Cum Se Pregateste Un Proiect de Fonduri Europene In 2021

Home/Cum Se Pregateste Un Proiect de Fonduri Europene In 2021

Afla cum se pregateste un proiect cu fonduri europene nerambursabile in anul 2021: care sunt pasii de pregatire a proiectului, unde gasesti conditiile de obtinere a finantarii, iar la finanlul articolului iti oferim si cateva idei de afaceri.

Cum se pregateste un proiect de fonduri europene in 2020 - un tanat antreprenor imbracat cu o camasa albastra, cu ochelari cu rame negre, sta la pe o canapea galbena si scrie un plan de afacere la laptop.o canapea

Pasul 1. Identifica Ideea de Afacere / Proiect

La baza procesului de pregatire a unui proiect de fonduri europene sta ideea de afacere. Aceasta trebuie sa fie bine definita, clara, logica si sa poata fi implementata. Cum gasesti inspiratia? Inspiratia poate fi oriunde: asculta-ti prietenii, colegii sau vecinii. Asculta care sunt problemele lor si gaseste solutii. Sau pleaca de la pasiunea pe care o ai si construieste o afacere pe acea pasiune. Mai multe idei de afaceri gasiti aici.

In cazul unei firme existente se porneste de la idetificare nevoii de dezvoltare a unei activitati pentru obtinerea de rezultate – iar aceasta se va concretiza in obiectivele proiectului.

Pasul 2. Dezvolta ideea de afacere

Pregatirea proiectului incepe cu dezvoltarea ideii de afacere. Stabileste in linii mari ce activitati vei presta, ce vei produce sau ce produse vei comercializa. Stabileste-ti piata tinta. Studiaza concurenta, vezi ce functioneaza in localitatea unde doresti sa demarezi afacerea sau in mediul online, invata din greselile celor care au incercat si nu au reusit. In functie de acestea stabileste cateva locatii potentiale.

Pentru a reusi sa castigi finantarea trebuie sa tii cont de urmatorii factori:

 1. Sursele de finantare trebuie stabilite clar: 100% fonduri europene nerambursabile, sau doar partial finantare europeana. In acest ultim caz trebuie identificat cum se va realiza cofinantarea: se va realiza din credite sau fonduri proprii.
 2. Relevanta: Un proiect trebuie sa asigure nevoile reale ale beneficiarilor si rezultatele acestuia sa produca o schimbare pozitiva.
 3. Fezabilitatea proiectului: Obiectivele propuse prin proiect trebuie sa fie realiste si sa tina cont de factorii de natura economica, financiara si sociala ai mediului in care va fiimplementat.
 4. Sustenabilitatea: Trebuie avut in vedere impactul proiectului, iar proiectul trebuie sa poata sa se sustina singur dupa faza de implementare

Pasul 3. Calculeaza costul de deschidere

Stabileste care sunt echipamentele / utilajele de care ai nevoie pentru a demara proiectul. Fa o lista. Completeaza apoi de ce altceva mai ai nevoie pentru a demara afacerea si pentru a o sustine in primele 3 luni. Nu uita:

 • website de prezentare
 • salarii
 • chirii
 • amenajarea spatiului
 • echipamnete IT (calculator, imprimanta, etc)

Completeaza lista cu valorile estimate pentru fiecare element. Pe baza listei calculeaza apoi costul total de deschidere.

Pasul 5. Identifica linia de finantare

Printre pasii important se regaseste si etapa de gasire a liniei de finantare potrivite, pentru care sunt eligibile: ideea de afacere, beneficiarul si nu in ultimul rand costurile necesare implementarii proiectului. Majoritatea firmelor de consultanta fonduri europene ofera acest serviciu gratuit. Pentru o sedinta de consultanta gratuita Neotrust completeaza formularul de mai jos : mergi la formular

Pasul 6. Elaborarea Proiectului

Inainte de a incepe elaborarea proiectului trebuie sa hotarati daca veti scrie proiectul singur sau veti apela la o firma de consultanta.

In cazul in care apelati la o firma de consultanta fonduri europene, aceasta se va ocupa de elaborarea proiectului, depunerea dosarului si comunicarea cu organismele de finantare in perioada evaluarii dosarului.

In cazul in care elaborati proiectul singur cititi cu atentie Ghidul Solicitantului si legislatia aferenta. Mare atentie la sectiunea de eligibilitate, sectiunea de cheltuieli eligibile, indicatorii stabiliti prin program si grila de punctaj / departajare. Elaborarea planului de afacere va trebui facuta dupa modelul oferit de ghidul solicitantului. De exemplu Model de Plan de Afacere StartUp Nation

Planul de afacere este elementul cheie al dosarului de finantare, care poate duce la succesul demersului de obtinere a fondurilor europene nerambursabile, sau la esecul acestuia. Business planul trebuie sa fie clar, coerent, bine structurat, sustinut de proiectiile financiare si de studiile de piata si analiza cost-beneficiu.

Aticolul Cum se Pregateste un Proiect de Fonduri Europene in 2021 continua mai jos

Pregatire de proiecte de fonduri europene in 2020 2021 - faza1 scrierea pe carnet a ideilor si detalierea planului afacerii.

Pasul 8. Intocmirea Dosarului de Finantare

Dosarul de finantare se depune in general online, deci trebuie intocmit in format electronic. In acesta se include planul de afacere, cererea de finantare, studiile de piata, previziunile financiare si orice alte documente cerute de Ghidului Solicitantului.

*Nota: In cazul in care proiectul dumneavoastra este demararea unei afaceri si nu aveti deja o firma sau PFA, va trebui sa deschideti una inainte de depunerea dosarului. In functie de criteriile de eligibilitate ale liniei de finantare pe care o accesati, trebuie sa deschideti un PFA (Persoana Fizica Autorizata), II (Intreprindere Individuala), IF (Intreprindere Familiala), Societate in Nume Colectiv, Societate in Comandita SImpla sau Societate cu Raspundere Limitata (SRL), Societate pe Actiuni (SA), etc (in functie de linia de finantare).

Final articol Cum Se Pregateste Un Proiect de Fonduri Europene In 2021

Invata sa scrii singur cereri de finantare & proiecte si sa accesezi fonduri europene

Share articol Cum se Pregateste un Proiect e Fonduri Europene in 2021

BLOG

Idei de Afaceri

7. SERVICII CONSULTANTA FONDURI EUROPENE

Neotrust ofera suport in toate stadiile accesarii de fonduri europene nerambursabile, de la idee si pana la auditul proiectului implementat.

Costul serviciilor de Consultanta Fonduri Europene Nerambursabile pentru Deschiderea unui StartUp sau Dezvoltarea unei Firme reprezinta o cheltuiala eligibila.

 • DENTIFICARE FINATARE

  Identificam toate optiunile de finantare nerambursabila, le comparam si o alegem impreuna cea mai avantajoasa pentru ideea dumneavoastra de business.

 • INTOCMIRE DOSAR FINATARE

  Scriem proiectul conform ideii dumneavoastra de afaceri, elaboram planul de afaceri, efectuam studiile de marketing cerute, previziunile financiare si toate celelate documente necesare dosarului. Depunem dosarul si oferim suport pentru partea de comunicare si pregatire de documente aditionale cerute de Finantator in faza de evaluare a proiectului.

 • VERIFICARE ELIGIBILITATE

  Verificam eligibilitatea dumneavoastra, a firmei, a ideii de afacere si a costurilor impuse de proiect.

 • MANAGEMENT DE PROIECT

  Implementam proiectul, realizam procedurile de achizitii, intocmim dosare de achizitii, caiete de sarcini, cererile de rambursare, audit, rapoarte de durabilitate, gestionam relatia cu Fianantatorul si oferim asistenta la vizitele reprezentantilor acestuia pe teren.

Completeaza formularul de mai jos pentru iar noi te vom suna pentru o evaluare gratuita a eligibilitatii tale pentru a acesa Fonduri Europene Nerambursabile

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

  Aboneaza-te la Newsletter

  Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

  CONTACT

  FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA