Fonduri Europene pentru Tineri

Home/Fonduri Europene pentru Tineri
Fonduri Europene pentru Tineri

Anul 2020 aduce o multitudine de oportunitati de finantare cu fonduri nerambursabile pentru tineri. In contextul in care rata somajului in randul tinerilor este de doua ori mai mare decat pentru intreaga populatie activa (conform Institutului National de Statistica – INS), Comisia Europeana sustine tinerii printr-o serie de masuri in ceea ce priveste educatia, prin programe de antreprenoriat si nu in ultimul rand prin simplificarea accesului la fonduri nerambursabile. Mai jos gasiti toate oportunitatile de finantare cu fonduri europene pentru tineri in 2020.

LINII DE FONDURI EUROPENE PENTRU TINERI IN 2020

Femeia Antreprenor

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - minim 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

StartUp Nation Diaspora

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

IDEI DE AFACERI PENTRU TINERI CU FONDURI EUROPENE

Service Auto

Avem fonduri europene pentru tineri pentru deschiderea unui service auto. Masinile sunt ridicate pe platforme pentru reparatiiin hala serviceului.

Daca esti pasionat de autovehicule si doresti sa infiintezi un service auto trebuie sa stii ca investitia poate fi acoperita din fonduri europene. Expertii in domeniu recomanda ca la inceput, pentru maximizarea profitabilitatii service-ul sa fie structurat 70% pe reparatii tinichigerie si 30% mecanica.

Agentie Turism

Prin serivciul de consultnata Neotrust Fonduri Europene Tineri se poate accesa finantare nerambursabila pentru deschiderea unei agentii de turism. Un agent la birou, cu doua bilete de vacanta in mana, iar in spate se observa harta lumii.

O afacere profitabila, ideala pentru tineri la inceput de drum care sunt pasionati de turism, de calatorii, de alte culturi, carora le place sa calatoreasca si care doresc sa ofere expperente de neuitat clientilor.

Fa o aplicatie pe telefon

Aplicatie pe telefon, afacere demarata cu fonduri europene pentru tineri. Un telefon butonat pe strada, iar in departare se vad luminitele orasului.

Domeniul IT este indiscutabil marea vedeta a momentului in Romania si in strainatate. Autoritatile romane imbunatatesc mereu cadrul legal care este deja foarte prietenos, dispunand de nenumarate facilitati fiscale acordate angajatilor IT, dar si firmelor de profil. Oportunitatile de accesare fonduri Europene sunt si ele pe masuta, contribuind la cresterea atractivitatii acestei idei de afacere.

Print Shop

Fonduri Europene pentru tineri: doua doamne stau in fata unui printer verificand creatia. peretele din spate este rosu, iar printerul gri/albastru si portocaliu.

Se pot oferi ofera servicii de printare brosuri, copiere, printare carti, cataloage, taiere, legare, etc. Investitia presupune echipamente de printare, taiere, amenajarea spatiului si dotare cu echipamnete IT (unitati centrale, monitoare, etc), toate acoperite din fonduri europene.

Spalatorie Covoare

Fonduri Europene Tineri pentru o spalatorie de covoare: un muncitor apasa pe un buton pentru stoarcerea covorului prin utilaj. Este imbracat in albastru si poarta cizme de cauciuc pentru a se proteja in mediul umed.

O afacere profitabila care se poate finanta din fonduri europene. De cand a inceput lupta municipalitatilor cu batatoarele de covoare din cariere, locatarii blocurilor s-au reorientat spre aspirat si curatatorii de covoare profesioniste. Ca sa incepi o astfel de afacere ai nevoie de cateva utilaje (acoperite de fonduri europene), mult entuziasm si putina promoare.

Placintarie

O placintarie poate fi deschisa prin intermediul fondurilor europene pentru tineri. PLacintele sunt gustoase, cu diverse umpluturi: branza, varza, cirese, dulceata, caramel, vanilie, ciocolata.

De ce nu ti-ai deschide o placintarie? Reteta este simpla, ingredintele usor accesibile, iar daca locatia are un vad comercial bun si profitul a fi bunicel. Se vand ca painea calda!

START-UP-URI DE SUCCES DEMARATE DE TINERI

Nu te teme de eșec. e suficient să ajungi să ai dreptate o singură dată.” – Drew Houston, CEO și fondator Dropbox

”Singurul lucru mai regretabil decât a începe ceva și a eșua este… să nu faci nimic.” – Seth Godin, fondator Squidoo

Strânge cei mai inteligenți 5 prieteni într-o încăpere și roagă-i să-ți evalueze ideea.”Mark Pincus, CEO Zyng

Silicon Valley sau Valea Macrisului?

Reportajul prezinta doi antreprenori tineri care au reusit sa impelmenteze un model de business diferit de cele de pana acum: cosul saptamanal cu legume BIO.

….

Andrei a renuntat la cariera de ITst si a cumparat teren in Baragan pe care cultiva legume bio (castraveti, rosii, fasole, porumb, dovlecei) fara a folosi pesticide sau ingrasaminte chimice.

Nascut si crescut la oras, cu studii in Tehnologia Informatiei, Andrei a implementat un modelul de business de succes, aprovizionand saptamanal 100 de familii de bucuresteni cu cosul proaspat de legume.

Promovarea si-o face online, studiile si experienta in domeniul IT fiindu-i de mare ajutor.

….

Valentina a inceput si ea o afacere mica de familie cu acelasi model de business: cosul bio saptamanal. Piata tinta sunt familiile cu copii care doresc sa le ofere acestora o alimentatie sanatoasa.

Start-Up Europe Summit 2019

Pentru doua zile (21-22 Martie) Clujul a fost capitala start-up-urilor din Europa. Aici a avut loc summitului StartUp Europe, organizat de Comisia Europeana in parteneriat cu MInisterul Comunicatiilor si Societatii Informationale si a Primariei Cluj Napoca. S-au intalnit actorii principali in antreprenoriat si inovatie tehnologica din Europa Centrala si de Est, cativa dintre participanti fiind:
 • Mariya Gabriel – Commissioner for the Digital Economy and Society, European Commission
 • Simon Schaefer – Founder & CEO, Factory
 • Jeff Burton – Co-founder, Electronic Arts
 • Marius Ghenea – Investment Director at 3TS Capital Partners
 • Bindi Karia – Founder, Bindi Ventures
 • Gianpiero Lotito – Founder & CEO of FacilityLive and President of the European Tech Alliance
 • Robin Wauters – Founder, Tech.eu
 • Nicolas Brien – General Director, France Digitale
 • Miguel Arias – Global Entrepreneurship Director, Telefonica
 • Alberto Onetti – Chairman and President, Mind The Bridge Foundation
 • Eliza Kruczkowska – Chief innovation officer, Polish Development Fund
 • Kat Borlongan – Director, La French Tech
 • Martin Villig – Co-founder, Bolt (formerly Taxify)
 • Nils Beers – Director, StartupDelta

”Ce ai nevoie ca să pornești o afacere? Trei lucruri simple: să-ți cunoști produsul mai bine decât oricine, să-ți cunoști clienții și să ai o dorință arzătoare de a avea succes.” – Dave Thomas, fondator Wendy’s

FONDURI EUROPENE 2020 – DEFINITIE

Fondurile europene, sunt instrumentele de finantare nerambursabila alocate Statelor Membre de cartre Uniuniea Europene (Comisia Europeana) pentru a reduce decalajele de dezvoltare economica si sociala dintre acestea. Aceste fonduri sunt gestionate in comun de catre Comisia Europeana impreuna cu fiecare Stat membru. Exista 5 Fondurii Europene Structurale si de Investitii (ESI):

 • Fondul de Coeziune (FC)
 • Fondul Social European (FSE)
 • Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)
 • Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)
 • Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM)

CONTEXTUL IN CARE COMISIA EUROPEANA ACORDA FONDURI EUROPENE PENTRU TINERI

Conform Comisiei Europene tineretul este viitorul economiei europeene. Asadar au fost adoptate o serie de masuri care sprijina educatia, dezvoltarea competentelor, cercetarea si invarea si nu in ultimul rand accesul la finantare nerambursabila a tinerilor antrepprenori.

Educatie, formare, tineret si sport Consultanta Fonduri Europene Nerambursabile icon pentru documente PDF pentru downloadat de catre clienti.

 • Erasmus – dezvoltare de noi competente

Prin acest program UE dorește sa ajute tinerii sa-si dezvolte noi competente si sa-si imbunatateasca sansele de angajare. De asemenea, isi propune să promoveze incluziunea sociala si bunastarea acestora

Cercetare si Inovare

 • Actiunile Marie Curie – deschise cercetatorilor

Pentru cercetatorii sin toate disciplinele, de la asistenta medicala pana la cercetare fundamentala. Aceste activitati sunt implementate de catre Agentia Executiva de Cercetare.

Tineri Antreprenori Consultanta Fonduri Europene Nerambursabile icon pentru documente PDF pentru downloadat de catre clienti.

 • Erasmus pentru Tineri Antreprenori

Erasmus pentru Tineri Antreprenori permite schimburi transfrontaliere in cadrul carora tinerii pot invata cum sa devina antreprenori de la oamenii de faceri cu experienta.

 • FONDURI EUROPENE PENTRU TINERI

Considerat in randul tinerilor cel mai popular instrument al Comisiei Europene, aceasta modalitate de finantare nerambursabila ofera o gama larga de oportunitati de Start-Up sau dezvoltare.

Tineri Agricultori

 • Plati directe

Tinerii Agricultori pot solicita plati directe pentru culturi, direct din Fondul European de Garantare Agricola (in general realizate prin APIA sau organisme intermediare)

 • FONDURI EUROPENE PENTRU TINERI AGRICULTORI

O solutie apreciata de Tinerii Agricultori, finantata din Fondul European de Dezvoltare Agricola si care a impulsionat dezvoltarea agriculturii romanesti si dezvoltarea nisei de alimentatie BIO.

Frameworkul de Competente Antreprenoriale European

Conform Comisiei Europene avem nevoie de oameni cu “minset antreprenorial” si tocmai din acest motiv a fost dezvoltat ENTRECOMP.

European Entrepreneurshp Competence Framework se doreste a fi un instrument util pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, acoperind 3 zone: cunostiinte, abilitati si atitudini. Este un tool gratuit dedicat celor care doresc sa isi cultive modul de gandire antreprenorial. ENTRECOMP sustine:

 • dezvoltarea antreprenoriala
 • career path-ul
 • start-up-urile

PASI ACCESARE FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE IN 2020

Neotrust ofera suport tinerilor pe parcursul tuturor etapelor de accesare de fonduri europene:

>>> Serviciile de Consultanta Fonduri Europene pentru Tineri sunt eligibile pentru a fi rambursate (reprezinta cheltuieli eligibile).

SERVICII CONSULTANTA FONDURI EUROPENE PENTRU TINERI

Servicii dedicate pentru tineri – Oferim suport in toate stadiile accesarii de fonduri structurale, de la idee si pana la auditul proiectului implementat.

Serviciile de consultanta pentru accesare de fonduri europene in 2020:

 • DENTIFICARE FINATARE

  Identificam toate optiunile de finantare nerambursabila, le comparam si o alegem impreuna cea mai avantajoasa pentru ideea dumneavoastra de business.

 • INTOCMIREA DOSARULUI DE FINATARE

  Elaboram proiectul, planul de afacere, inclusiv studiile necesare (studiul de marketing, analiza cost-beneficiu), realizam prognoza financiara (cont profit pierdere, cash flow, etc). Ne ocupam si de depunerea dosaruluiiar apoi de gestionarea raspunsurilor catre Finantator (pentru intrebarile/cererile de clarificare ale Finantatorului in cadrul etapei de evaluare). Servicii de consultanta finantare europeana

 • VERIFICARE ELIGIBILITATE

  Verificam eligibilitatea dumneavoastra, a firmei, a ideii de afacere si a cheltuililor cerute de proiect.

 • MANAGEMENT DE PROIECT

  Implementam proiectul, realizam procedurile de achizitii, intocmim dosarele de achizitii, caiete de sarcini, cererile de rambursare, audit, rapoarte de durabilitate, gestionam relatia cu Fianantatorul si oferim asistenta la vizitele reprezentantilor autoritatiilor finantatoare.

Completeaza formularul de mai jos pentru iar noi te vom suna pentru o evaluare gratuita a eligibilitatii tale si identificarea oportunitatilor de finantare cu Fonduri Europene

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

  Aboneaza-te la Newsletter

  NEOTRUST

  Consultanta Fonduri Europene

  Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

  CONTACT

  FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA