afacere, beneficiarul si nu in ultimul rand costurile necesare implementarii proiectului. Principalul program prin care puteti accesa fonduri europene nerambursabile pentru deschidere sala fitness este StartUp Nation. Informatii despre program gasiti la sectiunea Consultanta StartUp Nation.

Pasul 7. Infiinteaza firma

Accesarea de fonduri europene pentru a deschide o sala de fitness nu schimba cu nimic pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru infiintarea societatii. Nu intreba la ONRC daca e nevoie de acte suplimentare in cazul in care accesezi fonduri europene , nu iti va raspunde nimeni la aceasta intrebare. Crede-ne pe cuvant, modalitatea de infiintare a firmei este cea uzuala.

Inainte de a depune dosarul pentru infiintare trebuie sa verifici disponibilitatea numelui (se poate face online sau la sediul ONRC), si sa rezervi numele (doar la ONRC). Trebuie sa hotarasti ce forma juridica preferi, cea mai uzuala pentru deschidere sala fitness fiind SRL (Societate cu Raspundere Limitata).

Codul CAEN pentru desfasurarea activitatilor unei sali de fitness este 9313 – Activități ale centrelor de fitness.

Vezi mai multe detalii despre ce alte coduri CAEN s-ar putea sa ai nevoie: Coduri CAEN pentru Sali  & Centre de Fitness.

Dupa gasirea si rezervarea numelui, documentele/ formularele pe catre trebuie sa le depui la ONRC sunt:

  1. Cerere de Inregistrare societate.
  2. Anexa 1 si Anexa 2.
  3. Daca este cazul – Declaratii Model 1 pentru persoane juridice care nu desfasoara activitati la sediul social ; sau Model 2 care specifica respectarea legislatiei.
  4. Dovada verificarii disponibilitatii si a rezervarii firmei.
  5. Daca se foloseste o denumire care apartine/a apartinut altei firme, atunci este necesar acordul pentru utilizarea denumirii.
  6. In cazul asociatilor unici este necesara Declaratia ca acesta este asociat unic intr-o singura societate cu raspundere limitata.
  7. Actul Constitutiv (ONRC ofera serviciul de elaborare a actului constitutiv).
  8. Document care sa ateste dreptul de folosinta a spatiului sediu social.
  9. Cerere Inregistrare document care atesta ca sediul social nu a fost instrainat.
  10. Declaratie sediu social.
  11. Dovezile privind efectuarea varsamintelor subscrise (pentru aporturi in numerar: foaie de varsamant / ordin de plata / chitanta CEC; pentru aporturi in natura subscrise la capitalul social: facturi, titluri de proprietate asupra bunurilor mobile, inclusiv certificatul de sarcini a acestor bunuri).
  12. Actele privind proprietatea pentru aporturile in natura (pentru imobile este necesar si certificatu constatator al sarcinilor de care sunt grevate).
  13. Declaratii persoane care urmaza sa devina fondatori.
  14. Acte identitate persoane care vor fi fondatori.
  15. Specimene de semnatura.
  16. Cetatenii straini sau reprezentantii acestora vor trebui sa dea o declaratie.
  17. Declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice.
  18. Declaratie privind plata tarifului legal.
  19. Dacă este cazul: actele de inregistrare ale fondatorilor, administratorilor, cenzorilor; avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinta.

Toate aceste formulare / documente le gasiti pe websitul ONRC la sectiunea Inmatriculari – selectati Persoane Juridice.

Pasul 8. Intocmeste Dosarul de Finantare

Primul pas spre punerea in aplicare a ideii de afacere este organizarea si transpunerea ei intr-un Plan de Afacere. Organizarea ofera cadrul atingerii obiectivelor, scrierea proiectului fiind un pas important spre succes. Planul de afacere capteaza esenta ideii tale intr-o maniera logica, clara, organizata, fiind unul din instrumentele critice pentru obtinerea finantarii si trebuie sa cuprinda si analiza cost-beneficiu, previziunile financiare, studiile de piata si studiul de fezabilitate. Ghidul StartUp Nation il puteti downloada de aici, iar modelul de plan de afacere aici.

Asadar dosarul de finantare trebuie sa contina:

 • Planul de Afacere
 • Previziunile Fianciare
 • Studiul de Piata
 • Cererea de Finantare
 • Alte documente care sunt mentionate in Ghidul solicitantului

In aceasa etapa poti sa scrii singur proiectul / planul de afacere, sau poti gasi un consultant care sa facaasta pentru tine. In cazul in care alegi sa mergi printr-o firma de consultanta Neotrust iti sta la dispozitie cu o prima sedinta de consultanta gratuita si un voucher cadou, air apoi cu servicii de elaborare si implementare proiect. Contacteaza-ne.

Pasul 9. Depune Dosarul de Finantare – Accesare Fonduri Europene

Dosarul si toate documentele necesare (inclusiv planul de afaceri) se depun online conform Ghidului Solicitantului. Lista cu documentele necesare o gasesti in Ghidul Solicitantului. Tot acolo vei gasi si alte instructiuni pentru accesare, conditii de eligibilitate si linkul spre aplicatia unde se depune planul de afacere si celelalte documente.

Dupa depunerea dosarului va urma Perioada de evaluare, in care Finantatorul evalueaza proiectul, solicita clarificari sau informatii aditionale. Daca numarul solicitantilor care au punctaj maxim depaseste numarul de beneficiari bugetati sa primeasca finantare, atunci se trece la criterii aditionale de departajare. La finalul acestei etape se anunta rezultatele.

Pasul 10. Implementarea Proiectului de Fonduri Europene Sala Fitness

In aceasta etapa vei efectua achizitiile si sa instalezi echipamentele. Exista 3 modalitati de implementare a programului:

1. Rambursarea din surse proprii

Aceasta modalitate presupune ca beneficiarul plateste facturile din banii proprii, urmand sa isi primeasca inapoi banii depunand o cerere de rambursare. (sau mai multe)

2. Cererea de Plata

Acest mecanism se poate folosi in cazul in care furnizorul accepta livrarea echipamentelor cu plata la termen (in unele cazuri si instalarea). Beneficiarul intocmeste dosarul de achizitie, furnizorul livreaza echipamentele, iar apoi beneficiarul depune Cererea de Plata catre Finantator, dupa care isi primeste banii.

3. Cererea de rambursare prin Credit Punte

Creditul punte poate fi acordat de una din bancile partenere pe baza contractului de finantare semnat. Dupa ce creditul punte este aprobat, banca iti va efectua platile necesare, iar apoi beneficiarul depune Cererea de Rambursare la Finantator pentru a stinge creditul.

11. PROMOVEAZA SALA DE FITNESS

Activitatile de marketing sunt vitale oricarei afaceri, in special start-up-urilor. StartUp Nation permite efectuarea acestui tip de cheltuieli (sunt considerate cheltuieli eligibile). Existe nenumarate modalitati de promovare, mai jos le gasesti pe cele mai importante:

Promovare pe Facebook

O campanie de Promovare Summmer Slimdown este perfecta pentru a te adresa unui grup de doamne care vor sa se mentina in forma inainte de inceperea concediilor de vara, si implicit pentru trecerea la costume de baie. Si pentru ca incerci sa atragi noi clienti aceasta modalitate iti va aduce rezultate garantate, mai ales daca ai un trainer care se focuseaza pe tonificare + oferi niste tips and trics de la un nutritionist cu privire la alimentatia pe timpul duratei programului.

Website

Costul unui website este o cheltuiala eligibila in cadrul programului StartUp Nation, deci de ce sa nu profiti de acest lucru? Un website cu informatii complete si actualizate despre serviciile oferite reprezinta cel mai simplu mod de a atrage clientii.

Fluturasi publicitari

Imparte fluturasi publicitari. Asigura-te ca toata lumea afla ca s-a mai deschis o sala e fitness in zona.

Recomandari

O buna parte din noii clienti va veni la tine prin recomandari de la alti clienti multumiti. Asigura-te deci ca iti construiesti o relatie buna cu orice client, cine e multumit te va recomanda si prietenilor.

Alte activitati de promovare:

Oferire de Abonamente cu discount, listare pe website-urile locale, vouchere de reducere, e-mail marketing, fa-ti un cont de Facebook, LinkedIn, etc.

Noutati Fonduri Europene Nerambursabile Deschide Afacere
Noutati Fonduri Europene Nerambursabile Gaseste Finantare
Nouatti Fonduri Europene Nerambursabile Voucher cadou.
Noutati Fonduri Europene Nerambursabile pentru Tineri

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Nouatti Fonduri Europene Nerambursabile pentru Agricultura

7. SERVICII CONSULTANTA FONDURI EUROPENE SALA FITNESS

Neotrust ofera suport in toate stadiile accesarii de fonduri europene nerambursabile, de la idee si pana la auditul proiectului implementat.

Costul serviciilor de Consultanta Fonduri Europene Nerambursabile pentru Deschiderea unei Sai de Fitness reprezinta o cheltuiala eligibila in cadrul StartUp Nation.

 • DENTIFICARE FINATARE

  Identificam toate optiunile de finantare nerambursabila, le comparam si o alegem impreuna cea mai avantajoasa pentru ideea dumneavoastra de business.

 • INTOCMIRE DOSAR FINATARE

  Scriem proiectul conform ideii dumneavoastra de afaceri, elaboram planul de afaceri, efectuam studiile de marketing cerute, previziunile financiare si toate celelate documente necesare dosarului. Depunem dosarul si oferim suport pentru partea de comunicare si pregatire de documente aditionale cerute de Finantator in faza de evaluare a proiectului.

 • VERIFICARE ELIGIBILITATE

  Verificam eligibilitatea dumneavoastra, a firmei, a ideii de afacere si a costurilor impuse de proiect.

 • MANAGEMENT DE PROIECT

  Implementam proiectul, realizam procedurile de achizitii, intocmim dosare de achizitii, caiete de sarcini, cererile de rambursare, audit, rapoarte de durabilitate, gestionam relatia cu Fianantatorul si oferim asistenta la vizitele reprezentantilor acestuia pe teren.

Completeaza formularul de mai jos pentru iar noi te vom suna pentru o evaluare gratuita a eligibilitatii tale pentru a deschide o Sala de Fitness cu Fonduri Europene Nerambursabile

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

  Aboneaza-te la Newsletter

  ALTE IDEI DE AFACERI CU FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

  Consultanta Fonduri Europene Startup Nation Laborator Cofetarie Patiserie - o masina gri plina e spuma alba, intr-o spalatorie, stropita de jeturi de apa.

  Spalatorie Auto

  Daca esti pasionat de autovehicule si doresti sa infiintezi o spalatorie, trebuie sa stii ca investitia poate fi acoperita din fonduri nerambursabile. Aceasta afacere iti ofera si posibilitati de activitati adiacente (spalatorie covoare).

  Service Auto

  Afla cum poti deschide un service auto in 6 pasi simpli de urmat, de la utilajele necesare, etapele pentru accesarea de fonduri europene si pana la autorizare RAR

  Print Shop

  Investitia presupune echipamente de printare, taiere, amenajarea spatiului si dotare cu cel putin un calculator, toate acoperite din fonduri europene. O afacere profitabila care ofera servicii de printare brosuri, copiere, printare carti, cataloage, taiere, legare, etc

  Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

  CONTACT

  FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA