Fonduri Europene IT

Home/Fonduri Europene IT
Fonduri Europene IT

FONDURI EUROPENE PENTRU IT (INFORMATION TECHNOLOGY)

Firmele din domeniul tehnologiei informatiei pot obtine pana la 3,5 milioane euro fonduri europene nerambursabile pentru cercetare-inovare, dezvoltare de produse noi sau start-up-uri. Vezi mai jos oportunitatile de finantare deschise, conditii de eligibilitate, pasii pentru accesare si idei de afaceri cu fonduri europene in IT.

PROGRAME DE FONDURI EUROPENE PENTRU IT

Vezi mai jos toate oportunitatile de finantare nerambursabila pentru domeniul IT in 2020.

Femeia Antreprenor

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - minim 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

StartUp Nation Diaspora

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

* Tipurile de apeluri prin care se acceseaza fonduri europene pentru IT sunt cele competitive sau de proiecte majore, cele necompetitive fiind destinate preponderent institutiilor publice. Apelurile competitive sunt gestionate de Organisemele de Finantare interne (romanesti), iar in cadrul acestora cererile depuse concureaza cu alte proiecte similare. Proiectele majore pot depasi de cele mai multe ori 50 milioane euro si sunt aprobate direct de Comisia Europeana.

CE FIRME DE IT SUNT ELIGIBILE PENTRU FONDURI EUROPENE

Se pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru IT de catre firmele care au urmatoarele coduri CAEN.

 • 6201 Activitati de realizare a software-ului la comanda (software orientat client).

 • 6202 Activitati de consultanta in Tehnologia informatiei

 • 6203 Activitati de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul

 • 6209 Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei

 • 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management (include si activitati de Project Management)

 • 2611 Fabricarea subansamblurilor electronice (module).

 • 2612 Fabricarea altor componente electronice

 • 2630 Fabricarea echipamentelor de comunicatii

 • 7211 Cercetare-dezvoltare in biotehnologie

 • 7219 Cercetare-dezvoltare in alte științe naturale si inginerie

CODURI CAEN IT AVANTAJATE IN GRILELE DE PUNCTAJ

Potrivit ANIS (Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii), piata IT din Romania a ajuns la 4,5 miliarde de euro anul trecut si estimarea este ca va ajunge la 7 miliarde de euro in 3 ani.

Aceasta dezvoltare accelerata a sectorului IT a fost stimulata nu doar de de facilitatile fiscale (cum ar fi de exemplu scutirea de impozitul pe salariu) dar si de accesul facil la finantarea nerambursabila. In ultimii ani tot mai multe programe de fonduri europene ofera punctaj suplimentar pentru codurile caen folosite de acest domeniu (clasa 620: Coduri CAEN 6201, 6202, 6203, 6209, detaliate mai jos)

Cod CAEN 6201
Activitati de realizare a software-ului la comanda (software orientat client)

 • activitati de scriere/programare, modificare, testare si asistenta privind produsele software.

 • scrierea de programe urmand indicatiile utilizatorilor (programe orientate pe client).

 • proiectarea structurii si continutului sau scrierea codului de calculator, cod necesar pentru a implementa sisteme software, aplicatii software, baze de date, pagini web.

 • adaptarea software-ului potrivit cerintelor specifice (modificarea si configurarea unei aplicatii existente astffel incat aceasta sa devina compatibila, potrivit mediului sistemului informatic al clientului.

Cod CAEN 6202
Activitati de consultanta in tehnologia informatiei

 • planificarea si proiectarea sistemelor de calculatoare ce integreaza hardware, software si tehnologii de comunicatii

 • activitati de pregatire a utilizatorilor

Cod CAEN 6203
Activitati de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul

 • activitati de mgmt si exploatare ain locatie a sistemelor de calclulatoare ale clientilor si a facilitatilor de prelucrare a datelor.

 • serviciile anexe pentru categoria precedenta

Cod CAEN 6209
Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei

 • servicii de recuperare a informatiilor din calculatore in caz de dezastrui

 • instalarea calculatorelor persoanale si servicii de instalare software.

CE SE POATE FACE O FIRMA DE IT CU FONDURI EUROPENE

In linii mari urmatoarele tipuri de cheltuieli pot fi eligibile pentru programele de fonduri europene. Cheltuielile eligibile pot diferi insa de la un program la altul, deci recomandam verificarea fiecarui program prezentat mai sus.

Constructie sau extindere spatiu, fonduri europene pentru IT prezinta doi constructori in plin porces de munca.

Constructie / Extindere Spatiu

Cheltuieli care se pot efectua in cadrul acestei categorii de catre firmele de IT acopera consturile cu: amenajarea terenului, cu utilitatile necesare obiectivului, constructii si instalatii, executie constructie, instalatii electrice, sanitare, climatizare, instalatii interioare de alimentare cu gaze naturale, instalatii de incalzire, organizare santier, studii de teren, obtinere avize, etc.
Fonduri Europene IT, pentru firme din acest domeniu prezinta un birou dotat cu scaune, calcualtoare, mese, cu design modern.

Dotare Spatiu

Firmele de IT pot sa amenajeze si sa doteze biroul / spatiul cu: mobilier, echipamente IT (unitati centrale, monitoare, alte accesorii ca si tastatura, mouse, etc ), multifunctionale / imprimate/copiatoare, birotica, etc.
Fonduri Europene IT, pentru firme din domeniul IT, achizitii soft si module. Barbatul poarta camasa alba si are mainile in buzunare.

Achizitie Soft

Softul necesare desfasurarii activitatii: un exemplu ar fi softul CRM pentru o firma de productie, sau softul de contabilitate pentru o firma de contabilitate. Alte exemple: licente, aplicatii electronice (inclusiv cele pentru cataloage electronice, cele pentru facturare electronica, custoemr service, aprovizionare, magazin electronic), etc.

Alte Cheltuieli Eligibile

Salarii, Brevete, Licente, Marci comerciale, Consultanta elaborare proiecte fonduri europene, Consultanta proiectare (in cazul constructiilor).

STIRI – AFACERI CU FONDURI EUROPENE IN IT

Afacere de succes cu fonduri nerambursabile

Antreprenorului din Cluj Paul Brie care a accesat 1 milion de euro din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul TeleportHQ, prin programul POC. Proiectul este un sistem de automatizare a acțiunilor repetitive din procesele de creare a site-urilor sau a altor aplicații digitale. Prezentarea d-lui Paul incepe la min 48 sec 21, iar demonstratia functionarii aplicatiei o gasiti la min 54 sec 55.

Stire preluata de la HotNews Live.

Consultanta Fonduri Europene IT, o imagine cu grafice financiare de crestere sugerand cresterea cifrei de afaceri dupa accesarea fondurilor europene nerambursabile.

Life is Hard Work Soft

Life is Hard a accesat finantare europeana de 5.058.597 lei pentru dezvoltarea unei platforme de management al afacerii (OKEY). O solutie modulara in cloud care ofera firmelor mici si mijlocii o modalitate de gestionare eficienta si automatizata a afacerii: facturator, document storage, gestiune clienti si contracte, export de date catre aplicatii de contabilitate. Modulele au fost achizitionate de la furnizori, LiH integrandu-le in aplicatie.

PASI PENTRU ACCESARE DE FIANTARE NERAMBURSABILA IN 2020

Pentru fiecare program de fonduri europene se publica un ghid care contine conditiile de eligibilitate, normele procedurale si instructiunile de depunere ale dosarelor de finantare. Firmele de IT pot opta sa isi elaboreze si sa depuna proiectul singuri sau sa apeleze la o firma de consulanta. Serviciile de consultanta fonduri europene sunt eligibile pentru a fi rambursate (resprezinta cheltuieli eligibile).

SERVICII CONSULTANTA FONDURI EUROPENE IT

Oferim suport firmelor de IT in toate stadiile accesarii de fonduri structurale, de la idee si pana la auditul proiectului implementat.

Serviciile de consultanta pentru firmele de IT care doresc sa acceseze fonduri europene in 2020:

 • DENTIFICARE FINATARE

  Identificam toate optiunile de finantare nerambursabila, le comparam si o alegem impreuna cea mai avantajoasa pentru ideea dumneavoastra de business.

 • INTOCMIRE DOSAR FINATARE

  Scriem proiectul conform ideii dumneavoastra de afaceri, elaboram planul de afaceri, efectuam marketing research, proiectiile financiare si toate celelate documente care trebuie incluse in dosar). Depunem dosarul si oferim suport penru partea de comunicare si pregatire de docuemnte aditionale cerute de Finantator in cadrul etapei de evaluare a proiectului.

 • VERIFICARE ELIGIBILITATE

  Verificam eligibilitatea dumneavoastra, a firmei, a ideii de afacere si a costurilor impuse de proiect.

 • MANAGEMENT DE PROIECT

  Implementam proiectul, realizam procedurile de achizitii, intocmim dosare de achizitii, caiete de sarcini, cererile de rambursare, audit I, rapoarte de durabilitate, gestionam relatia cu Fianantatorul si oferim asistenta la vizitele pe teren ale reprezentantilor autoritatiilor finantatoare.

Completeaza formularul de Consultanta Gratuita si un expert NEOTRUST te va contacta pentru identificare liniei de finantare potrivita ideii tale de afacere si verificarea eligibilitatii.

  NEOTRUST

  Consultanta Fonduri Europene

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

  Aboneaza-te la Newsletter

  Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

  CONTACT

  FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA