Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online

Home/Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online

Invata sa scrii singur cereri de finantare, planuri de afaceri, sa elaborezi bugete si previziuni financiare si sa accesezi fonduri nerambursabile participand la cursurile de fonduri europene organizate de firma de consultanta Neotrust: Cursuri Fonduri Europene Neotrust in anul 2022: in Bucuresti, Cluj Napoca, Sibiu, Brasov, Iasi, Constanta sau Online. Spre deosebire de alte cursuri de pe piata aici nu vei gasi teoria fondurilor europene ci chiar vei invata sa elaborezi singur cereri de finantare si proiecte, sa le depui si sa accesezi fonduri nerambursabile pe linii de finantare reale cum ar fi StartUp Nation, PNDR 6.2, Microgranturi, etc. IMPORTANT!!! Datorita situatiei pandemice toate cursurile se desfasoara doar in sistem online, prin video-conferinte.

Detalii Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online

In cadrul cursurilor vei invata direct de la un Expert Accesare Fonduri Europene, fondator al unei firme de consultanta a carei activitate principala este scrierea si implementarea proiectelor pt obtinere de fonduri nerambursabile guvernamentale, europene si norvegiene. Vei invata sa elaborezi si sa elaborezi si sa depui singur cereri de finantare & proiecte si sa accesezi fonduri europene. Exemplele pe care se lucreaza la acest curs nu sunt pur teoretice ci sunt aplicabile pe liniile de finantare curente (StartUp Nation,PNDR 6.2, Capital de Lucru, Microgranturi, Ajutor de Stat Horeca si Turism, Microgranturi Relansare).

Cui se adreseaza Gama de Cursuri Fonduri Europene Neotrust in anul 2022 (Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online

Trainer: Oana Bucur

De profesie Consultant Accesare Fonduri Europene, Oana Bucur este si fondatorul firmei de consultanta Neotrust Consultanta Fonduri Europene. Expertiza ei cuprinde programe ca si: StartUp Nation/ StarTech Innovation, Microgranturi, Capital de Lucru, Granturi Pentru Investitii, Ajutor de Stat HoReCa si Turism, Masura 4.1.1 Investitii in Activitati Productive, precum si multe alte programe.

Curs Scriere Proiecte Fonduri Europene si Accesare Imagine cu laptop si cana

Q&A Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online

Alte detalii Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online

Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online se desfasoara momentan DOAR ONLINE in sistem de video-conferinta, prin intermediul aplicatiei Zoom. Aplicatia este gratuita si va trebui instalata pe dispozitivul dumneavoastra inainte de inceperea cursului. Inainte de inceperea cursului trainerul va va tansmite detaliile de logare pe email. Cursurile sunt structurate pe o durata a 12-36 de ore ore si isi propun sa va familiarizeze cu practica proiectelor finantate din fonduri europene nerambursabile, acoperind toate etapele necesare, prin studii de caz si exemple practice, prin metoda invatarii experentiale. In cadrul cursurilor veti invata cum sa scrieti si sa depuneti un cereri de fianntare, proiecte de fonduri europene, precum si cum sa le implementati. Intreg timpul cursurilor este alocat partii practice, deloc celei teoretice. Cursantii antreperenori invata cum sa isi sporeasca sansele de a obtine finantare, beneficiind de know-how-ul unui consultant experimentat. Persoanele care participa la cursuri pentru ca ulterior sa devina Consultanti gasesc nu doar toolurile necesare pentru acest pas in cariera ci si cunostiintele si tips & tricks. Reprezentantii institutiilor publice sau a ONGurilor invata sa identifice oportunitatile de finantare disponibile si sunt ghidati de un consultant experimentat. Toti cursantii stiu sa scrie proiecte de fonduri euopene /cereri de finantare de la 0 la finalul acestui curs, beneficiind de machete de generare proiecte si modele de proiecte.

Ce primesti daca participi la gama de Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online?

• Diploma de participare la cursuri, emisa de Neotrust Consulting Partner SRL (Neotrust Consultanta Fonduri Europene)

• Cursuri axate pe practica si nu pe teorie

• Inveti sa scrii cereri de finantare (cererea de finantare, depunere, semnare contract fianantare, elaborare raspunsuri la cereri de clarificare, semnarea contractului de fianantare, implemetare, monitorizare), proiecte, diagrame gantt, bugete, previziuni financiare

• Primesti modele de cereri de finantare , precum si ale documente : cerere de clarificare, raspus la cerere de clarificare, raport implementare, modele proiecte, bugete, etcetc

Cursuri Fonduri Europene Neotrust in anul 2022 (Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online 2022

• Esti sprijinit in realizarea proiectului de catre un consultant cu experienta (care este activ in scriere de proiecte pe fonduri nerambursabile guvernamentale, europene si norvegiene), fondator al unei firme de consultanta pt accesare fonduri europene

• Vei fi integrat intr-o echipa de proiect

• Primesti raspunsuri furnizate de un consultant cu experienta la intrebarile tale

• Primesti suport de curs, instructiuni de elaborare a cererilor de finantare

Cum se poate efectua plata pentru aceste Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online?

Plata se poate efectua prin transfer bancar / OP. Momentan nu se accepta plata cash. Dupa inscrierea la curs un reprezentant Neotrust te va contacta pentru confirmarea datelor si pentru a clarifica daca factura va fi emisa pe persoana fizica sau juridica. Ulterior iti vom transmite factura rugandu-te sa confirmi plata.

Se ofera discounturi / reduceri pentru cursuri?

Se ofera preturi speciale / discounturi / reduceri daca optati pentru cel putin 2 cursuri (sau pachete de cursuri)

Se ofera preturi speciale pentru grupuri de persoane (cel putin doua persoane).

De asemenea se ofera discounturi pentru clienti au participat la un curs si care revin pentru alte cursuri.

Contactati-ne pentru orice situatie mentionata mai sus si va vom oferi un pachet / pret cu discount.

De ce ai nevoie pentru a participa la cursuri?

Pentru a participa la cursurile Neotrust (Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online) trebuie sa te pregatesti cu un laptop sau PC si sa ai conexiune la internet.

Cursurile se pot accesa si de pe tableta/smartphone, totusi este mai indicat sa optati pentru un Laptop sau PC pentru exercitiile de grup.

Care sunt avantajele cursurilor online in sistem video -conferinta?

Prin paticiparea la cursuri online in sistem video-conferinta castigati avantajul accesibilitatii cursurilor din diverse locatii, fara a mai fi necesar sa va deplasati. Implicit scad si costurile pe care le-ati fi avut cu deplasarea. In acelasi timp nu pierdeti partea de interactiune cu ceilalti participanti si cu trainerul, cursurile nefiind inregistrari simple, ci desfasurandu-se LIVE, in sistem video-conferinta. Trainerul va va raspunde la intrebari in tmp real, si tot in timp real veti putea interaction acu ceilalti participanti.

De ce sa alegi Cursuri Fonduri Europene 2022 oferite de Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online?

Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online sunt pactice, in urma lor ramai cu abilitatea de a scrie singur scrie singur cereri de finantare, de asemenea te vei familiariza cu toti pasii necesarei pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile pe linii de finanare/apeluri de complexitate scazuta. Sunt cursurile perfecte cu care sa incepi daca doresti sa iti faci o cariera de consultant, sau daca odresti sa accesezi fonduri pentru afacerea ta. Cursurile au fost gandite ca si instrumente util pentru transformarea taskurilor complexe in-unele simple prin toolurile care sunt oferite si care simplifica actiuni de complexitate crescuta. Asadar ne-am dorit ca la finalul cursurilor sa auzim din partea cursantilor expresii de genul “Pai nu e asa de greu!”

De ce sa ne alegi pe noi pentru aceste cursuri de fonduri europene? Pentru ca suntem o firma de consultanta a carei activitate principala este de a elabora, depune, implementa si monitoriza proiecte pe fonduri europene, nu suntem o firma de training care preda notiuni invatate in alta parte, ci predam ceea ce stim si ceea ce facem. Suntem la curent cu toate liniile de finantare, avem proiecte in lucru si in implementare. Asadar la intrebarile tale din cadrul cursului iti raspunde un consultant care cunoaste toate tips and tricks ale elaborarii de proiecte, este la curent cu liniile actuale de finantare si care iti poate impartasi din experienta sa.

Cu ce difera ” Cursul de Accesare Fonduri Europene Nerambursabile Incepatori” de “Cursul de Proiecte Fonduri Europene – Scriere si Accesare” ?

Cele doua cursuri sunt complementare.

Cursul de Acesare Fonduri Europene pt Incepatori acopera pasii necesari pentru accesare de fonduri europene pe linii de finantare/ apeluri de complexitate scazuta, fiind potrivit pentru cei care nu au mai facut niciodata proiecte pe fonduri europene, nu au mai elaborat cereri de finantare. In general aceste programe pe care veti exersa in cadrul cursului implica elaborarea si depunerea unei cereri de finantare.

Curs Proiecte Fonduri Europene – Scriere si Accesare acopera pasii necesari pentru accesare fonduri europene pe linii de finantare / apeluri de complexitate medie. Aceste linii de fianantare implica pe langa cererea de finantare si : elaborarea unui buget, a unui plan de afaceri si a previziunilor fiananciare. Cursantii vor exersa asadar sa scrie / sa elaboreze toate aceste docuemnte necesare liniilor de fianntae de complexitate medie.

Idei de Afaceri Cu Fonduri Europene Nerambursabile

O idee de afaceri cu fonduri europene nerambursabile in mediul rural este productia de inghetata. Ea se realizeaza din laptele proaspat, sanatos, de la ferma. 4 cornete de inghetata sunt puse pe un suport in picioare, cu diverse arome: vanilie, capsuni, oreo si ciocolata.

Inghetata de la Ferma

Iata o idee profitabila care poate fi finantata din fonduri europene nerambursabile. Consumatorii prefera produsele naturale, organice, autentice. Serbet de capsuni, zmeura, mure, toate cultivate la ferma, organic. Si sortimente de inghetata pe baza de lapte, lapte, lapte gras, de la vaci crescute la ferma, hranite cu cereale cultivate tot acolo.

Echipamente necesare > Producerea inghetatei de calitate din lapte si fructe necesita echipamente si spatiu dotat pentru o astfel de activitate. Achizitiile cu echipamente de procesare inghetata (pasteuriizatoare, freezere, linii de extrudare, inglobatoar produse solide, masini rotative si liniare de umplere, abatotoare sunt cheltuieli eligibile in cadrul apelurilor de fonduri europene.

Clienti > Se poate opta pentru clienti cofetarii, baruri, restaurante, insa nu este exclusa nici vanzarea directa. Este foarte la moda si servirea inghetatei in cadrul evenimentelor (nunti, botezuri), intr-un stand vintage special amenajat in cadrul candy-bar-urilor.

Fonduri europene nerambursabile mediul rural pentru un atelier de tamplarie. Tanarul antreprenor tamplar are un creion dupa ureche si zambeste sigur pe el, multumit de afacere.

Atelier de Tamplarie

Exista o paleta larga de afaceri non-agricole care merg bine in mediul rural, iar una dintre cele mai des intalnite este atelierul de tamplarie.

Echipamentele necesare sunt finantate din fonduri nerambursabile: Circular cu masa, Fierastrau vertical, Masini de gaurit si insurubat cu acumulator, Fierastrau alternativ pentru lemn si metal, Polizor unghiular, Polizor unghiular, Ciocan rotopercutor, Rola curent, Boloboc, Masina de sudat profile, Masina bavorat automata, Pantograf portabil, Masina de frezat montanti, Masina de taiat baghete, Set scule consumabile- (suruburi, set surubelnite, set burghie fier, set panze fierastrau vertical, set panze polizor mare, set panze polizor mic, set panze fierastrau alternativ, set burghie sds, spuma, silicon)

Cienti > Se poate produce mobila de lemn la comanda pentru clienti persoane fizice, sau se semneaza contracte cu marii distribuitori. Nu este exclusa varinata exportului, mai ales daca este vorba de mobila de lemn (pentru aceasta nisa cererea la export fiind mare)

O sera de rosii e cea mai potrivita alegere de utilizare a fondurilor europene nerambursabile in mediul rural. Rosii delicioase atarna pe tulpinile de un verde crud, insirate pe randurile din sera.

Sera de Legume

O idee de afacere in mediul rural tot mai actuala si tot mai des demarata de tineri, cu o atractivitate sporita pe zona de Organic /BIO.

Cheltuieli eligibile prin fonduri europene: achizitia solariilor, a utilajelor necesare
(motocultoare, prasitoare, remorca, motostropitoare, etc) si costul
serviciilor de consultanta fonduri europene agricultura. Achizitia terenului in general nu este eligibila.

Clienti > Legumele pot fi vandute marilor lanturi de magazine sau se poate merge pe business modelul “Cosul BIO”, aprovizionand un anumit numar de familii saptamanal, pe baza de abonament.

Fonduri Europene Nerambursabile Mediul Rural: fabrica de fructe inghetate. Zmeura, mure si afine sunt aduse la o temperatura scazuta foarte rapid si apoi transportate pe benzi rulante spre ambalare.

Fabrica fructe inghetate

Piata de legume si fructe congelate in Romania este de 40000 de tone / an, (fara cartofii pai congelati), din care momentan doar 15% este acoperita de produse romanesti, restul este import.

Echipamentele necesare sunt finantate din fonduri europene nerambursabile pentru mediul rural: Tunel de congelare rapida, uzina de frig, linii de pregatire a materiei prime pentru congelare, instalatii industriale de curatare, prespalare-spalare, taiere, oparire, preracire, instalatii de cantarire si ambalare automata.

Cienti > Marile supermarketuri romanesti, dar si export.

Culturile de camp sunt finantate din fonduri europene nerambursabile pentru mediul rural. Grau galben, copt, ondulndu-se mangaiat de vantul lin, este completat de cerul albastru senin.

Culturi de Camp

Tot mai multi romani pariaza pe pasiunea lor pentru truda facuta cu daruire si migala si se orienteaza spre afaceri agricole. Cu o paleta variata de optiuni din categoriile cereale, plante aromatice si medicinale, culturile de camp reprezinta una dintre cele mai populare idei de afaceri in randul tinerilor agricultori.

Utilajele necesare acestui tip de afacere sunt eligibile pe fonduri nerambursabile: tractor, plug, combinator, prasitor, semanatoare, masina de erbicidat, etc

Clienti > Brutarii, distribuitori, supermarketuri.

Ferma de Porci

Pentru consumatorii romani carnea de porc este o traditie, fiind cea mai cautata si reprezentand 50% din consumul anual de carne. O afacere potrivita mai ales pentru cei care detin teren la tara sau cei care au mostenit o gospodarie. Poate genera un venit sigur chiar si cu efective mici de porci.

Ce se finanteaza cu donduri europene nerambursabile pentru mediul rural: cu exceptia terenului, tot ceea ce este neceasar unei ferme de porci ( constructie hala pentru porcine, bazin pentru dejectii, achizitie echipamentele necesare, amenajare drumuri interne, platforme betonate, rampa auto, imprejmuire).

Clienti> Persoane Fizice

Ce Pot Face Firmele cu Fondurile Europene

Majoritatea participantilor la Curs Accesare Fonduri Europene pentru Incepatori sunt curiosi cu privire la ce se poate face cu fonduri europene, asadar va raspundem la intrebari: In linii mari urmatoarele tipuri de cheltuieli pot fi eligibile pentru programele de fonduri europene. Cheltuielile eligibile pot diferi insa de la un program la altul, deci recomandam verificarea fiecarui program in parte.

Imagine cu un camp cultivat unde rasar cereale,

Constructie / Extindere Spatiu

Cheltuieli care se pot efectua in cadrul acestei categorii acopera consturile cu: amenajarea terenului, cu utilitatile necesare obiectivului, constructii si instalatii, executie constructie, instalatii electrice, sanitare, climatizare, instalatii interioare de alimentare cu gaze naturale, instalatii de incalzire, organizare santier, studii de teren, obtinere avize, etc.
Fonduri Europene Nerambursabile pentru Firme pentru achizitia de utilaje in toate domeniile. In acest caz sunt prezentate utilaje pentru brutarie: cuptoare pentru copt.

Achizitie Utilaje / Echipamente

Se pot achizitiona utilaje in functie de domeniul in care activati. De exemplu pentru un laborator de cofetarie/ patiserie se pot achizitiona cuptoare patiserie-cofetarie, masini de foietaj, vitrine de prezentare, masini de glazurat, malaxoare si mixere planetare, masini pentru pulverizarea ciocolatei, echipamente frigorifice.

Achizitie Soft

Softul necesare desfasurarii activitatii: un exemplu ar fi softul CRM pentru o firma de productie, sau softul de contabilitate pentru o firma de contabilitate. Alte exemple: licente, aplicatii electronice (inclusiv cele pentru cataloage electronice, cele pentru facturare electronica, custoemr service, aprovizionare, magazin electronic), etc.
Dotare birou cu fonduri europene pentru firme.

Dotare Spatiu

Spatiul se poate dota cu: mobilier, echipamente IT (unitati centrale, monitoare, alte accesorii ca si tastatura, mouse, etc ), multifunctionale / imprimate/copiatoare, birotica, etc. Participa la Curs Accesare Fonduri Europene pentru incepatori pentru a accesa finantare!

Salarii

Costul cu Salariile este in general limitat la un anumit % din valaorea totala a investitiei (% difera in functie de apel). Pentru unele apeluri costul cu salariile nu reporezinta o cheltuiala eligibila.
Fonduri Europene pentru Firme - se pot achizitiona autoutilitare.

Masini

Autoutilitate, Masini / Utilaje Constructii (buldoexcavator, macara, incarcator, etc), masini agricole (tractor, plug, masina de stropit, echipament de fertilizat, cositoare, foarfeca electrica, tocator, remorca, etc)

Alte Cheltuieli Eligibile

Website de Prezentare, Brevete, Licente, Marci comerciale, Consultanta elaborare proiecte fonduri europene, Consultanta proiectare (in cazul constructiilor)

Alte Idei de Afaceri pentru cursantii Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online

Casa de Moda / Atelier Croitorie

Daca pasiunea ta este designul vestimentar si creatia, atunci o afacere in domeniu este solutia care deschide calea spre implinirea visului tau. Utilajele / instrumentele necesare (masina de cusut liniara, triploc, butoniera, masa de calcat industriala, mesele manuale/mecanice de control, masina de stantat, masina de croit cu banda, masini sectionat spanul, prese de termocolat, rampa de control etc) sunt eligibile pentru a fi achizitionate prin fonduri nerambursabile in masura de pana la 100%.

Cursuri Fonduri Europene Neotrust in anul 2022 (Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online atelier croitorie
Apelati cu incredere la serviciile neotrust de Consultanta Fonduri Nerambursabile pentru Femei. O idee de afaceri populara este productia de dulceata. Borcanele de dulceata colorate stau asezate unele peste celeleate,: galbene, visiniii, rosii, roz.

Productie dulceata

Dulceata bio este tot mai solicitata pe piata (piata care este in plina expansiune oricum). Pentru a putea produce legal gemuri sau dulceturi trebuie sa aveti un mic laborator, separat de spatiu de locuit, autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar, separat de spatiul de locuit. Dotarea spatiului cu utilajele necesare se poate face prin programe de fonduri europene ca si Start-Up Nation. Idee Curs Accesare Fonduri Europene pentru incepatori

Cursuri Fonduri Europene Neotrust in anul 2022 (Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online productie atelier patiserie prajituri multe si dulci

Atelier Patiserie / Cofetarie

Candy baruri, prajituri de sarbatori, torturi pentru zile de nastere, praline, ciocolata de casa, salam de biscuiti, eclere, trei ciocolate, amandine, savarine sau torturi de nunta, cine le refuza? Aceasta afacere poate aduce intre 200000 euro si 800000 euro pe an profit. Pentru investitie (cuptoare patiserie-cofetarie, masini de foietaj, vitrine de prezentare, masini de glazurat, malaxoare si mixere planetare, masini pentru pulverizarea ciocolatei, echipamente frigorifice si alte utilajele de laborator) se primesc fonduri europene nerambursabile.

Sala de fitness deschisa din fonduri nerambursabile pentru femei. Doua domnisoare si un domn se vad alergand pe banda de alergat. Cea din prim plan asculta muzica in casti si este imbracata in negru. Urmatoarea are vestimentatie mai colorata: labastru si roz.

Sala Fitness

Importanta exercitiilor fizice si a unui stil de viata sanatos este costientizata de un numar tot mai mare de romani, astfel ca orasele mari sunt pline de sali de fitness si toate au clientela bogata. In SUA una din patru persoane are abonament la o sala de fitness, in Romania doar una din 10, estimandu-se ca in urmatorii 10 ani la noi in tara clientela se va dubla.

NEOTRUST

Consultanta Fonduri Europene

Despre Neotrust, organizatorul Cursurilor Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online:

Neotrust ofera solutii complete pentru accesarea de fonduri europene. Suntem dedicati succesului financiar al clientilor nostri, oferind solutii durabile, inovative, personalizate, plecand de la nevoile clientilor nostri. Fiecare proiect este diferit, dar toate au in comun implicarea noastra si accesarea cu succes de fonduri europene. Recrutam experti consultanti cu experienta, cu diverse backgrounduri de business, aducand diversitate de idei si know-how in relatia cu clientii, cu scopul de a creste calitatea serviciilor de consultanta fonduri Europene si de a maximiza sansele clientilor pentru accesarea fondurilor structurale. Misiunea Neotrust este cresterea competitivitatii mediului de afaceri romanesc prin oferirea de servicii de consultanta financiara la standarde calitative ridicate. Echipa noastra de consultanti valorifica la maxim expertiza si know how-ul, eliminand barierele pentru ca antreprenorii romani sa isi transforme Viziunea in Realitate accesand fonduri europene nerambursabile. Credem in puterea ideilor de a schimba lumea, in visele antreprenorilor si in realizarea lor, credem in planurile de dezvoltare si nu in ultimul rand in spiritul antreprenorial. Viziunea Neotrust: Dorim sa ajutam antreprenorii sa isi transforme visele in afaceri de succes, actionarii intreprinderilor mari sa isi realizeze planurile de crestere, institutiile publice sa isi atinga obiectivele si ONG-urile sa schimbe lumea intr-una mai buna, toate acestea prin accesarea de fonduri europene. Credem in succesul clientilor nostri si crestem ajutandu-i pe altii sa creasca. Modelul nostru unic de colaborare in cadrul firmei si in relatiile cu clientii si partenerii livreaza rezultatele dorite pentru dezvoltarea businessului clientilor.

Ne dorim ca ideile antreprenorilor sa fie valorificate, visele lor implinite, iar pasiunea sa le ramana aprinsa. Parteneriatul cu noi este bazat pe incredere, transparenta si profesionalism si va permite sa va focusati pe afacerea d-voastra in timp ce noi identificam oportunitati de finantare nerambursabila cu fonduri europene, evaluam eligibilitatea, elaboram planul de afaceri, depunem dosarul, implementam si apoi monitorizam proiectul. Clientii nostri sunt partenerii nostri. Credem in partenerii nostri si in visele lor! Ne straduim sa aducem un impact semnificativ pozitiv in businessul clientilor prin tot ceea ce facem, echipa de consultanta fonduri europene maximizand sansele dumneavoastra de reusita in obtinerea finantarii.

Pe langa activitatea de baza Neotrust a inceput sa ofere si cursuri in domeniul scrierii de proiecte de fonduri europene nerambursabile, pentru a impartasi din experienta antreprenoriala si cea dobandita in scrierea si implementarea de proiecte, pentru a ajuta tinerii antreprenori dar si dezvoltarea mediului de afaceri Romanesc, conform valorilor sale exprimate anterior . Cateva dintre cele mai populare cursuri sunt cel de Antreprenoriat, Accesare Fonduri Europene, Scriere de Proiecte pe Fonduri Europene, precum si cel de Scriere de proiecte pe fonduri nerambursabile pentru ONGuri.

1. MINI GHID FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE pentru cursantii Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online

Ghid Gratuit destinat cursantilor Neotrust, si nu numai

ATENTIE CURSANTI Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online:

Cursurile organizate de Neotrust sunt cursuri practice, in cadrul acestora nu se preda teorie. Ghidul de mai jos este gratuit.

1. FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE – CE SUNT ELE SI DE UNDE PROVIN

Comisia Europeana a alocat Romaniei 28.9 miliarde de euro in 2014-2020, fonduri europene nerambursabile, bani care pot fi accesati pana in 2022. Pentru 2021 – 20217 Romania va primi 80 de miliarde de EUR, respectiv 46,3 de miliarde de EUR din bugetul UE 2021-2027 şi 33,5 de miliarde de EUR prin instrumentul Next Generation EU. Fondurile europene nerambursabile sau structurale reprezinta instrumentele de finantare nerambursabila alocate Statelor Membre ale Uniunii Europene pentru a reduce decalajele de dezvoltare economica si sociala dintre acestea. Acestea sunt gestionate in comun de catre Comisia Europeana impreuna cu fiecare Stat membru. Pentru Romania principala sursa de finantare sunt Fondurile Europene Structurale si de Investitii (ESI):

 • Fondul Social European (FSE)
 • Fondul de Coeziune (FC)
 • Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)
 • Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)
 • Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM)

Ele se concentreaza pe 5 mari directii: cercetare si inovare, tehnologii digitale, sprijin pentru economia cu emisii scazute de dioxid de carbon, gestionarea durabila a resurselor naturale si nu in ultimul rand competittivitatea Intreprinderilor mici.

Dezvoltarea agriculturii se finanteaza concomitent si prin plati directe sin Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA), iar categoriile defavorizate primesc ajutoare din Fondul European de Ajutor pentru cele mai Defavorizate Persoane (FEAD).

Fondul Social European (FSE) sprijina proiectele legate de ocuparea fortei de munca si a incluziunii sociale si investeste in capitalul uman. Practic acest fond ajuta oamenii sa isi gaseasca un loc de munca, ajuta persoanele defavorizate sa se integreze in societate si asigura sanse echitabile la viata. Persoanele vizate sunt angajati, someri, tineri sau varstnici. Pe langa investitiile pe termen scurt (pentru atenuarea crizei economice, somaj, saracie) acest fond vizeaza si investitii pe termen lung (o societate inclusiva).

Fondul de Coeziune (FC) – este destinat statelor membre al caror venit pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media Uniunii Europene, printre care si Romania. El vizeaza reducerea disparitatilor economice si sociale dintre regiuni si promovarea dezvoltarii durabile prin finantarea activitatilor de transport si mediu. Referitor la prima categorie sunt finantate activitatile din sectorul retelelor transeuropene de transport si cele din cadrul initiativei “Conectarea Europei”. In ceea ce priveste mediul sunt sprijinite proiecte legate de energie si transport daca aduc beneficii vizibile pentru mediul inconjurator

Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) – este cel care pompeaza fonduri europene nerambursabile in mediu rural si sustine dezvoltarea agriculturii si a comunitatilor rurale cu focus pe solutionarea problemelor specifice ale acestor zone. FEADR dispune de un buget total de 96 miliarde de euro la nivel unional si este instrumentul de finantare din cadrul celui de-al doilea Pilon al Politicii Agricole Comune. Banii pot fi folositi nu doar pentru agricultura ci si silvicultura si gestionarea mediului si a resurselor naturale sau dezvoltarea sustenabila a economiei rurale.

Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) – promoveaza o dezvoltare echilibrata si reducerea disparitatilor dintre diversele regiuni ale Uniunii Europene. Isi concentreaza investitiile asupra mai multor domenii prioritare cheie: inovare si cercetare, agenda digitala, sprijin pentru intreprinderile mici si mijlocii si o economie cu emisii reduse de carbon. Alocarea fondurilor europene enrambursabile FEDR se face in functie de impartirea regiunilro pe categoriii: regiuni mai dezvoltate, de tranzitie si mai putin dezvoltate.

Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM) – incurajeaza pescarii sa adopte practici durabile si isi propune sa ofere un trai mai bun comunitatilor din zonele de coasta. Acest fond ajuta pescarii sa realizeze activitati durabile si sustenabile, finanteaza proiecte care creeaza joburi si imbunatatesc calitatea vietii din zonele de coasta, sustine acvacultura sustenabila si usureaza accesul la fonduri europene nerambursabile a comunitatilor.

1. FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE – CE SUNT ELE SI DE UNDE PROVIN

Comisia Europeana a alocat Romaniei 28.9 miliarde de euro in 2014-2020, fonduri europene nerambursabile, bani care pot fi accesati pana in 2022. Pentru 2021 – 20217 Romania va primi 80 de miliarde de EUR, respectiv 46,3 de miliarde de EUR din bugetul UE 2021-2027 şi 33,5 de miliarde de EUR prin instrumentul Next Generation EU. Fondurile europene nerambursabile sau structurale reprezinta instrumentele de finantare nerambursabila alocate Statelor Membre ale Uniunii Europene pentru a reduce decalajele de dezvoltare economica si sociala dintre acestea. Acestea sunt gestionate in comun de catre Comisia Europeana impreuna cu fiecare Stat membru. Pentru Romania principala sursa de finantare sunt Fondurile Europene Structurale si de Investitii (ESI):

 • Fondul Social European (FSE)
 • Fondul de Coeziune (FC)
 • Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)
 • Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)
 • Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM)

Ele se concentreaza pe 5 mari directii: cercetare si inovare, tehnologii digitale, sprijin pentru economia cu emisii scazute de dioxid de carbon, gestionarea durabila a resurselor naturale si nu in ultimul rand competittivitatea Intreprinderilor mici.

Dezvoltarea agriculturii se finanteaza concomitent si prin plati directe sin Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA), iar categoriile defavorizate primesc ajutoare din Fondul European de Ajutor pentru cele mai Defavorizate Persoane (FEAD).

Fondul Social European (FSE) sprijina proiectele legate de ocuparea fortei de munca si a incluziunii sociale si investeste in capitalul uman. Practic acest fond ajuta oamenii sa isi gaseasca un loc de munca, ajuta persoanele defavorizate sa se integreze in societate si asigura sanse echitabile la viata. Persoanele vizate sunt angajati, someri, tineri sau varstnici. Pe langa investitiile pe termen scurt (pentru atenuarea crizei economice, somaj, saracie) acest fond vizeaza si investitii pe termen lung (o societate inclusiva).

Fondul de Coeziune (FC) – este destinat statelor membre al caror venit pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media Uniunii Europene, printre care si Romania. El vizeaza reducerea disparitatilor economice si sociale dintre regiuni si promovarea dezvoltarii durabile prin finantarea activitatilor de transport si mediu. Referitor la prima categorie sunt finantate activitatile din sectorul retelelor transeuropene de transport si cele din cadrul initiativei “Conectarea Europei”. In ceea ce priveste mediul sunt sprijinite proiecte legate de energie si transport daca aduc beneficii vizibile pentru mediul inconjurator

Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) – este cel care pompeaza fonduri europene nerambursabile in mediu rural si sustine dezvoltarea agriculturii si a comunitatilor rurale cu focus pe solutionarea problemelor specifice ale acestor zone. FEADR dispune de un buget total de 96 miliarde de euro la nivel unional si este instrumentul de finantare din cadrul celui de-al doilea Pilon al Politicii Agricole Comune. Banii pot fi folositi nu doar pentru agricultura ci si silvicultura si gestionarea mediului si a resurselor naturale sau dezvoltarea sustenabila a economiei rurale.

Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) – promoveaza o dezvoltare echilibrata si reducerea disparitatilor dintre diversele regiuni ale Uniunii Europene. Isi concentreaza investitiile asupra mai multor domenii prioritare cheie: inovare si cercetare, agenda digitala, sprijin pentru intreprinderile mici si mijlocii si o economie cu emisii reduse de carbon. Alocarea fondurilor europene enrambursabile FEDR se face in functie de impartirea regiunilro pe categoriii: regiuni mai dezvoltate, de tranzitie si mai putin dezvoltate.

Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM) – incurajeaza pescarii sa adopte practici durabile si isi propune sa ofere un trai mai bun comunitatilor din zonele de coasta. Acest fond ajuta pescarii sa realizeze activitati durabile si sustenabile, finanteaza proiecte care creeaza joburi si imbunatatesc calitatea vietii din zonele de coasta, sustine acvacultura sustenabila si usureaza accesul la fonduri europene nerambursabile a comunitatilor.

2. CONTEXTUL IN CARE SE ACORDA FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Motivul pentru care Comisia Europeana acorda fonduri europene nerambursabile prin cele 5 fonduri amintite mai sus este cresterea competitivitatii economice si culturale a Uniunii Europene si dezvoltarea sustenabila a acesteia. Conform UE aceasta dezvoltare poate fi atinsa prin integrare spatiala si coeziune teritoriala, concepte prezentate mai jos.

2.1 Conceptul de Integrare Spatiala Consultanta Fonduri Europene Nerambursabile icon pentru documente PDF pentru downloadat de catre clienti.

 • ESPN ( European Spatial Development Perspective – trad Perspectiva Integrarii Spatiale Europene), document aprobat in 1999 cuprinde 60 de politici care stau la baza strategiei de dezvoltare europeana.

Conceptul de integrare spatiala presupune:

 • o abordare integrata, nu doar o analiza specifica a sectoarelor de activitate ci si recunoasterea conexiunilor dintre acestea si a elementelor de cauzalitate dintre sectioare, care sunt legaturile dintre ele si cum se influenteaza sectoarele unul pe celalalt.
 • din punct de vedere spatial o abordare integrata pentru regiuni.
 • aspecte strategice – actiuni de interconectare pentru a obtine o dezvoltare teritoriala echilibrata si sustenabila.
 • dezvoltare echilibrata a sistemului urban si conectarea mai puternica dintre urban si rural.
 • pastrarea specificului cultural (si a mostenirii culturale) a regiunilor, conservarea identitatilor acestora si a diversitatii culturale.

2.2 Conceptul de Coeziune Teritoriala

 • POLITICA DE COEZIUNE

Derivat din conceptul de integrare, Coeziunea Teritoriala este Politica Uniunii Europene care isi propuna sa imbunatateasca situatia esconomica a regiunilor din Europa si sa evite diparitatile regionale. Principalul scop al acestei politici este sa contribuie la distributia echilibrata a resurselor economice si sociale intre regiunile Europei, tinand cont de dimensiunea teritoriala (aceasta inseamna ca resursele si oportunitatile trebuie sa fie distribuite in mod egal intre regiuni si populatia acestora). Dezvoltarea sustenabila inseamna acoperirea nevoilor prezente fara compromiterea abilitatii generatiei viitoare de a reusi sa acopere nevoile proprii. Principala resursa a politicii de coeziune teritoriale UE sunt fondurile europene nerambursabile.

Politica de Coeziune: Investitie pentru atingerea obiectivelor Strategiei Europene 2014-2020 pentru o crestere smart, sustenabila si de incluziune a Uniunii Europene.

Noutati 2014-2020 vs politica precedenta:

 • Focus pe Rezultate – obiective SMART
 • Simplificare – un singur set de reguli pentru toata Europa
 • Conditii – introducerea pre-conditiilor inainte de acesarea fondurilor europene nerambursabile
 • Consolidarea dimenisiunii urbane si lupta pentru incluziune sociala

Prioritati:

 1. Consolidarea cercetarii si dezvoltarii tehnologice, precum si a inovatiei
 2. Usurarea acesului la tehnologii informatice si calitatea acestora
 3. Cresterea competitivitatii IMMurilor
 4. Sustinerea trecerii la o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon
 5. Adaptarea la noile conditii climatice, reducerea riscului si managementul acestuia
 6. Conservarea mediului si promovarea eficientizarii resurselor
 7. Transport sustenabil si imbunatatirea infrastructurii de conectare
 8. Ocuparea fortei de munca si mobilitatea ei
 9. Incluziune sociala, combaterea saraciei si a discriminarii
 10. Educatie, training si invatare continua
 11. Transport public eficient

3. DOMENIILE PENTRU CARE SE ACORDA FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE IN 2022

Conform Comisiei Europene situatia actuala in ceea ce priveste femeile antreprenor in Europa este urmatoarea: femeile reprezinta 52% din populatie, insa doar 34.4% din categoria celor self employed si doar 30% din randul antreprenorilor sunt femei. Creativitatea si potentialul antreprenorial feminin nu sunt valorificate, iar principalele provocari cu care se confrunta acestea sunt accesul la finantare, la informatie, training, accesul la retele comerciale si nu in ultimul rand dificultatile care apar in stabilirea echilibrul dintre cariera si gestionarea problemelor familiei.

In consecinta Comisia Europeana isi propune sa sustina antreprenoriatul feminin printr-o serie de instrumente / masuri:

Cursuri Fonduri Europene Neotrust in anul 2022 (Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online Start Up Nation

START-UP

Demararea unei afaceri necesita finantare, iar in 2022 Start-Up-Urile reprezinta un punct cheie al politicii UE de accesare a fondurilor europene nerambursabile. Sunt sustinute start-up-urile din toate categoriile de business (servicii, comert, productie), cultura, sanatate, turism, dezvoltare regionala, agricultura, cercetare si inovare, pescuit si afaceri maritime, ajutor umanitar, justitie si drepturi fundamentale, educatie si formare, energie, mediu, industrie, afaceri sociale, etc.

Vezi apelurile deschise pt START-UP-URI >

Cursuri Fonduri Europene Neotrust in anul 2022 (Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online PNDR 6.2

AGRICULTURA

Pentru a acoperi nevoile unei populatii in crestere, productia mondiala de alimente trebuie sa se dubleze pana in 2050. Insa ea este afectata de schimbarile climatice si de impactul acestora asupra calitatii solului, si a apei. Tocmai pentru a-i ajuta pe agricultori sa faca fata acestor porvocari politica agricola UE s-a schimbat considerabil in ultimele decenii. EU sprijina financiar agricultorii si incurajeaza practicile durabile si ecologice, sustinnad in acelasi timp dezvoltarea zonelor rurale.

Vezi oportunitati finantare in AGRICULTURA>

Cursuri Fonduri Europene Neotrust in anul 2022 (Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online Afacere Productie o doamna care coase

PRODUCTIE

In contextul globalizarii si al intensificarii concurentei reprezentate de economiile emergente, prosperitatea pe termen lung a Europei va depinde de consolidarea unei baze industriale puternice. Cercetarea si inovarea joaca un rol esential in dezvoltarea tehnologiilor si a abordarilor care ar putea asigura viitorul industriei prelucratoare a Europei. O serie de programe ale UE sustin spiritul antrepreorial oferind finantare nerambursabila pentru demararea afacerilor in productie.

Vezi oportunitati finantare pt PRODUCTIE >

Neotrust consultanta fonduri europene nerambursabile pentru servicii. O tanara care lucreaza in domeniu zambeste cald intr-o sala de conferinte.

SERVICII

Comisia Europeana sustine dezvoltarea serviciilor in toate domeniile, de la servicii de curatenie pana la consultanta, de la reparatii pana la contabilitate, publicitate, foto-video, imobiliare, spalatorii auto, cursuri de dans, sala fitness, restaurant, organizare evenimente, solar, coafor, cosmetica, vulcanizare, cafenea si multe altele.

Vezi apeluri pentru SERVICII >

Consultnata Fonduri Europene Nerambursabile Comert. O mana cu un pix si o tableta pe care se vad diverse simboluri: carucior de cumparaturi, lupa, credit card, dolari, ceas, camion, telefon.

COMERT

Finantarea cu fonduri europene nerambursabile pentru afacerile din sectorul comert se realizeaza cu ajutorul Comisiei Europeana prin intermediul guvernului Romaniei. Organismele de finantare care gestioneaza aceste programe sustin atat afacerile online cat si cele fizice…………..

Vezi apeluri pentru SERVICII >

Turism un reprezentant care si-a deschis agentie de turism in urma Cursuri Fonduri Europene Neotrust in anul 2022 (Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online

TURISM

Europa a devenit destinatia turistica favorita la nivel mondial. Conform Comisiei Europene turismul detine un rol esential in cresterea competitivitatii regiunilor europene, in special a celor mai putin dezvoltate.Fondul European de dezvoltare Regionala (FEDR) sprijina competitivitatea, durabiliatea si calitatea turismului la nivel regional si local

Vezi oportunitati finantare in TURISM >

4. PROGRAME DE FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Mai jos gasiti o lista comparativa a programelor de fonduri europene nerambursabile.

Femeia Antreprenor

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - minim 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

StartUp Nation Diaspora

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

Granturi Cultura 2022 – Ajutor Minimis 200000 euro Sector Cultural Librarii, Edituri, Case de Productie cinematografica, video , televiziune, Studiouri inregistrare audio, Scoli de dans, Teatru, Cinema, Biblioteci, Muzee, Monumente Istorice, etc

 • max 200.000 euro  
 • 100% Fonduri Nerambursabile
 • Pt: Organizatori Festivaluri, evenimente culturale, Edituri, Librarii, Bibioteci, Muzee, Cinema, Televiziune, Teatru, Dans, Monumente istorice  
 • Angajamente: -mentinerea activitatii 6 luni dupa implementare  
 • Cheltuieli Eligibile: orice cheltuiala necesara activitatii  

5. CINE POATE ACCESA FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE (sectiune adaugata la sugestiile cursantilor Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online)

5.1 Persoane Fizice

Pesoanele Fizice pot accesa fonduri europene nerambursabile in 2022 in primul rand pentru educatie, calificare profesionala sau cursuri dezvoltare antreprenoriat. Tinerii isi dezvolta noi competente si isi imbunatatesc sansele de angajare. Antreprenorii la inceput de drum pot apela la programul Start-Up Nation care permite acesarea de fonduri europene nerambursabile de pana la 00000 de lei pentru productie, servicii sau comert, cu intensitate de 100% finantare – pentru acest program se deschide o firma inainte de depunerea cererii de finantare. Vezi detalii Program: Start-Up Nation. Comisia Europeana aloca fonduri si pentru Femei Antreprenor, care si dezvolta abilitati antreprenoriale, cladesc cunostiinte de business start-up si permit accesul facil la module de mentorat sau la schimburi de experienta internationale.

Agricultorii sunt si ei sprijiniti. Acestia pot cere plati directe in cadrul politicii agricole comune,sau prin liniile de finantare deschise. De asemenea, cercetatorii, atat firme cat si persoane fizice pot cere finantare pentru proiecte de cercetare in diferite domenii. In 2021 Diaspora poate accesa si ea aceste programe, fara a fi necesar domiciliul in Romania cu conditia ca locul de implementare a proiectului sa fie pe teritoriul Romanesc.

Vezi toate oportunitatile de finantare pentru persoane: Fonduri Europene Nerambursabile pentru Persoane Fizice sau mergi la Fonduri europene 2020 nerambursabile pentru tineri

5.2 PFA-uri

Dupa dobandirea statutului de PFA se poate accesa Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), printre submasurile cele mai populare ale programului amintim:

 • PNDR 4.1 pentru sprijinirea infiintarii si modernizarii exploatatilor agricole – pana la 2000000 euro.
 • PNDR 4.2 procesarea produselor agricole, prin care se pot depune proiecte pentru infiintarea de abatoare, centre de procesat lapte, fabrici conserve fructe / legume – pana in 900000euro.
 • Submasura PNDR 6.1 pentru tineri fermieri si instalarea lor la conducerea unei exploatatii agricole. – pana la 50000 euro.
 • Submasura 6.3 Dexvoltarea fermelor mici si transformarea lor in expoatatii – 15000 euro. Scopul masurii este redirectionarea productiei spre comercializare si nu folosirea acesteia pentru propriul consum

De asemenea exista diverse programe in sfera mestesugurilor populare care sunt accesibile PFA-urilor.

Vezi liniile de finantare pentru PFA Fonduri Europene Nerambursabile Persoane Fizice

5.3 Firme

Firmele sunt eligibile pentru a accesa o paleta larga de fonduri europene nerambursabile. In ceea ce priveste IMMurile, Uniunea Europeana isi propune reducerea disparitatilor economice dintre regiunile europene, sprijinirea agriculturii, ameliorarea cercetarii si inovarii si sprijin pentru retelele energetice, digitale si de transport din UE. Prin urmare IMM-urile dispun de numeroase oportunitati de finantare in anul 2022 pentru diverse domenii, de la agricultura, IT, sanatate si pana la turism sau energie verde. Intreprinderile mari pot accesa ajutoare de stat sau granturi pentru cercetarea si inovare.

Vezi Oportunitati finantare Firme

5.4 ONG-urile

Principalele posibilitati de finantare pentru ONGuri sunt referitoare la incluziune sociala, egalitate de gen si egalitate de sanse, cultura, audiovizual, mass-media, spirit civic si sentimentul de apartenenta, cercetare si inovare, dezvoltare si ajutor umanitar, trnasport, energie si TIC.

5.5 Organisme Publice

Acestea pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru coeziune economica, sociala si teritoriala sau pentru proiecte mari de infrastructura.

6. PASI ACCESARE FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

De la idee la implementare, de la Persoana Fizica la Beneficiar. Vezi mai jos care sunt pasii pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile.

7. CE TREBUIE SA FACI PENTRU A DEVENI ELIGIBIL

Cum alegi sa accesezi fonduri europene nerambursabile? Persoana Fizica, Intreprindere Individuala, Intreprindere Familiala sau Societate (Societate In Nume Colectiv / In Comandita SImpla / Cu Raspundere Limitata / Pe Actiuni, etc)?

Exista norme procedurale stricte pentru fiecare program de fondurilor europene nerambursabile. Conditiile de eligibilitate ale beneficiarilor si forma juridica prin care acestia pot accesa apelurile pot diferi de la un program la altul. De aceea recomandare noastra este sa urmati pasii de mai jos:

  1. Gasiti intai ideea de afacere (Neotrust poate oferi sugestii de afaceri care sunt eligibile pe apelurile deschise- GRATUIT.
  2. Neotrust verifica oportunitatile de finantare deschise, identifica apelul potrivit pentru dumneavoastra – GRATUIT.
  3. Neotrust va oferia informatii cu privire la formele juridice eligibile prin care se poate accesa programul de finantare ales – GRATUIT.
  4. In functie de formele juridice eligibile si bineinteles de ideea de afacere si preferintele dumneavoastra luati decizia daca sa infiintati Persoana Fizica Autorizata, Intreprindere Individuala, Intreprindere Familiala sau Societate (Cu Raspundere Limitata, pe Actiuni, etc).

8. CUM SA INFIINTEZI UN PFA ( PERSOANA FIZICA AUTORIZATA ), INTREPRINDERE INDIVIDUALA SAU INTREPRINDERE FAMILIALA

Inainte de infiintarea unui PFA sau firma pentru accesare de fonduri europene nerambursabile va trebui sa identificati linia de finantare europeana (vezi mai sus). In functie de conditiile de eligibilitate impuse de programul ales veti deschide PFA, Intreprindere Familiala / Individuala sau firma.

Verificare Disponibilitate Nume

Inainte de infiintarea propriu zisa trebuie sa verificati disponibilitatea numelui (se poate face online sau la sediul ONRC) . Apoi, se trece la inregistrarea porpriu zisa a persoanei fizice autorizate.

 • Numele firmei unui profesionist, persoana fizica autorizata, se compune din numele persoanei sau din numele si initiala prenumelui + sintagma Persoana Fizica Autorizată sau PFA.
 • Numele firmei unui profesionist, Intreprindere Individuala, se compune din numele persoanei sau din numele si initiala prenumelui + sintagma Intreprindere Individuala.
 • Numele firmei unui profesionist, Intreprindere Familiala , se compune din numele familiei sau a reprezentantului acesteia + sintagma Intreprindere Familiala.

Documente Necesare Infiintare

Documentele necesare infiintarii de Persoana Fizica Autorizata sau Intreprindere Individuala / Familiala, sunt:

 1. Cerere-inregistrare-persoana-fizica-autorizata (in originar).
 2. Declaratie-inregistrare-fiscala-persoana-fizica.
 3. Declaratia-tip pe propria raspundere a) in care declarati ca nu desfasurati activitate la sediul profesional Declaratie-proprie-raspundere-v1-persoane-fizice sau b) care sa ateste cunoasterea si respectarea legislatiei in ceea ce priveste functionarea ‘Declaratie-proprie-raspundere-persoane-fizice-v2 .
 4. Cartea de identitate sau pasaportull titularului PFA (este necesara o fotocopie certificata olograf de catre titular – adica scrieti pe fiecare pagina “Conform cu Originalul”, scrieti numele d-voastra clar si semnati).
 5. Declaratie pe proprie raspundere privind indeplinirea conditiilor legale persoane fizice (si aceasta trebuie certificata olograf).
 6. Inscrisul care atesta dreptul de folosinta asupra sediului profesional/punctului de lucru – se face o fotocopie pe care scrieti “Conform cu Originalul “, va scrieti numele complet si clar si semnati. Acesta poate fi CFul de exemplu.
 7. Specimenul de semnătură al persoanei fizice autorizate – veti semna la ONRC.
 8. Daca sediul va fi in bloc , atunci in cazul in care desfasurati activitatea acolo itrebuie sa cereti Avizul-Asociatiei-Proprietari-d-Persoane-Fizice. Daca nu desfasurati activitati profesionale la sediu, dati o declaratie pe proprie raspundere Declaratie-sediu-persoana-fizica .
 9. Daca este cazul dati si o declaratie ca sotul/sotia participa la activitatea desfasurata Declaratie-participare-sot-sotie-persoana-fizica-autorizata.
 10. Atasati si documentele care atesta pregatirea profesională (fotocopii certificate olograf) – doar daca este cazul, pentru majoritatea situatiilor nu e necesar.

Toate documentele se depun la ONRC.

9. CUM SA INFIINTEZI O FIRMA

Inainte de a depune dosarul pentru infiintare trebuie sa verificati disponibilitatea numelui (se poate face online sau la sediul ONRC), si sa rezervati numele (doar la ONRC). Trebuie sa hotarati intre SRL, SA, SRL-D, etc. Dupa gasirea numelui, documentele/ formularele necesare sunt:

  1. Cerere de Inregistrare societate.
  2. Anexa 1 si Anexa 2.
  3. Daca este cazul – Declaratii Model 1 pentru persoane juridice care nu desfasoara activitati la sediul social ; sau Model 2 care specifica respectarea legislatiei.
  4. Dovada verificarii disponibilitatii si a rezervarii firmei.
  5. Daca se foloseste o denumire care apartine/a apartinut altei firme, atunci este necesar acordul pentru utilizarea denumirii.
  6. In cazul asociatilor unici este necesara Declaratia ca acesta este asociat unic intr-o singura societate cu raspundere limitata.
  7. Actul Constitutiv (ONRC ofera serviciul de elaborare a actului constitutiv).
  8. Document care sa ateste dreptul de folosinta a spatiului sediu social.
  9. Cerere Inregistrare document care atesta ca sediul social nu a fost instrainat.
  10. Declaratie sediu social.
  11. Dovezile privind efectuarea varsamintelor subscrise (pentru aporturi in numerar: foaie de varsamant / ordin de plata / chitanta CEC; pentru aporturi in natura subscrise la capitalul social: facturi, titluri de proprietate asupra bunurilor mobile, inclusiv certificatul de sarcini a acestor bunuri).
  12. Actele privind proprietatea pentru aporturile in natura (pentru imobile este necesar si certificatu constatator al sarcinilor de care sunt grevate).
  13. Declaratii persoane care urmaza sa devina fondatori.
  14. Acte identitate persoane care vor fi fondatori.
  15. Specimene de semnatura.
  16. Cetatenii straini sau reprezentantii acestora vor trebui sa dea o declaratie.
  17. Declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice.
  18. Declaratie privind plata tarifului legal.
  19. Dacă este cazul: actele de inregistrare ale fondatorilor, administratorilor, cenzorilor; avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinta.

Datorita faptului ca in ultima perioada au existat schimbari frecvente a formularelor, recomandarea noastra este sa mergeti direct pe websitul ONRC la sectiunea Inmatriculari – selectati Persoane Juridice iar acolo gasiti formularele actualizate.

10. MODALITATI DE PRIMIRE A BANILOR

Dupa semanrea contractului de finantare este foarte important ca beneficiarul sa inteleaga mecanismele de primire a fondurilor promise. Unele programe accepta si acordarea de avansuri, insa cazurile sunt rare. Pentru majoritatea apelurilor principiul de baza este a avea facturile pentru a primi banii. Exista trei modalitati in care puteti implementa proiectul / si primi banii:

1. Rambursarea din surse proprii
Aceasta modalitate presupune ca beneficiarul plateste facturile din banii proprii, urmand sa isi primeasca inapoi banii depunand o cerere de rambursare. (sau mai multe)
2. Cererea de Plata
Acest mecanism se poate folosi in cazul in care furnizorul accepta livrarea echipamentelor cu plata la termen (in unele cazuri si instalarea). Beneficiarul intocmeste dosarul de achizitie, furnisorul livreaza echipamentele, iar apoi beneficiarul depune Cererea de Plata catre Finantator, dupa care isi primeste banii.
3. Cererea de rambursare prin Credit Punte
Creditul punte poate fi acordat de una din bancile partenere pe baza contractului de finantare semnat. Dupa ce creditul punte este aprobat, banca iti va efectua platile necesare, iar apoi beneficiarul depune Cererea de Rambursare la Finantator pentru a stinge creditul.

11. IDEI DE AFACERI FONDURI NERAMBURSABILE

”Risca dincolo de limita sigurantei celorlalti. Visează mai mult decat ceilalti considera ca e practic.– Howard Schultz, CEO Starbucks

”Cel mai bun sfat pe care-l am pentru antreprenori este acesta: uită de faptul ca poți gresi. Acționeaza!”—Ajaero Tony Martins

”Nu te limita. Poti merge atat de departe pe cat te lasa mintea. Poti obtine orice lucru in care crezi.”—Mary Kay Ash, fondator Mary Kay Cosmetics

Spalatorie Auto

Daca esti pasionat de autovehicule si doresti sa infiintezi o spalatorie, trebuie sa stii ca investitia poate fi acoperita din fonduri nerambursabile. Aceasta afacere iti ofera si posibilitati de activitati adiacente (spalatorie covoare).

Pizzerie

Una dintre cele mai populare idei de afaceri cu fonduri europene este sa deschizi o pizzerie. Toate utilajele sunt eligibile pentru a primi fonduri europene: cuptoare, agregat frigorific, blendere, congelatoare, cantare, mese inox, etc

Cabinet Stomatologic

O idee pentru specialisti in domeniul medical sau proaspat absolventi ai Facultatii de Medicina este deschiderea unui cabinet stomatologic. Ai nevoie de pregatire in domeniu sau poti angaja persoane care au iar tu sa activezi pe rolul de manager

Atelier Croitorie

Businessul poate fi inceput cu un mic atelier de creatie si confectie haine, dotat cu masini de croit si cusut, mese cretie, intr-un spatiu de dimensiuni mici, iar ulterior acesta se poate deszvolta in ceva mai mare. E nevoie doar de pasiune pentru moda, investitia fiind acoperita din fonduri europene.

Print Shop

Investitia presupune echipamente de printare, taiere, amenajarea spatiului si dotare cu cel putin un calculator, toate acoperite din fonduri europene. O afacere profitabila care ofera servicii de printare brosuri, copiere, printare carti, cataloage, taiere, legare, etc

Agricultura

Se pot accesa diverse apeluri de fonduri europene nerambursabile pentru agricultura. Una dintre idei este Cosul BIO – fermierul aprovizioneaza saptamanal clientii abonati cu un cos cu legume bio, pe care le cultiva chiar el. O alta idee este o livada de nuci, cererea de nuci fiind in crestere in Europa.

Firma IT

Domeniul IT este indiscutabil marea vedeta a momentului in Romania si in strainatate. Autoritatile romane imbunatatesc mereu cadrul legal care este deja foarte prietenos, dispunand de nenumarate facilitati fiscale acordate angajatilor IT, dar si firmelor de profil. Oportunitatile de accesare fonduri Europene sunt si ele pe masuta, contribuind la cresterea atractivitatii acestei idei de afacere.

Pastravarie

Daca iubiti natura si nu va este frica sa va murdariti putin mainile, iata o afacere de succes care se face in aer liber. Finantata din fonduri europene nerambursabile afacerea presupune achizitie/constructie bazine, crestere pastrav iar apoi vanzare. Pe langa activitatea principala se poate opta si pentru producere alimente traditionale: pastrav afumat, carnat cu pastrav, zacusca, etc.

Atelier Patiserie / Cofetarie

Candy baruri, prajituri de sarbatori, torturi pentru zile de nastere, praline, ciocolata de casa, salam de biscuiti, eclere, trei ciocolate, amandine, savarine sau torturi de nunta, cine le refuza? Pentru investitie se primesc fonduri europene nerambursabile (cuptoare patiserie-cofetarie, masini de foietaj, vitrine de prezentare, masini de glazurat, malaxoare si mixere planetare, masini pentru pulverizarea ciocolatei, echipamente frigorifice si alte utilajele de laborator).

“Ai incredere ca lucrurile vor functiona intr-un final…urmeaza-ti mereu intuitia si curiozitatea… ai incredere in inima ta chiar si atunci cand te conduce dincolo de drumurile familiare. Trebuie sa ai mereu incredere ca vei gasi linia care leaga toate punctele. Singura modalitate prin care vei putea realiza lucruri minunate este aceea sa iubesti ceea ce faci. Daca nu ai gasit inca acel lucru, nu renunta! Continua sa cauti! Nu te multumi cu putin si nu fa compromisuri! Asa cum se intampla cu toate lucrurile importante, vei sti cand l-ai gasit… Ai curajul sa iti urmezi inima si intuitia. Cumva ele stiu deja ceea ce tu vrei sa devii cu adevarat. Restul sunt doar detalii.” – Steve Jobs – Apple

>>> Serviciile de consultanta fonduri europene sunt eligibile pentru a fi rambursate (reprezinta cheltuieli eligibile).

12. AFACERI DE SUCCES DESCHISE CU FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE – STIRI

Silicon Valley sau Valea Macrisului?

Reportajul prezinta doi antreprenori tineri care au reusit sa implementeze un model de business diferit de cele de pana acum: cosul saptamanal cu legume BIO, afaceri demarate cu fonduri europene nerambursabile.

♦ A renuntat la cariera de ITst si a accesat fonduri europene nerambursabile. A cumparat teren in Baragan si cultiva legume bio: rosii, castraveti, dovlecei, porumb si fasole fara a folosi pesticide sau ingrasaminte chimice. Nascut si crescut la oras, cu studii in Tehnologia Informatiei, Andrei a implementat un model de business de succes, aprovizionand saptamanal 100 de familii de bucuresteni cu cosul proaspat de legume.

♦ Valentina a inceput si ea o afacere mica de familie cu acelasi model de business, cosul bio, care se adreseaza familiilor cu copii.

Afaceri deschise cu Fonduri Nerambursabile

Fragmente reportaj:

“Peste 1000 de Romani intorsi din strainatate si-au deschis afaceri in localitatile pe care le-au parasit in urma cu multi ani. Au venit acasa cu metode noi si au creat locuri de munca…”

Sotii Somu , intorsi in fagaras dupa 20 de ani petrecuti in Italia au accesat 40000 euro fonduri europene nerambursabile deschizand o fabrica de prelucrare a laptelui, unde produc 12 tipuri de branza, dupa retete italienesti.

Prin programul de StartUp Diaspora au fost implementate 1065 de proiecte, in total 25 miloioane de euro. Majoritatea startup-urilor au fost in domeniile: service-uri auto, restaurante, saloane de infrumusetare sau chiar si un magazin de produse ortopedice.

Livezi de nuci – o investitie tot mai profitabila facuta cu fondrui europene nerambursabile.

Un reportaj PROTV despre o afacere in agricultura care a devenit tot mai ravnita: productia de nuci. Tot mai multe persoane acceseaza fonduri europene nerambursabile pentru livezi, iar printre livezile de succes sunt cele de nuci. Kg de nuca este colectat cu 14 lei kg si se vinde la export cu pana la 28 lei kg.

Fragmente: “Incurajati de fondurile europene tot mai multi agricultori au investit in livezi de nuci. Cei care au mizat pe aceasta afacere sunt multumiti. Zeci de mii de tone de nuci ajung anual in marile magazine de la noi si din strainatate.

Cornel Sabau, proprietarul unei fabrici de procesare nuca”: Anul asta am fost competittivi, cererea de nuca pe piata externa este in crestere, deci cei care vor accesa fonduri vor face un lucru foarte bun.

Sectiune daugata in Ghidul de Fonduri Euroepen Gratuit in urma sugestiilor cursantilor Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online

13. LINKURI UTILE

De unde iti iei informatiile utile si Ghidurile Solicitantului – IMPORTANT pentru cursantii Cursuri Fonduri Europene Neotrust in anul 2022 (Cursuri Fonduri Europene 2022 Neotrust – Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov, Online?

https://www.fonduri-ue.ro/ pentru Programul Operational Capital Uman (POCU) & Programul Operational Competittivitatea (POC)

https://www.afir.info/ pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR)

http://www.inforegio.ro/ro/ pentru Programul Operational Regional (POR)

http://www.imm.gov.ro/ programe pentru IMMuri, inclusiv Start-Up Nation

https://ec.europa.eu/ pentru apelurile gestionate direct de Comisia Europeana, inclusiv Horizon 2022 sau Erasmus 2022

Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

CONTACT

FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA