Fonduri Europene Turism

Home/Fonduri Europene Turism
Fonduri Europene Turism

FONDURI EUROPENE PENTRU TURISM IN 2020

Anul 2020 aduce o multitudine de oportunitati de finantare cu fonduri europene in domeniul turismului. Vezi mai jos oportunitatile:

PROGRAME FONDURI EUROPENE TURISM IN 2020

Conform Comisiei Europene turismul joaca un rol prioritar in dezvoltarea regiunilor Europei, in special a celor mai putin dezvoltate. Tocmai datorita mobilitatii internationale , acesta este considerat unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei, avand potential de evolutie ascendenta chiar si in perioade conjuncturale nefavorabile (recesiuni economice, instabilitate politica sau calamitati naturale). Dovada este faptul ca pe parcursul crizei recente turismul a inregistrat o crestere constanta. Conform UWNTO – United Nations World Tourism Organisation – Europa este ce mai vizitata regiune din lume iar numarul turistilor externi creste cu peste 3% annual. Vezi mai jos toate oportunitatile de finantare cu fonduri europene pentru activitati/afaceri in domeniul turismului.

Femeia Antreprenor

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - minim 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

StartUp Nation Diaspora

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

Granturi Cultura 2022 – Ajutor Minimis 200000 euro Sector Cultural Librarii, Edituri, Case de Productie cinematografica, video , televiziune, Studiouri inregistrare audio, Scoli de dans, Teatru, Cinema, Biblioteci, Muzee, Monumente Istorice, etc

 • max 200.000 euro  
 • 100% Fonduri Nerambursabile
 • Pt: Organizatori Festivaluri, evenimente culturale, Edituri, Librarii, Bibioteci, Muzee, Cinema, Televiziune, Teatru, Dans, Monumente istorice  
 • Angajamente: -mentinerea activitatii 6 luni dupa implementare  
 • Cheltuieli Eligibile: orice cheltuiala necesara activitatii  

IDEI DE AFACERI CU FONDURI EUROPENE IN TURISM

Consultnata Fonmduri Europene Turism, pentru deschiderea unei pensiuni. Pensiunea din exemplu este dotata si cu o piscina cu sezlonguri si umbrele. In stil traditional cladirea este impodobita cu flori.

Pensiune Turistica

Una dintre cele mai populare idei de afaceri cu fonduri europene, pensiunea turistica iti poate oferi independenta financiara intr-un mediu curat, departe de poluarea orasului . Profitabilitatea creste daca gasesti modalitatea prin care extinzi perioada de functionare la capacitate maxima de-a lungul mai multor luni pe an, schimband caracteristica sezoniera a businessului. Solutia poate fi gasirea de servicii diferite / nise de piata sezoniere care se completeaza reciproc. Vezi mai jos pasii necesari deschiderii unei astfel de afaceri.

Fonduri Europene pentru turism si activitati turistice: restaurant, o farfurie pe masa cu mancare french style cooking..Cosul cu paine imbie clientii. Paharele aranjate langa farfurie stralucesc de curatenie.

Restaurant

Deschiderea unui restaurant poate fi finantata din fonduri europene pentru turism in cazul in care este anexa a unei pensiuni. Ingredinetele necesare unei afaceri de succes sunt identificarea nisei de piata, o planificare detaliata si nu in ultimul rand meniul. Ultimul trend in materie de restaurante este mancarea BIO (in special familiile cu copii sunt atrase de aceasta zona, dorind sa le ofere copiilor o alimentatie sanatoasa).

Consultanta fonduri europene turism - agropensiune pe coama unui deal, in zona montana. gardul cu stalpi din beton imprejmuie locatia, iar in departare cerul albastru confera claritate pesajului.

Agropensiune

Pensiunea Agroturistica este o idee buna pentru antreprenorii la inceput de drum, mai alex in contextul multimplelor oportunitatil de accesare de fonduri europene pentru turism. In statiune balneo, montana sau in orice zona rurala, o afacere care se poate demara fara experienta anterioara in domeniu. Se poate finanta prin masura 6.4 Programul National de Dezvoltare Rurala, sau prin Programul Balneo, dupa caz.

Hotel deschis din fonduri europene pentru turism.

Hotel

De ce nu ti-ai deschide un hotel? Este o investitie considerabila, insa te ajuta finantarea cu fonduri europene pentru turism. Nu aduce profit rapid, fiind investitie cu bataie pe termen lung, insa rezultatele pot fi pe masura incepand cu cel de-al doilea an de functionare / in cel e-al doilea sezon.

Cum deschizi o Pensiune Turistica / Agropensiune

1. Diferenta intre Pensiune Turistica si Agroturistica.

Prima are o capacitate de cazare de pana la 15 camere / maxim 40 de locuri, dispunand de un teren de cel putin 100 mp. Pensiunea Agroturistica are o capacitate de pana la 8 camere iar in cadrul acesteia trebuie sa se desfasoare cel putin o activitate legata de agricultura / cresterea animalelor / cultivarea diferitelor tipuri de plante. Terenul unde este amplasata pensiunea Agroturistica + terenul unde se desfasoara activitatea agricola trebuie sa fie de cel putin 1000 de mp.

2. Ce calificari trebuie sa ai?

Cel putin unul dintre asociati/ administratori/salariati trebuie sa fie absolvent al unui curs de formare in domeniu.

3. Deschiderea PFA/Firma

Alegerea formei juridice se realizeaza dupa identificarea oportunitatii de finantare. Daca finantarea este din fonduri europene, atunci forma juridica aleasa va fi in concordanta cu conditiile impuse de program: PFA, II, IF, SRL.

Infiintarea PFA, II, IF, SRL se efectueaza prin ONRC, codul CAEN folosit fiind 5520-Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata.

4. Autorizatii necesare

Este necesara obtinerea urmatoarelor autorizatii: Autorizatia de Mediu, Autorizatia Privind Securitatea la incendiu si Certificatul de Clasificare.

5. Mai sunt necesare: Fisa de aptituidini de la medicul de medicina muncii, contractul pentru dezinsectie cu o firma autorizata si casa de marcat.

Daca se acceseaza fonduri europene pentru turism atunci intervin si pasii de identificare a liniei de finantare, scrierea proiectului, depunerea cererii de finantare, semnarea contractului de finantare, etc.

FONDURI EUROPENE – DEFINITIE

Fondurile europene sunt instrumentele de finantare nerambursabila alocate Statelor Membre de cartre Uniuniea Europene (Comisia Europeana) pentru a reduce decalajele de dezvoltare economica si sociala dintre acestea. Ele sunt gestionate in comun de catre Comisia Europeana impreuna cu fiecare Stat membru, si sunt in umar de 5:

 • Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)
 • Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)
 • Fondul de Coeziune (FC)
 • Fondul Social European (FSE)
 • Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM)

PASI ACCESARE FONDURI EUROPENE TURISM IN 2020

”Singurul lucru mai regretabil decât a începe ceva și a eșua este… să nu faci nimic.” – Seth Godin, fondator Squidoo

Neotrust ofera suport pe parcursul tuturor etapelor de accesare de fonduri europene pentru turism:

>>> Costurile Serviciilor de Consultanta Fonduri Europene TURISM sunt eligibile pentru a fi rambursate (reprezinta cheltuieli eligibile).

SERVICII CONSULTANTA FONDURI EUROPENE TURISM

Oferim suport in toate stadiile accesarii de fonduri structurale, de la idee si pana la auditul proiectului implementat.

Serviciile de consultanta pentru accesare de fonduri europene TURISM in 2020:

 • DENTIFICARE FINATARE

  Identificam toate optiunile de finantare nerambursabila, le comparam si o alegem impreuna cea mai avantajoasa pentru ideea dumneavoastra de business.

 • INTOCMIREA DOSARULUI DE FINATARE

  Elaboram proiectul, planul de afacere, inclusiv studiile necesare (studiul de marketing, analiza cost-beneficiu), realizam prognoza financiara (cont profit pierdere, cash flow, etc). Ne ocupam si de depunerea dosaruluiiar apoi de gestionarea raspunsurilor catre Finantator (pentru intrebarile/cererile de clarificare ale Finantatorului in cadrul etapei de evaluare).

 • VERIFICARE ELIGIBILITATE

  Verificam eligibilitatea dumneavoastra, a firmei, a ideii de afacere si a cheltuililor cerute de proiect.

 • MANAGEMENT DE PROIECT

  Implementam proiectul, realizam procedurile de achizitii, intocmim dosarele de achizitii, caiete de sarcini, cererile de rambursare, audit, rapoarte de durabilitate, gestionam relatia cu Fianantatorul si oferim asistenta la vizitele reprezentantilor autoritatiilor finantatoare.

Completeaza formularul de Consultanta Gratuita si un expert NEOTRUST te va contacta pentru identificare liniei de finantare potrivita ideii tale de afacere si verificarea eligibilitatii.

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

  Aboneaza-te la Newsletter

  NEOTRUST

  Consultanta Fonduri Europene

  Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

  CONTACT

  FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA