Fonduri Europene pentru Firme

Home/Fonduri Europene pentru Firme
Fonduri Europene pentru Firme

FONDURI EUROPENE PENTRU FIRME – LINII DESCHISE IN 2020

Antreprenorii care detin microintreprinderi sau firme mici si mijlocii pot accesa pana la 2 mil de euro pentru dezvoltare sau noi produse / servicii. Gasiti mai jos toate oportunitatile de finantare cu fonduri europene pentru firme:

Femeia Antreprenor

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - minim 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

StartUp Nation Diaspora

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

CE POT FACE FIRMELE CU FONDURI EUROPENE

In linii mari urmatoarele tipuri de cheltuieli pot fi eligibile pentru programele de fonduri europene. Cheltuielile eligibile pot diferi insa de la un program la altul, deci recomandam verificarea fiecarui program prezentat mai sus.

Imagine cu un camp cultivat unde rasar cereale,

Constructie / Extindere Spatiu

Cheltuieli care se pot efectua in cadrul acestei categorii acopera consturile cu: amenajarea terenului, cu utilitatile necesare obiectivului, constructii si instalatii, executie constructie, instalatii electrice, sanitare, climatizare, instalatii interioare de alimentare cu gaze naturale, instalatii de incalzire, organizare santier, studii de teren, obtinere avize, etc.
Fonduri Europene Nerambursabile pentru Firme pentru achizitia de utilaje in toate domeniile. In acest caz sunt prezentate utilaje pentru brutarie: cuptoare pentru copt.

Achizitie Utilaje / Instrumente

Se pot achizitiona utilaje in functie de domeniul in care activati. De exemplu pentru un laborator de cofetarie/ patiserie se pot achizitiona cuptoare patiserie-cofetarie, masini de foietaj, vitrine de prezentare, masini de glazurat, malaxoare si mixere planetare, masini pentru pulverizarea ciocolatei, echipamente frigorifice.

Achizitie Soft

Softul necesare desfasurarii activitatii: un exemplu ar fi softul CRM pentru o firma de productie, sau softul de contabilitate pentru o firma de contabilitate. Alte exemple: licente, aplicatii electronice (inclusiv cele pentru cataloage electronice, cele pentru facturare electronica, custoemr service, aprovizionare, magazin electronic), etc.
Dotare birou cu fonduri europene pentru firme.

Dotare Spatiu

Spatiul se poate dota cu: mobilier, echipamente IT (unitati centrale, monitoare, alte accesorii ca si tastatura, mouse, etc ), multifunctionale / imprimate/copiatoare, birotica, etc

Salarii

Costul cu Salariile este in general limitat la un anumit % din valaorea totala a investitiei (% difera in functie de apel). Pentru unele apeluri costul cu salariile nu reporezinta o cheltuiala eligibila.
Fonduri Europene pentru Firme - se pot achizitiona autoutilitare.

Masini

Autoutilitate, Masini / Utilaje Constructii (buldoexcavator, macara, incarcator, etc), masini agricole (tractor, plug, masina de stropit, echipament de fertilizat, cositoare, foarfeca electrica, tocator, remorca, etc)

Alte Cheltuieli Eligibile

Website de Prezentare, Brevete, Licente, Marci comerciale, Consultanta elaborare proiecte fonduri europene, Consultanta proiectare (in cazul constructiilor)

ACCESARE FONDURI EUROPENE PENTRU FIRME – PASI NECESARI

Neotrust ofera suport antreprenorilor care detin firme pe parcursul tuturor etapelor de accesare de fonduri europene:

ELIGIBILITATEA AFACERILOR PRESTATOARE DE SERVICII PENTRU ACCESUL LA FONDURI EUROPENE

Sectorul de servicii ocupa un loc important in ceea ce priveste dezvoltarea economiei , deoarece este esential sectorului de productie. agricultura, etc. De asemenea, prestarea de servicii de multe ori creste valoarea de piata a produselor prin noi combinatii de bunuri. Un focus important al Comisiei Europene il reprezinta sectoarele de servicii tehnice (ingineria, arhitectura si IT-ul). In multe din programele de fonduri europene firmele prestatoare de servici IT, de arhitectura si inginerie sunt favorizate (se acorda punctaj suplimentar). Se acorda o atentie deosebita laturii de inovare/cercetare, penrtru care exista programe speciale de finantare nerambursabila.

CONSULTANTA FONDURI EUROPENE PENTRU FIRME

Oferim suport in toate stadiile accesarii de fonduri structurale, de la idee si pana la auditul proiectului implementat.

Serviciile de consultanta pentru accesare de fonduri europene pentru FIRME in 2020:

 • DENTIFICARE FINATARE

  Identificam toate optiunile de finantare nerambursabila, le comparam si o alegem impreuna cea mai avantajoasa pentru ideea dumneavoastra de business.

 • INTOCMIREA DOSARULUI DE FINATARE

  Elaboram proiectul, planul de afacere, inclusiv studiile necesare (studiul de marketing, analiza cost-beneficiu), realizam prognoza financiara (cont profit pierdere, cash flow, etc). Ne ocupam si de depunerea dosaruluiiar apoi de gestionarea raspunsurilor catre Finantator (pentru intrebarile/cererile de clarificare ale Finantatorului in cadrul etapei de evaluare).

 • VERIFICARE ELIGIBILITATE

  Verificam eligibilitatea dumneavoastra, a firmei, a ideii de afacere si a cheltuililor cerute de proiect.

 • MANAGEMENT DE PROIECT

  Implementam proiectul, realizam procedurile de achizitii, intocmim dosarele de achizitii, caiete de sarcini, cererile de rambursare, audit, rapoarte de durabilitate, gestionam relatia cu Fianantatorul si oferim asistenta la vizitele reprezentantilor autoritatiilor finantatoare.

Completeaza formularul de mai jos pentru iar noi te vom suna pentru o evaluare gratuita a eligibilitatii tale si identificarea oportunitatilor de finantare cu Fonduri Europene

  NEOTRUST

  Consultanta Fonduri Europene

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

  Aboneaza-te la Newsletter

  Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

  CONTACT

  FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA