StartUp Nation – Consultanta si Accesare

Home/StartUp Nation – Consultanta si Accesare
StartUp Nation – Consultanta si Accesare

CE ESTE START-UP NATION ?

Start-Up Nation este unul din cele mai asteptate programe pentru finantarea micilor afaceri si totodata si cel mai mediatizat. Prin acest program guvernamental antreprenorii pot accesa o finantare nerambursabila de pana la 200.000 de lei pentru demararea unei afaceri. Lansat in 2017 de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, el este gandit ca un instrument de incurajare a infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor, Implementarea se realizeaza prin intermediul Agentiilor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere Investitii si Promovare a Exportului, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta 10/2017.

Bugetul alocat este de doua miliarde de lei pe an. In 2017 au fost finantarte 7.100 de afaceri, iar in 2018 numarul s-a ridicat la 10.000, numar care a ramas valabil si pentru sesiunile urmatoare. Obiectivul principal il constituie stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii si imbunatatirea performantelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de munca si insertia persoanelor din categorii defavorizate, a somerilor si a absolventilor, precum si sustinerea investitiilor in tehnologii inovative. Sunt prioritizate zonele geografice mai putin dezvoltate economic, in care densitatea IMMurilor este mai redusa.

Accesarea finantarii se face prin depunerea online a planului de afacere, a cererii de finantare si a celorlalte documente necesare, conform procedurii in vigoare, pe websitul AIPPIMM.

START-UP NATION 2022 PE SCURT

SESIUNE DEPUNERE PROIECTE: SESIUNE DESCHISA PANA IN 1 SEPTEMBRIE 2022

Valoare Finantare

200.000 lei

Intensitate Finantare

 • 80%-95% intensitate finantare (respetiv 5%-15% cofinantare)

Eligibilitate Beneficiar

 • Persoane Fizice care doresc sa infiinteze o firma (firma trebuie infiintata inainte de depunerea cererii de finantare);

 • Microintreprinderi;

 • IMM-uri (Intreprinderi Mici & MIjlocii);

Angajamente

 • Crearea a cel putin unui loc de munca;

Cheltuieli Eligibile

 • Achizitionare echipamente, mijloace de transport, mobilier, dotari, calculatoare si alte echipamente IT;

 • Plata salarii, chirii, utilitati;

 • Website, software, Licente, brevete, franchize;

 • Consultanta, Proiectare;

Doresc sa particip la programul Start-Up Nation 2022 !

Completeaza formularul si un consultant Neotrust te va suna. Prima sedinta de consultanta start-up nation este gratuita. In aceasta sedinta verificam eligibilitatea si calculam sansele de castig.

  VEZI CARE ITI SUNT SANSELE DE REUSITA LA START-UP NATION !

  Calculator Punctaj Start Up Nation

  conform ultimei grile de punctaj (Atentie!!! Grila de pUnctaj poate suferi modificari pentru sesiunea III 2022)

  Raspunde la cateva intrebari pentru a calcula punctajul pe care il poti obtine la Start Up Nation. Raspunsul il primesti pe loc.

  Care este domeniul de activitate pentru care doriti sa obtineti finantare?

  • Neotrust Start-Up Nation

  • 0755.741.700

  • office@neotrust.ro

  PASI ACCESARE START-UP NATION 2020

  De la idee la implementare, de la Persoana Fizica la Beneficiar. Vezi mai jos care sunt pasii pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile prin Start-Up Nation.

  NEOTRUST

  CONSULTANTA START-UP NATION

  Va stam la dispozitie cu urmatoarele Servicii de Consultanta Start-Up Nation :

  In cadrul campaniei de consultanta Start-Up Nation Gold Rush va oferim un voucher de 1000 de lei, (care poate fi folosit doar pentru serviciile Neotrust). – Am extins valabilitatea voucherului pana in luna August 2020

  Consultanta Start-Up Nation ofera un voucher cadou in valoare de 1000 de lei pe care clientii il pot folosi pentru serviciile de elaborare proiecte europene.

  IDEI DE AFACERI PRIN START-UP NATION DE ACTUALITATE IN 2020

  Servicii de Consultanta StartUp Nation pentru deschiderea unui service auto de reparatii masini. Ineriorul unei hale de reparatii, masini ridicate pe platforme si in asteptare pentru a fi reparate.

  Deschide un Service Auto

  Daca esti pasionat de autovehicule si doresti sa infiintezi un service auto, trebuie sa stii ca investitia poate fi acoperita din fonduri nerambursabile. Pentru maximizarea profitabilitatii specialistii recomanda ca in faza de start-up acesta sa fie structurat 70% pe reparatii tinichigerie si 30% mecanica. Oportunitatile de dezvoltare pe zona de vulcanizare auto pot aduce un plus de profitabilitate.

  O pizzerie poate fi deschisa prin seriviiciul de Consultanta Start-Up Nation. Pizza calda, taiata in bucati, cu branza inca fierbinte care se intinde daca incerci sa iei o felie.

  Pizzerie

  Se incadreaza la cheltuieli eligibile: toate echipamentele necesare, printre care si: cuptor gastronomic, cuptor cu vatra pentru pizza / cuptor cu banda, malaxor, vitrina ingrediente, sertare cu incalzire, masa suport echipamente, aparate razuire mozzarella, feliatoare mezeluri, formatoare pizza, masina spalat vase, echipamente frigorifice, linii de servire, dozatoare sos etc.

  Consultanta StartUp Nation pentru un salon de infrumusetare. Mai multi angajati coafeaza si tund clientii.

  Salon de Infrumusetare

  Industria frumusetii este tot mai bine cotata in anul 2020, fiind printre cele mai apreciate idei de afaceri cu Start-Up Nation. Toate echipamentele necesare sunt eligibile a fi achizitionate prin Start-Up Nation, inclusiv epilatoare, mobilier, unitati de spalare, scaune coafura, post de lucru, uscatoare de par , lampi UV, aparatura cosmetica, scaune masaj, masini de tuns, etc.

  Consultanta Start-Up Nation pentru deschiderea unei firme de IT. In prim plan o programatoare care isi prezinta munca direct de pe monitoriar doi colegi citesc codul.

  Firma IT / Productie Soft

  Domeniul IT este de mare actualitate pentru un start-up in 2020. Atractivitatea ridicata pentru acest gen de start-up este generata atat de profitabilitatea ridicata a domeniului cat si de cadrul legal prietenos (diverse facilitati fiscale acordate angajatilor si firmelor din acest domeniu).

  Exista diverse programe de fonduri europene care pot fi accesate. Neotrust va sta la dispozitie cu serviciul de Consultanta StartUp Nation prin care se poate demara o afacere in domeniul fasion industry, si anume atelier de croitorie sau casa de moda.

  Atelier Croitorie

  Businessul poate fi inceput cu un mic atelier de creatie si confectie haine, dotat cu masini de croit si cusut, mese cretie, intr-un spatiu de dimensiuni mici, iar ulterior acesta se poate dezvolta in ceva mai mare. E nevoie doar de pasiune pentru moda, investitia fiind acoperita din fonduri europene.

  Consultanta Start-Up Nation pentru cabinet stomatologic. Se vede aparatura de specialitate: scaun pacient, scaun medic stomatolog, aparatura lucrari, monitor, totul pe culori crem, alb si albastru.

  Cabinet Stomatologic

  O idee pentru specialisti in domeniul medical, proaspeti absolventi ai Facultatii de Medicina este deschiderea unui cabinet stomatologic. Si nu doar pentru ei. Daca nu ai pregatire in domeniu poti angaja persoane care au iar tu sa activezi pe rolul de manager.

  Spalatorie Auto deschisa prin Serviciul de Consultanta StartUp Nation. Se vede o masina care este spalata, plina de spuma alba si trei jeturi de apa venind de deasupra.

  Spalatorie Auto

  Momentan exista un deficit de oferta pe aceasta zona de carwash si servicii anexe in zonele urbane. Nici macar nu va trebui sa alergi dupa clienti, ei vor vor fugi dupa tine! Daca vrei sa construiesti o afacere profitabila investeste cu incredere intr-o spalatorie auto.

  Un laborator de cofetarie prin consultanta StartUp Nation. Se vad prajituri insirate pe randuri: cu fructe, creme, ciocolata, pudrate cu zahar, savarine.

  Laborator cofetarie

  Candy baruri, prajituri de sarbatori, torturi pentru zile de nastere, praline, ciocolata de casa, salam de biscuiti, eclere, trei ciocolate, amandine, savarine sau torturi de nunta, cine le refuza? Pentru investitie se primesc fonduri europene nerambursabile (cuptoare patiserie-cofetarie, masini de foietaj, vitrine de prezentare, masini de glazurat, malaxoare si mixere planetare, masini pentru pulverizarea ciocolatei, echipamente frigorifice si alte utilajele de laborator).

  Consultanta StartUp Nation pentru firma de constructii. Doi muncitori cu casti galbene stau deasupra unei cladiri in constructie.

  Afacere in Constructii

  Afacerile in domeniul constructiilor sunt profitabile si de actualitate. Majoritatea utilajelor care sunt folosite in lucrarile de constructii sunt eligibile a fi cumparate pe fonduri europene (inclusiv escavatoare, bulldozere, buldoescavatoare, macara, incarcator, platforma, etc).

  Aspecte Importante pentru Afaceri de Succes demarate prin StartUp Nation

  Exista o serie de elemente cheie care contribuie la succesul afacerilor demarate pe fonduri europene nerambursabile, de la elaborarea coerenta si logica a planului de afacere, pana la bugetarea realista a cheltuielilor implementarii proiectului. Sub-bugetarea in faza de elaborarea a planului de afacere este unul dintre cele mai mari pericole care pot crea mari probleme in faza de implementare.

  Se estimeaza asadar costurile care credem ca le vom avea cu demararea afacerii. De exemplu pentru un atelier de tamplarie cu lemn masiv va trebuie sa estimam costurile pentru achizitia utilajelor necesare: cel putin o masina de rindeluit si degrosat, fierastrau, masa de de formatizat, masina de slefuit (prevazuta cu disc abraziv si masa inclinabila), strung de lemn, masina de gaurit, etc. Este important de stiut ca dupa aprobarea proiectului nu veti putea face alte achizitii decat cele pe care le-ati bugetat (si pentru care ati primit aprobare odata cu aprobarea proiectului). Deci toate utilajele necesare trebuie sa fie amintite in proiect.

  Tot in faza de elaborare a proiectului, in dosarul de finantare se vor include oferte de pret pentru toate utilajele pe care doriti sa le achizitionati. Ofertele de pret trebuie sa fie sustenabile, nu se recomanda negocierea discounturilor pe care furnizorii nu se angajeaza sa le acorde si dupa 6 luni de exemplu cand veti face achizitiile.

  Importanta bugetarii corecte si pericolul sub-bugetarii sunt amintite si de catre Angela Cristea, reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in cadrul campaniei ” Informarea si Imbunatatirea Comunicarii privind politica de coeziune a Uniunii Europene”.

  PASI INFIINTARE FIRMA

  Inainte de a depune dosarul pentru infiintare trebuie sa verificati disponibilitatea numelui (se poate face online sau la sediul ONRC), si sa rezervati numele (doar la ONRC). Trebuie sa hotarati intre SRL, SRL-D, SA, etc. Dupa gasirea numelui, documentele/ formularele necesare sunt:

   1. Cerere de Inregistrare societate.
   2. Anexa 1 (privind inregistrarea fiscala) si Anexa 2 (privind investitia straina)
   3. Daca este cazul – Declaratii Model 1 pentru persoane juridice care nu desfasoara activitati la sediul social ; sau Model 2 care specifica respectarea legislatiei.
   4. Dovada verificarii disponibilitatii si a rezervarii firmei – aceasta trebuie sa fie in original.
   5. Daca se foloseste o denumire care apartine/a apartinut altei firme, atunci este necesar acordul pentru utilizarea denumirii.
   6. In cazul asociatilor unici este necesara Declaratia ca acesta este asociat unic intr-o singura societate cu raspundere limitata.
   7. Actul Constitutiv (ONRC ofera serviciul de elaborare a actului constitutiv).
   8. Document care sa ateste dreptul de folosinta a spatiului sediu social.
   9. Cerere Inregistrare document care atesta ca sediul social nu a fost instrainat.
   10. Declaratie sediu social.
   11. Dovezile privind efectuarea varsamintelor subscrise (pentru aporturi in numerar: foaie de varsamant / ordin de plata / chitanta CEC; pentru aporturi in natura subscrise la capitalul social: facturi, titluri de proprietate asupra bunurilor mobile, inclusiv certificatul de sarcini a acestor bunuri).
   12. Actele privind proprietatea pentru aporturile in natura (pentru imobile este necesar si certificatu constatator al sarcinilor de care sunt grevate).
   13. Declaratii persoane care urmaza sa devina fondatori.
   14. Acte identitate ale fondatorilor.
   15. Specimene de semnatura. ale reprezentantilor societatii
   16. Cetatenii straini sau reprezentantii acestora vor trebui sa dea o declaratie.
   17. Declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice.
   18. Declaratie privind plata tarifului legal.
   19. Dacă este cazul: actele de inregistrare ale fondatorilor, administratorilor, cenzorilor; avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinta.

  Datorita faptului ca in ultima perioada au existat schimbari frecvente a formularelor, recomandarea noastra este sa mergeti direct pe websitul ONRC la sectiunea Inmatriculari – selectati Persoane Juridice iar acolo gasiti formularele actualizate.

  CONSULTANTA GRATUITA START-UP NATION

  Esti in cautare de servicii de calitate de consultanta Start-Up Nation?

  Cluj sau Bucuresti, Timisoara sau Iasi, Oadea sau Sibiu, Brasov, Alba Iulia sau orice alta localitate din tara, in noi gasesti un partener de incredere. Completeaza formularul de mai jos si te vom suna pentru o sesiune gratuita de Consultanta Start-Up Nation.

   ARTICOLE

   • O masa pe care se vad mani si tot felul de mesaje: in centru StartUp Nation iar pe margini alte mesaje strategie, idei, crestere, comunicare.

   StartUp Nation Diaspora

   • 200.000 lei  
   • 95% Fonduri Europene - 5% Contributie Proprie
   • Pt: Persoane din diaspora(care doresc sa deschida firma), Firme micro, mici si mijlocii  
   • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
   • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  
   • O masa pe care se vad mani si tot felul de mesaje: in centru StartUp Nation iar pe margini alte mesaje strategie, idei, crestere, comunicare.

   Conferinta Gratuita Startup Nation 2022

   • 200.000 lei  
   • 100% Fonduri Europene - 0% Contributie Proprie
   • Pt: Persoane (care doresc sa deschida firma), Firme mici si mijlocii  
   • Angajamente: crearea a cel putin unui loc de munca  
   • Cheltuieli Eligibile: achizitie spatii / echipamente / utilaje, plata salarii, chirii, website  

   Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

   Aboneaza-te la Newsletter

   Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

   CONTACT

   FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA