Fonduri Nerambursabile Pentru Femei

Home/Fonduri Nerambursabile Pentru Femei
Fonduri Nerambursabile Pentru Femei

FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU FEMEI

Anul 2020 aduce o multitudine de oportunitati de finantare cu fonduri nerambursabile pentru femei antreprenor. Pot fi accesate pana la 3,5 milioane pentru cercetare-inovare, dezvoltare de produse noi sau start-up-uri. Exista programe exclusiv dedicate antreprenoarelor, prin care acestea au acces la traininguri, workshopuri si networking. Vezi mai jos oportunitatile de finantare deschise, conditii de eligibilitate, pasii pentru accesare.

PROGRAME DE FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE PENTRU FEMEI

Momentan, desi femeile reprezinta 52% din populatie, doar 30% din randul antreprenorilor sunt femei. Conform comisiei Europene, una dintre principalele provocari cu care se confrunta acestea este accesul la finantare, traininguri si informatie. De aceea Comisia Europeana incearca sa sustina antreprenoriatul feminin printr-o serie de masuri/instrumente. Vezi mai jos toate apelurile de finantare cu fonduri nerambursabile pentru femei antreprenor in 2020.

Femeia Antreprenor

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - minim 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

StartUp Nation Diaspora

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

* Unele dintre oportunitatile de finantare listate la aceasta sectiunea Programe de Fonduri Europene Pentru Femei sunt destinate exclusiv femeilor, altele pot fi accesate atat de antreprenori cat si de femei antreprenor.

INTELEGEREA CONTEXTULUI IN CARE COMISIA EUROPEANA OFERA SUPORT SUB FORMA DE FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU FEMEI ANTREPRENOR

Conform Comisiei Europene situatia actuala in ceea ce priveste femeile antreprenor in Europa este urmatoarea: femeile reprezinta 52% din populatie, insa doar 34.4% din categoria celor self employed si doar 30% din randul antreprenorilor sunt femei. Creativitatea si potentialul antreprenorial feminin nu sunt valorificate, iar principalele provocari cu care se confrunta acestea sunt accesul la finantare, la informatie, training, accesul la retele comerciale si nu in ultimul rand dificultatile care apar in stabilirea echilibrul dintre cariera si gestionarea problemelor familiei.

In consecinta Comisia Europeana isi propune sa sustina antreprenoriatul feminin printr-o serie de instrumente / masuri:

 • Traininguri;

 • Workshopuri;

 • EC Small Business Act;

 • ACCES LA FINANTARE NERAMBURSABILA (toate oportunitatile de fonduri nerambursabile pentru femei se gasesc in partea de inceput a a cestei pagini);

 • Conferinte;

 • Infiintare retele Woman Business Angels;

 • Infiintare retea Femei Antreprenor;

 • Programe de mentorat pentru femeile antreprenor (European Network for Women Entrepreneurs).

CE SUNT FONDURILE EUROPENE NERAMBURSABILE

Fondurile europene nerambursabile sau structurale reprezinta instrumentele de finantare nerambursabila alocate Statelor Membre ale Uniunii Europene pentru a reduce decalajele de dezvoltare economica si sociala dintre acestea. Aestea sunt gestionate in comun de catre Comisia Europeana impreuna cu fiecare Stat membru. Pentru Romania principala sursa de finantare sunt Fondurile Europene Structurale si de Investitii (ESI):

 • Fondul Social European (FSE)
 • Fondul de Coeziune (FC)
 • Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)
 • Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)
 • Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM)

Dezvoltarea agriculturii se finanteaza concomitent si prin plati directe sin Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA), iar categoriile defavorizate primesc ajutoare din Fondul European de Ajutor pentru cele mai Defavorizate Persoane (FEAD).

PASI ACCESARE FONDURI NERAMBURSABILE IN 2020

Neotrust ofera suport pe parcursul tuturor etapelor de accesare de fonduri europene, dupa cum urmeaza:

>>> Serviciile de consultanta fonduri nerambursabile pentru femei reprezinta cheltuieli eligibile.

AFACERI DE SUCCES CONDUSE DE FEMEI, MULTE DESCHISE CU FONDURI NERAMBURSABILE

5 Romance incluse pe lista Forbes 100.

Forbes – 100 de Femei Antreprenor din Europa (original: 100 Women Founders in Europe to Follow)

Conform Comisiei Europene, una dintre principalele provocari cu care se confrunta femeile antreprenor este lipsa finantarii. Desi 30% din afaceri sunt conduse de femei antreprenor, un procent foarte mic din acestea primesc finantare, spre deosebire de cele conduse de barbati. Investitorii acuza lipsa informatiei cu privire la afacerile cu potential conduse de femei antreprenor. Pentru a veni in ajutor Forbea a In 2018 Forbes a realizat un articol 100 women. Doriti sa stiti care au fost romancele incluse pe lista?

 • Locul 19 – Alexandra Anghel – Appticles, care a dezvoltat o platforma pentru crearea de Progressive Web Apps.
 • Xenia Muntean – locul 33 – Planable, o platforma de content review si colaborare marketing.
 • Anca Goron – pozitia 40 – Doorie, o aplicatie destinata domeniului hotelier, un asistent virtual pentru oaspeti, programat sa invete preferintele acestora pentru a crearea unei atmosfere mai persoane si fidelizarea clientilor.
 • Ligia Adam – locul 79 – Civitech Romania, a carei oportunitate a fost initiativa Guvernului GovITHub de dezvoltare a a proiectelor pentru administratia publica.
 • Ioana Hassan – locul 84 – Smart Bill, un program de facturare pentru IMMuri.

Femei de afaceri de succes din Romania

Intr-o lume a businessurilor in trecut dominata de barbati tot mai multe femei reusesc sa construiasca afaceri profitabile. Reportajul prezinta trei dintre aceste povesti de succes: Andreea Raicu, cea care a renuntat la o cariera in televiziune pentru a demara o afacere online, Adina Buzatu, care si-a urmat pasiunea pentru moda si Maria Paun, care studiat tehnici de make-up la Paria si apoi in 2014 a deschis primul business in Romania, luptand pentru legalizarea eseriei de stilist.

Fragmente:

Fara dubii, femeile din Romania conduc, si nimic nu le sta in cale in drumul lor spre reusita

A venit un moment in care mi-am dat seama ca trebuie sa invat toate lucrurile de care am fugit toata viata: exceluri, bugete, bilanturi, balante…sedinte de marketing, sedinte de strategie” – Andreea Raicu. “Andreea recunoaste ca s-a lovit de prejudecati din partea barbatilor

Adina Buzatu munceste de la 14 ani. A imbinat spiritul antreprenorial cu pasiunea petru moda si astazi conduce o afacere cu peste 40 de angajati.

Ce stim noi ca este in spatele unui barbat puternic? O femeie foarte puternica. Ce este in spatele unei femei puternice? Un barbat care o iubeste foarte mult.” – Maria Paun

Femei antreprenor in agricultura – afaceri cu fonduri europene

O sansa spre antreprenoriat! Ce a reprezentat finantarea cu fonduri nerambursabile pentru femei care si-au propus sa ne demonstreze ca se poate!

Reportajul prezinta doua povesti de succes:

 • Ionela Chitu a accesar 10 000 euro din fonduri europene pentru un solar de legume, prim masura 1.1.2 – Instalarea Tinerilor Fermieri. A accesat ulterior si masura 1.4.1.
 • Maricica Surloiu a acesat fonduri europene nerambursabile de 1.000.000 euro pentru refacerea unui sistem de irigatii

Fragmente:

Ionela Chitu a pornit la drum cu un solar de legume. A avut curaj si incredere si a obtinut 10.000 de euro, bani nerambursabili obtinuti prin masura 1.1.2 privind instalarea tinerilor fermieri. Acum are 8 solarii unde cultiva rosii, gogosari, fasole, ridichi,ardei capia si salata.”

Tineretul de la oras au venit la tara, si-au luat pamant, au facut proiecte pe fonduri europene, in special masura 1.1.2 Instalarea Tinerilor Fermieri, masura 1.4.1… toata lumea la noi planteaza legume” – Maricica Surloiu

*Nota: Reportaj TVR

Conform Mastercard Index of Women Entrepreneurs femeile din Romania ocupa un procent de 26.4% in randul antreprenorilor, clasand Romania pe locul 23 global (din 58 de tari) -p20. (Downloadeaza Indexul Masercard Femei Antreprenor – Mastercard-Index-of-Women-Entrepreneurs-2019

In schimb Romania este clasata pe locul 9 conform indexului general. Rezultatele Indexului Mastercard au reafirmat o corelatie pozitiva intre Scorul Consolidat si abilitatea femeilor de a prospera in mediul business. In general pietele cu framework antreprenorial si conditii ease of doing business, precum si infrastructura dezvoltata incurajeaza femeile spre antreprenoriat. De asemenea, pe aceste piete biasul social/cultural este mai putin pronuntat, oferind femeilor oportunitati sa se remarce ca si business leaders si manageri.

IDEI DE AFACERI CU FONDURI EUROPENE

Casa de Moda / Atelier Croitorie

Daca pasiunea ta este designul vestimentar si creatia, atunci o afacere in domeniu este solutia care deschide calea spre implinirea visului tau. Utilajele / instrumentele necesare (masina de cusut liniara, triploc, butoniera, masa de calcat industriala, mesele manuale/mecanice de control, masina de stantat, masina de croit cu banda, masini sectionat spanul, prese de termocolat, rampa de control etc) sunt eligibile pentru a fi achizitionate prin fonduri nerambursabile in masura de pana la 100%.

Nenumarate oportunitati de finantare cu fonduri nerambursabile pentru femei, iar una dintre ele este atelierul de croitorie. O tanara care sta cu centimetrul de croitorie dupa gat, zambind, la biroul ei de creatie vestimentara. In spate se vede un maechin imbracat cu o bluza mov, o lampa, , probabil pe birou. Femeia este blonda, imbracata lejer cu un tricou maro deschis.
Apelati cu incredere la serviciile neotrust de Consultanta Fonduri Nerambursabile pentru Femei. O idee de afaceri populara este productia de dulceata. Borcanele de dulceata colorate stau asezate unele peste celeleate,: galbene, visiniii, rosii, roz.

Productie dulceata

Dulceata bio este tot mai solicitata pe piata (piata care este in plina expansiune oricum). Pentru a putea produce legal gemuri sau dulceturi trebuie sa aveti un mic laborator, separat de spatiu de locuit, autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar, separat de spatiul de locuit. Dotarea spatiului cu utilajele necesare se poate face prin programe de fonduri europene ca si Start-Up Nation.

Pentru un laborator de cofetarie patiserie se pot accesa fonduri nerambursabile pentru femei. In imagine se vad prajituri gustoase diverse sortimente, aranjate frumos pe randuri.

Atelier Patiserie / Cofetarie

Candy baruri, prajituri de sarbatori, torturi pentru zile de nastere, praline, ciocolata de casa, salam de biscuiti, eclere, trei ciocolate, amandine, savarine sau torturi de nunta, cine le refuza? Aceasta afacere poate aduce intre 200000 euro si 800000 euro pe an profit. Pentru investitie (cuptoare patiserie-cofetarie, masini de foietaj, vitrine de prezentare, masini de glazurat, malaxoare si mixere planetare, masini pentru pulverizarea ciocolatei, echipamente frigorifice si alte utilajele de laborator) se primesc fonduri europene nerambursabile.

Sala de fitness deschisa din fonduri nerambursabile pentru femei. Doua domnisoare si un domn se vad alergand pe banda de alergat. Cea din prim plan asculta muzica in casti si este imbracata in negru. Urmatoarea are vestimentatie mai colorata: labastru si roz.

Sala Fitness

Importanta exercitiilor fizice si a unui stil de viata sanatos este costientizata de un numar tot mai mare de romani, astfel ca orasele mari sunt pline de sali de fitness si toate au clientela bogata. In SUA una din patru persoane are abonament la o sala de fitness, in Romania doar una din 10, estimandu-se ca in urmatorii 10 ani la noi in tara clientela se va dubla.

SERVICII CONSULTANTA FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU FEMEI

CostuL serviciilor de Consultanta Fonduri Europene Nerambursabile pnetru Femei reprezinta cheltuieli eligibile programelor accesate.

Oferim suport in toate stadiile accesarii. Servicii Consultanta Fonduri Europene pentru Femei in 2020:

 • DENTIFICARE FINATARE

  Identificam toate optiunile de finantare nerambursabila, le comparam si o alegem impreuna cea mai avantajoasa pentru ideea dumneavoastra de business.

 • INTOCMIRE DOSAR FINATARE

  Scriem proiectul conform ideii dumneavoastra de afaceri, elaboram planul de afaceri, efectuam studiile de marketing cerute, previziunile financiare si toate celelate documente necesare dosarului. Depunem dosarul si oferim suport penru partea de comunicare si pregatire de documente aditionale cerute de Finantator in faza de evaluare a proiectului.

 • VERIFICARE ELIGIBILITATE

  Verificam eligibilitatea dumneavoastra, a firmei, a ideii de afacere si a costurilor impuse de proiect.

 • MANAGEMENT DE PROIECT

  Implementam proiectul, realizam procedurile de achizitii, intocmim dosare de achizitii, caiete de sarcini, cererile de rambursare, audit, rapoarte de durabilitate, gestionam relatia cu Fianantatorulsi oferim asistenta la vizitele reprezentantilor acestuia pe teren.

Completeaza formularul de Consultanta Gratuita si un expert NEOTRUST te va contacta pentru identificare liniei de finantare potrivita ideii tale de afacere si verificarea eligibilitatii.

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

  Aboneaza-te la Newsletter

  NEOTRUST

  Consultanta Fonduri Europene

  Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

  CONTACT

  FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA