PUNCTAJ START-UP NATION 2020 – GRILA OFICIALA

A fost publicata Grila de Punctaj Start-Up Nation 2020 in forma ei finala. Judetele Ilfov si Cluj pleaca iarasi cu un deficit de 15 puncte, motivul fiind ca in aceste judete sunt mai mult de 4 IMMuri pe suta de locuitori.

Programul creste in popularitate nu doar datorita faptului ca este unul dintre cele mai permisive programe de Fonduri Europene in ceea ce priveste cheltuielile eligibile, dar si pentru ca intensitatea finantarii este de 100%.

Va vom prezenta in continuare grila de punctaj oficiala, modalitatea de calcul cu exemple iar la final va oferim un tool pentru a va calcula online punctajul estimat pe care l-ati putea obtine la Start-Up Nation pentru ideea dumneavoastra de afacere.

Structura acestui articol este urmatoarea (dati click pentru a merge direct la sectiunea dorita):

1. Grila Punctaj Start Up Nation 2020

2. Informatii necesare pentru intelegerea calcul punctaj (inclusiv Macroregiuni, regiuni de dezvoltare)

3. Calcul Punctaj – Exemple concrete

4. Calculator Punctaj – Calculeaza-ti singuri punctajul online

5. Conditii suplimentare de departajare

Pentru a castiga Start-Up Nation nu e suficient doar sa atingeti punctajul maxim, ci si sa va clasati bine si la criterii aditionale de departajare, altfel exista posibilitatea sa nu va calificati chiar daca aveti 100 puncte. Pentru mai multe informatii cititi articolele.
Un birou plin cu diverse obiecte: laptop, agenda, ceainic, telefon, farfurie cu coji de alune, pixuri, markere, casti, incarcator, sticla de apa, portmoneu,. Se vad si mainile: o pereche tastand la laptop, o pereche butonand pe telefon. Consultanta pentru calcul Punctaj Start-Up Nation.

1. GRILA PUNCTAJ START-UP NATION 2020

StartUp Nation Grila Punctaj si Caluclator onine Criterii aferente asociaților/acționarilor (maximum 10 puncte) E 1 Nici unul dintre acționarii/asociații solicitantului nu a avut calitatea de asociat într-o societate comercială până la data depunerii planului de afaceri. 10 2 Acționarii/asociații solicitantului au mai avut calitatea de asociat într-o societate comercială până la data depunerii planului de afaceri. 0 Planul de afaceri conduce la crearea de noi locuri de muncă permenente în cadrul întreprinderii (maximum 5 puncte) F 1 Punctaj suplimentar pentru minimum un loc de muncă permanent (cu normă întreagă) creat în plus față de cel obligatoriu 5 Densitate IMM (maximum 5 puncte) G 1 Pentru localitățile (rural sau urban) din județele*** în care număr de IMM la nivel județean/ 100 locuitori < 4 5 2 Pentru localitățile (rural sau urban) din județele*** în care număr de IMM la nivel județean/ 100 locuitori >= 4 0 Criteriu cu privire la digitalizarea afacerii (maximum 10 puncte) H 1 Achiziția și găzduirea pe o perioadă de cel puțin 2 ani de la finalizarea implementării proiectului a unui site Web de prezentare a firmei/afacerii 2 2 Achiziția sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani de la finalizarea implementării proiectului a unei aplicații software de contabilitate 2 3 Achiziția sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani de la finalizarea implementării proiectului a unei aplicații de transmitere on-line a comenzilor de către clienți (de exemplu: comenzi on-line B2B, magazine on-line, sistem de rezervări on-line, etc). 4 4 Achiziția sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani de la finalizarea implementării proiectului a unei aplicații de facturare electronică 2 Criterii cu privire la achiziţionarea de echipamente, respectiv sisteme specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare (maximum 10 puncte) I 1 Echipamentele tehnologice încorporează tehnologie specifică obţinerii unei economii de energie, sau sunt sisteme care utilizează surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare, în pondere mai mare sau egală cu 50% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile. 10 2 Echipamentele tehnologice încorporează tehnologie specifică obţinerii unei economii de energie, sau sunt sisteme care utilizează surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare, în pondere sub 50% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile.
StartUp Nation Grila Punctaj si calculator online Criterii privind evaluarea on-line a planului de afaceri Nr. crt. Criterii Punctaj Domeniul de activitate – în funție de punctajul alocat pentru fiecare cod CAEN* (maximum 20 puncte) A 1 Producţie 2 Serviciile/industriile creative** 3 Servicii 4 Comerţ şi alte activităţi Inovare (maximum 10 puncte) B 1 Se angajează (sub sancțiunea nedecontării AFN) să prezinte, la data depunerii cererii de rambursare, a unui contract de furnizare produse către o întreprindere mare sau a unui document emis de o universitate cu privire la efectuarea unor studii de cercetare/dezvoltare/inovare efectuate de beneficiarul Programului. De asemenea, solicitantul folosește pentru lansarea afacerii un brevet de invenție (deținut de unul dintre asociați, achiziționat sau pentru care a obținut drept de folosință) înregistrat la OSIM sau la altă instituție recunoscută pentru înregistrarea și protejarea invențiilor. 10 2 Solicitantul nu folosește pentru lansarea afacerii un brevet de invenție (deținut de unul dintre asociați, achiziționat sau pentru care a obținut drept de folosință) înregistrat la OSIM sau la altă instituție recunoscută pentru înregistrarea și protejarea invențiilor. 0 Aportul la capitalul social subscris și vărsat al societății aplicante (maximum 15 puncte) C 1 6000 lei 15 2 5000 lei 10 3 4000 lei 5 Criterii aferente investiţiei (maximum 15 puncte) D 1 Echipamente tehnologice şi software-uri necesare desfăşurării activităţii în pondere mai mare sau egală cu 80% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile 15 2 Echipamente tehnologice şi software-uri necesare desfăşurării activităţii în pondere mai mare sau egală cu 60% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile 10 3 Echipamente tehnologice şi software-uri necesare desfăşurării activităţii în pondere mai mare sau egală cu 40% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile 5

2. CLARIFICARI CRITERII PUNCTAJ START-UP NATION

* Industriile creative – in aceasta categorie este cuprins si domeniul IT.

* Mai jos gasiti lista cu numarul de IMM / 100 locuitori pentru Bucuresti si fiecare judet in parte o gasiti mai jos. Ca si sumar, toate judetele se incadreaza pentru a primi cele 20 de puncte, cu exceptia orasului Bucuresti si a judetelor Ilfov si Cluj, care primesc doar 5 puncte. Nota: pentru acest criteriu Bucuresti este tratat separat de judetul Ilfov.

Macroregiuni, regiuni de dezvoltare si judete – Densitatea IMM (nr. IMM/ 100 locuitori)

Lista judetelor din Romania si densitatea IMM pentru fiecare o regasiti in lista de mai jos:

Alba 3.26
Arad 3.67
Arges 3.50
Bacau 2.56
Bihor 4.75
Bistrita-Nasaud 3.24
Botosani 1.34
Braila 2.67
Brasov 4.61
Bucuresti 7.91
Buzau 2.83
Calarasi 2.08
Caras-Severin 1.95
Cluj 6.24
Constanta 4.36
Covasna 2.44
Dambovita 1.99
Dolj 2.93
Galati 2.99
Giurgiu 2.21
Gorj 12.74
Harghita 2.32
Hunedoara 2.17
Ialomita 2.11
Iasi 2.83
Ilfov 4.71
Maramures 2.86
Mehedinti 1.57
Mures 3.25
Neamt 2.46
Olt 2.31
Prahova 3.29
Salaj 3.18
Satu Mare 2.88
Sibiu 3.77
Suceava 2.51
Teleorman 1.79
Timis 4.54
Tulcea 3.23
Valcea 3.02
Vaslui 1.79
Vrancea 2.94

* Desi densiatea populatiei de IMM variaza semnificativ intre statele membre ale Uniunii Europene, Romania se situeaza pe ultimul loc, cu o medie de numai 2,2 pe suta de locuitori. Acest criteriu tine cont ca dezvoltarea economica nu este la acelasi nivel in toate judetele, si isi propune sa elimine decalajele intre judete, ce sunt in continuare semnificative – se face o relocare a fondurilor publice disponibile către județe și localități cu potențial financiar mai redus.

CURS PROIECTE FONDURI EUROPENE -SCRIERE SI ACCESARE-

990 LEI 650 LEI

3. CALCUL PUNCTAJ START-UP NATION – Exemple Concrete

Vrem sa venim in ajutorul citiorilor nostri cu cateva modele palpabile de realizare de calcul. Acestea confera claritate, structura si ajuta la o intelegere mai buna a grilei de punctaj si modalitatii in care aceasta se foloseste in practica pe cazuri reale.

Exemplu 1. Idee Afacere Start-Up Nation: Brutarie

Ipoteze:

 1. Doriti sa deschideti o brutarie;
 2. Locatia: Alba;
 3. Planificati sa cumparati utilaje pentru productie paine de 170.000 lei;
 4. Veti angaja doua persoane;
 5. Depuneti capital social (subscris si varsat) 6.000 lei
 6. NU detineti vreun brevet de inventie (perosnal, achizitionat sau drept de folosinta)
 7. NIci unul din asociati nu a mai avut calitatea de asociat inr-o societate comerciala pana la data depunerii dosarului.
 8. Planul de afaceri prevede achizitia unei pagini web, unei aplicatii de contabilitate, unei aplicatii de trnsmitere online a comenzilor de catre clienti sau sistem de rezervare online, si a unei aplicatii de facturare electronica.
 9. Echipamentele tehnologice incorporeaza tehnologie specifica obtinerii unei economii de energie, sau sunt sisteme care utilizeaza surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activitatilor pentru care a solicitat finantare, in pondere mai mare sau egala cu 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile.

Calcul Punctaj Start-Up Nation:

 • 20 pct pentru domeniu – Doriti sa deschideti o brutarie;
 • 5 pct pentru locatie in judet cu nr de IMMuri pe suta de locuitori sub 4 – Locatia: Alba;
 • 15 pct pentru domeniu echipamnete tehnologice in pondere mai mare de 80% – Planificati sa cumparati utilaje pentru productie paine de 170.000 lei;
 • 5 pct pentru crearea a doua locuri de munca – ( unul suplimentar pe langa cel obligatoriu ) – Veti angaja doua persoane;
 • 15 pct pentru ca – Depuneti capital social (subscris si varsat) 6.000 lei
 • 0 pct – NU detineti vreun brevet de inventie (personal, achizitionat sau drept de folosinta)
 • 10 pct – Nici unul din asociati nu a mai avut calitatea de asociat inr-o societate comerciala pana la data depunerii dosarului.
 • 10 pct – Planul de afaceri prevede achizitia unei pagini web, unei aplicatii de contabilitate, unei aplicatii de trnsmitere online a comenzilor de catre clienti sau sistem de rezervare online, si a unei aplicatii de facturare electronica.
 • 10 pct – Echipamentele tehnologice incorporeaza tehnologie specifica obtinerii unei economii de energie, sau sunt sisteme care utilizeaza surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activitatilor pentru care a solicitat finantare, in pondere mai mare sau egala cu 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile.

In concluzie Totalul este 90 pct. = Aveti sanse bune de castig

Calculator Punctaj Start-Up Nation

Raspunde la cateva intrebari pentru a calcula punctajul Start Up Nation.

Care este domeniul de activitate pentru care doriti sa obtineti finantare?

 • Neotrust Start-Up Nation

 • 0755 931 101

 • office@neotrust.ro

5. CONDITII SUPLIMENTARE DE DEPARTAJARE

In cazul in care departajarea nu se realizeaza pe baza punctajului acumulat (ceea ce s-a si intamplat in sesiunile precedente), se va trece la conditii suplimentare.

Asadar nu este important doar sa ai un punctaj de 100 ci sa indeplinesti cat mai multe sau in cat mai mare masura criteriile aditionale:

 • Domeniul de Activitate;

 • Punctajul obtinut pentru ponderea valorii echip. tehnologice;

 • Numarul de locuri de munca ce urmeaza a fi create in cadrul programului;

 • Data si ora inscrierii in program;

Aveti mare grija, chiar si ora si data la care se depune proiectul poate sa faca diferenta intre a fi aprobat sau respins!

Share This Post!

Completeaza formularul de mai jos pentru iar noi te vom suna pentru o evaluare gratuita a eligibilitatii tale si identificarea oportunitatilor de finantare cu Fonduri Europene

  NEOTRUST

  Consultanta Fonduri Europene

   

  CU CE TE POATE AJUTA UN CONSULTANT FONDURI EUROPENE?

  Iti cunosti foarte bine afacerea insa aceasta nu inseamna ca stii sa o prezinti pentru obtinerea finantarii (sau ca ai timpul necesar sa verifici toate detaliile de eligibilitate, lista cheltuielilor incluse, criteriile de indeplinit pentru previziunile financiare incluse in proiect, etc. Firma noastra a creat un ghid pentru Start-Up Nation insa daca dupa parcurgerea ghidului inca te simti nesigur pe tine si doresti sa apelezi la un consultant fonduri europene pentru scrierea proiectului, Neotrust iti sta la dispozitie.

  Ce motive ai putea avea sa apelezi la un consultant?

  • Nu ai timp sau vrei sa te focusezi pe altceva.
  • Daca nu ai cunostiinte economice sau rabdare sa realizezi toate formularele financiare necesare.
  • Nu iti permiti sa risti finantarea si ai nevoie de cineva care isi va asuma raspunderea pentru asta.
  • Ti se pare ca regulile se schimba pe parcurs si nu ai vrea ca obtinerea finantarii sa devina un full-time job pentru tine.
  • NU ai experienta in Managementul Proiectului sau Management Financiar.

  Deci totusi, cu ce te poate ajuta un consultant?

  • Iti va furniza toate informatiile necesare referitoare la obtinerea finantarii.

  • Asistenta in alegerea codului CAEN.

  • Iti va scrie planul de afaceri.

  • Va pregati toate documentele necesare dosarului.

  • Te consilieaza pe intreg parcursul implementarii proiectului si ulterior in perioada de monitorizare.

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene

  Aboneaza-te la Newsletter