Fonduri Europene Nerambursabile Persoane Fizice

Home/Fonduri Europene Nerambursabile Persoane Fizice
Fonduri Europene Nerambursabile Persoane Fizice

FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE PENTRU PERSOANE FIZICE

Oportunitatile de finantare cu fonduri europene nerambursabile pentru persoane fizice nu sunt putine in anul 2020. Pot fi accesate pana la 3,5 milioane pentru cercetare-inovare, dezvoltare de produse noi, start-up-uri, agricultura, turism, etc. Vezi mai jos oportunitatile de finantare deschise, idei de afaceri cu fonduri nerambursabile, conditii de eligibilitate, pasii pentru accesare, pasi deschidere PFA (Persoana Fizica Autorizata), II, IF sau Societate.

APELURI DESCHISE – FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE PENTRU PERSOANE FIZICE 2020

Mai jos gasiti toate programele de finantare cu fonduri europene nerambursabile pentru persoane fizice. Pentru unele din aceste programe va fi necesar sa deschideti un PFA sau o firma inainte de depunerea dosarului.

Femeia Antreprenor

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - minim 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

StartUp Nation Diaspora

 • 200.000 lei  
 • 95% Fonduri Europene - 5% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

PROGRAMUL VITIVINICOL

 • Nu exista limitare maxima; alocare anuala 47.700.000 euro  
 • 50% Fonduri Europene - 50% Cofinantare
 • Pt: PFA, II, IF, Asociatii, Intreprinderi Vinicole, Unitati Cercetare, Institutii  
 • Angajamente: extindere capacitate sau crearea unei noi unitati de productie/prestare servicii  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie / construire / extindere / modernizare spatii, achizitii echipamente  

START-UP NATION 2022

 • 200.000 lei  
 • 100% Fonduri Europene - 0% Contributie Proprie
 • Pt: Persoane (care doresc sa deschida firma), Firme mici si mijlocii  
 • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

IDEI DE AFACERI FONDURI NERAMBURSABILE

”Risca dincolo de limita sigurantei celorlalti. Visează mai mult decat ceilalti considera ca e practic.– Howard Schultz, CEO Starbucks

”Cel mai bun sfat pe care-l am pentru antreprenori este acesta: uită de faptul ca poți gresi. Acționeaza!”—Ajaero Tony Martins

”Nu te limita. Poti merge atat de departe pe cat te lasa mintea. Poti obtine orice lucru in care crezi.”—Mary Kay Ash, fondator Mary Kay Cosmetics

O spalatorie auto in care se vede o masina plina de spuma care este frecata binde perii rotative si stropita cu apa de trei jeturi care tasnesc din tavan. Aceasta se poate deschide cu fonduri europene nerambursabile pentru persoane fizice.

Spalatorie Auto

Daca esti pasionat de autovehicule si doresti sa infiintezi o spalatorie, trebuie sa stii ca investitia poate fi acoperita din fonduri nerambursabile. Aceasta afacere iti ofera si posibilitati de activitati adiacente (spalatorie covoare).

Oricine poate deschide o gradinita prin serviciul de Consultanta Fonduri Europene Nerambursabile pentru persoane, oferit de Neotrust. In imagine se vede o sala de clasa a unei gradiniteprivate, cu masute si scaunele, pe culoarea portocalie si crem. Covorul este albastru si dupapioarele portocalii. Pe rafturi se vad jucarii si o casuta de lemn este asezata pe masa. Camera alaturata este plina de patuturi. Geamurile sunt acoperite de perdele cu decoratii albastre si flori galbene.

Gradinita

Piata gradinitelor private mai are inca locuri pentru antreprenorii care doresc sa se lanseze intr-un sector unde cererea este tot mai mare. Tarifele practicate incep de la 1000 lei si pot ajunge pana la 3000 de lei pe copil, generand o cifra de afaceri anuala de pana la 500000 euro.

Fonduri europene nerambursabile pentru persoane fizice, un domn asambleaza o jucarie de lemn: camioneta. Langa ea o masina de epoca nalacuita isi asteapta randul.

Atelier Jucarii de Lemn

Oferta producatorilor si a jucariilor s-a diversificat, insa nu a reusit sa tina pasul cu cererea, care s-a dublat doar in ultimul an. Printre cele mai cautate jucarii pentru care parintii sunt dispusi sa scoata din buzunar sume bunicele sunt cele care dezvolta creativitatea, gandirea logica si matematica sau seturile de constructie.

HAirstilistii pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru persoane fizice pentru deschiderea unui salon de coafat. Munca este multa, clientii numerosi, iar porfitul tentant.

Coafor

Pentru persoane pasioante de frumos, aceasta afacere poate fi finantata din fonduri europene nerambursabile (aparatura si instrumentele necesare sunt eligibile catre rambursare).

Pentru culturile de vita de vie se pot primi fonduri europene nerambursabile pentru persoane fizice. In imagine se vad vlastari de vie pe randuri lungi si cerul senin. In prim plan strugurii s-au copt.

Cultura de Vita de Vie

Una dintre cele mai mari rate de accesare a fondurilor europene nerambursabile este in domeniul viticulturii, si pe buna dreptate. Se pot accesa fonduri pentru cultura si procesare.

Productia de etichete este finantata din fonduri europene nerambursabile pentru persoane fizice. Etichete de diferite culori, forme si marimi.

Productie etichete

O afacere profitabila spre care si-au indreptat atentia chiar si tipografiile care se axau doar pe tiparire de carte, in contextul in care vanzarile de carte au scazut dramatic fata de acum 10-20 de ani.

“Ai incredere ca lucrurile vor functiona intr-un final…urmeaza-ti mereu intuitia si curiozitatea… ai incredere in inima ta chiar si atunci cand te conduce dincolo de drumurile familiare. Trebuie sa ai mereu incredere ca vei gasi linia care leaga toate punctele. Singura modalitate prin care vei putea realiza lucruri minunate este aceea sa iubesti ceea ce faci. Daca nu ai gasit inca acel lucru, nu renunta! Continua sa cauti! Nu te multumi cu putin si nu fa compromisuri! Asa cum se intampla cu toate lucrurile importante, vei sti cand l-ai gasit… Ai curajul sa iti urmezi inima si intuitia. Cumva ele stiu deja ceea ce tu vrei sa devii cu adevarat. Restul sunt doar detalii.” – Steve Jobs – Apple

>>> Serviciile de consultanta fonduri europene persoane fizice sunt eligibile pentru a fi rambursate (resprezinta cheltuieli eligibile).

POVESTI DE SUCCES CU FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Livezi de nuci – o investitie tot mai profitabila facuta cu fondrui europene nerambursabile.

Un reportaj PROTV despre o afacere in agricultura care a devenit tot mai ravnita: productia de nuci. Tot mai multe persoane acceseaza fonduri europene nerambursabile pentru livezi, iar printre livezile de succes sunt cele de nuci. Kg de nuca este colectat cu 14 lei kg si se vinde la export cu pana la 28 lei kg.

Titlu reportaj realizat de PROTV ” O afacere care a adevenit un succes in Romania. Cat Castiga producatorii”

Fragmente: “Incurajati de fondurile europene tot mai multi agricultori au investit in livezi de nuci. Cei care au mizat pe aceasta afacere sunt multumiti. Zeci de mii de tone de nuci ajung anual in marile magazine de la noi si din strainatate.

Cornel Sabau, proprietarul unei fabrici de procesare nuca”: Anul asta am fost competittivi, cererea de nuca pe piata externa este in crestere, deci cei care vor accesa fonduri vor face un lucru foarte bun.

 

DE LA IDEE LA IMPLEMENTARE – DE LA PERSOANA FIZICA LA BENEFICIAR – PASI ACCESARE FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Neotrust ofera suport perosanelor fizice pe parcursul tuturor etapelor de accesare de fonduri europene:

>>> Costurile cu Serviciile de Consultanta Fonduri Europene Persoane Fizice pot fi acoperite din fondurile europene nerambursabile pe care le accesati. Neotrust ofera o prima sedinta de consultanta gratuita, sedinta in care verificam eligibilitatea dumneavoastra si a afacerii si identificam linia de finantare.

Solicita o sedinta de consultanta gratuita

  CONSULTANTA FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE PENTRU PERSOANE FIZICE

  Neotrust va sta la dispozitie cu servicii dedicate persoanelor fizice – Oferim suport pentru persoane fizice in toate stadiile accesarii de fonduri europene nerambursabile, de la idee si pana la auditul proiectului implementat.

  • GASIRE SI VALIDARE LINIE FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

   Identificam toate optiunile de finantare nerambursabila, le comparam si o alegem impreuna cea mai avantajoasa pentru ideea dumneavoastra de business.

  • INTOCMIREA / DEPUNEREA DOSARULUI DE FINATARE

   Scriem proiectul, planul de afacere, inclusiv studiile necesare (studiul de marketing, analiza cost-beneficiu), realizam prognoza financiara (cont profit pierdere, cash flow, etc). Ne ocupam si de depunerea dosarului si oferim consultanta pentru informatiile/documentele care trebuie pegatite ca si raspuns catre Finantator (pentru intrebarile Finantatorului in cadrul etapei de evaluare).

  • CALIFICARE

   Verificam eligibilitatea dumneavoastra, a firmei, a ideii de afacere si a cheltuililor cerute de proiect.

  • PROJECT MANAGEMENT

   Implementam proiectul, realizam procedurile de achizitii, intocmim dosarele de achizitii, caiete de sarcini, cererile de rambursare, audit, rapoarte de durabilitate, gestionam relatia cu Fianantatorul si oferim asistenta la vizitele reprezentantilor autoritatiilor finantatoare.

  CUM ALEGI SA ACCESEZI FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE: PERSOANA FIZICA AUTORIZATA, INTREPRINDERE INDIVIDUALA, INTREPRINDERE FAMILIALA SAU SOCIETATE

  Exista norme procedurale stricte pentru fiecare program de fondurilor europene nerambursabile. Conditiile de eligibilitate ale beneficiarilor si forma juridica prin care acestia pot accesa apelurile pot diferi de la un program la altul. De aceea recomandare noastra este sa urmati pasii de mai jos:

   1. Gasiti intai ideea de afacere (noi putem sa va oferim sugestii de afaceri care sunt eligibile pe apelurile deschise- GRATUIT.
   2. Noi, Neotrust verificam oportunitatile de finantare deschise, identificam apelul potrivit pentru dumneavoastra – GRATUIT.
   3. Noi, Neotrust va oferim informatii cu privire la formele juridice eligibile prin care se poate accesa programul de finantare ales – GRATUIT.
   4. In functie de formele juridice eligibile si bineinteles de ideea de afacere si preferintele dumneavoastra luati decizia daca sa infiintati Persoana Fizica Autorizata, Intreprindere Individuala, Intreprindere Familiala sau Societate (Cu Raspundere Limitata, pe Actiuni, etc)

  CUM SA INFIINTEZI UN PFA ( PERSOANA FIZICA AUTORIZATA ), INTREPRINDERE INDIVIDUALA SAU INTREPRINDERE FAMILIALA

  Verificare Disponibilitate Nume

  Inainte de infiintarea propriu zisa trebuie sa verificati disponibilitatea numelui (se poate face online sau la sediul ONRC) . Apoi, se trece la inregistrarea porpriu zisa a persoanei fizice autorizate.

  • Numele firmei unui profesionist, persoana fizica autorizata, se compune din numele persoanei sau din numele si initiala prenumelui + sintagma Persoana Fizica Autorizată sau PFA.
  • Numele firmei unui profesionist, Intreprindere Individuala, se compune din numele persoanei sau din numele si initiala prenumelui + sintagma Intreprindere Individuala.
  • Numele firmei unui profesionist, Intreprindere Familiala , se compune din numele familiei sau a reprezentantului acesteia + sintagma Intreprindere Familiala.

  Documente Necesare Infiintare

  Documentele necesare infiintarii de Persoana Fizica Autorizata sau Intreprindere Individuala / Familiala, sunt:

  1. Cerere-inregistrare-persoana-fizica-autorizata (in originar).
  2. Declaratie-inregistrare-fiscala-persoana-fizica.
  3. Declaratia-tip pe propria raspundere a) in care declarati ca nu desfasurati activitate la sediul profesional Declaratie-proprie-raspundere-v1-persoane-fizice sau b) care sa ateste cunoasterea si respectarea legislatiei in ceea ce priveste functionarea ‘Declaratie-proprie-raspundere-persoane-fizice-v2 .
  4. Cartea de identitate sau pasaportull titularului PFA (este necesara o fotocopie certificata olograf de catre titular – adica scrieti pe fiecare pagina “Conform cu Originalul”, scrieti numele d-voastra clar si semnati).
  5. Declaratie pe proprie raspundere privind indeplinirea conditiilor legale persoane fizice (si aceasta trebuie certificata olograf).
  6. Inscrisul care atesta dreptul de folosinta asupra sediului profesional/punctului de lucru – se face o fotocopie pe care scrieti “Conform cu Originalul “, va scrieti numele complet si clar si semnati. Acesta poate fi CFul de exemplu.
  7. Specimenul de semnătură al persoanei fizice autorizate – veti semna la ONRC.
  8. Daca sediul va fi in bloc , atunci in cazul in care desfasurati activitatea acolo itrebuie sa cereti Avizul-Asociatiei-Proprietari-d-Persoane-Fizice. Daca nu desfasurati activitati profesionale la sediu, dati o declaratie pe proprie raspundere Declaratie-sediu-persoana-fizica .
  9. Daca este cazul dati si o declaratie ca sotul/sotia participa la activitatea desfasurata Declaratie-participare-sot-sotie-persoana-fizica-autorizata.
  10. Atasati si documentele care atesta pregatirea profesională (fotocopii certificate olograf) – doar daca este cazul, pentru majoritatea situatiilor nu e necesar.

  Toate documentele se depun la ONRC.

  CUM SA INFIINTEZI O FIRMA (SOCIETATE)

  Inainte de a depune dosarul pentru infiintare trebuie sa verificati disponibilitatea numelui (se poate face online sau la sediul ONRC), si sa rezervati numele (doar la ONRC). Trebuie sa hotarati intreSA, SRL, SRL-D, etc. Dupa gasirea numelui, documentele/ formularele necesare sunt:

   1. Cerere de Inregistrare societate.
   2. Anexa 1 si Anexa 2.
   3. Daca este cazul – Declaratii Model 1 pentru persoane juridice care nu desfasoara activitati la sediul social ; sau Model 2 care specifica respectarea legislatiei.
   4. Dovada verificarii disponibilitatii si a rezervarii firmei.
   5. Daca se foloseste o denumire care apartine/a apartinut altei firme, atunci este necesar acordul pentru utilizarea denumirii.
   6. In cazul asociatilor unici este necesara Declaratia ca acesta este asociat unic intr-o singura societate cu raspundere limitata.
   7. Actul Constitutiv (ONRC ofera serviciul de elaborare a actului constitutiv).
   8. Document care sa ateste dreptul de folosinta a spatiului sediu social.
   9. Cerere Inregistrare document care atesta ca sediul social nu a fost instrainat.
   10. Declaratie sediu social.
   11. Dovezile privind efectuarea varsamintelor subscrise (pentru aporturi in numerar: foaie de varsamant / ordin de plata / chitanta CEC; pentru aporturi in natura subscrise la capitalul social: facturi, titluri de proprietate asupra bunurilor mobile, inclusiv certificatul de sarcini a acestor bunuri).
   12. Actele privind proprietatea pentru aporturile in natura (pentru imobile este necesar si certificatu constatator al sarcinilor de care sunt grevate).
   13. Declaratii persoane care urmaza sa devina fondatori.
   14. Acte identitate persoane care vor fi fondatori.
   15. Specimene de semnatura.
   16. Cetatenii straini sau reprezentantii acestora vor trebui sa dea o declaratie.
   17. Declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice.
   18. Declaratie privind plata tarifului legal.
   19. Dacă este cazul: actele de inregistrare ale fondatorilor, administratorilor, cenzorilor; avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinta.

  Datorita faptului ca in ultima perioada au existat schimbari frecvente a formularelor, recomandarea noastra este sa mergeti direct pe websitul ONRC la sectiunea Inmatriculari – selectati Persoane Juridice iar acolo gasiti formularele actualizate.

  NEOTRUST

  Consultanta Fonduri Europene

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

  Aboneaza-te la Newsletter

  Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

  CONTACT

  FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA