Start-Up Nation este un program de incurajare a infiintarii intreprinderilor mici si mijlocii, gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri si Antreprenoriat. A ajuns sa fie unul dintre cele mai populare programe de fonduri Europene din Romania datorita acceptarii unei palete largi de cheltuieli ca si eligibile si datorita faptului ca programul isi doreste sa acopere 100% din costul implementarii ideii de afacere.

In continuare vom analiza toate caracteristicile ideii de afacere care iti aduc un punctaj maxim (100 pct) pe grila Start-Up Nation.

Imagine pentru punctaj maxim Start-Up Nation, 5 butoni de lemn cu imagini sugestive pentru infiintarea de afaceri.

1. Afacerea trebuie sa fie in domeniul Productie sau Servicii Creative – 20 pct.

Pe grila de punctaj Productia sau Serviciile Creative primesc 20 de puncte, in timp ce de exemplu Comertul primeste doar 10 pct.

2. Va angajati ca dupa aprobarea proiectului d-voastra, inainte de data depunerii cererii de rambursare sa prezentati un contract de furnizare servicii pt o intreprindere mare sau un document emis de o universitate ca ati efectuat studii de cercetare/dezvoltare/inovare. De asemenea va folositi de un brevet de inventie (detinut de unul din asociati sau achizitionat sau pt care ati obtinut drept de folosinta)

Pe grila de punctaj acest criteriu primeste 10 puncte

3. Veti depune capital social de 6000 lei – 15 pct.

Pentru Capital social subscris si varsat egal cu 4000 lei se primesc 5 puncte, pentru capital social subscris si varsat egal cu 5000 lei se primesc 10 puncte, iar pt 6000 lei se primesc 15 puncte

5. Trebuie sa aveti o afacere care sa necesite Echipamente tehnologice si software-uri in pondere mai mare de 80% din valoarea cheltuielilor eligibile – 15 pct

Prin echipamente tehnologice, conform grilei de punctaj, se inteleg toate bunurile descrise in grupele 2.1, 2.2. si 2.3.6. din H.G. 2139/2004. Vezi HG 2139-2004:

6. Nu ati mai avut calitatea de asociat intr-o societate comerciala pana la data depunerii proiectului – 10 puncte

7. Veti crea cel putin 2 locuri de munca – 5 pct.

Daca veti crea doar 1 loc de munca atunci nu se primeste punctaj aditional, ceea ce nu este nici pe departe suficient pentru a atinge un punctaj maxim pentru Start-Up Nation.

8. Trebuie sa implementati ideea de afacere intr-o zona unde densitatea IMM este mai mica de 4- 5 pct

– adica sunt mai putin de 4 IMMuri pe suta de locuitori. Asadar, pentru a primi cele 20 de puncte afacerea nu trebuie sa fie implementata in Bucuresti judetul Ilfov sau in judetele Cluj, Sibiu, Bihor, Brasov, Constanta, Timis. Poate fi implementata oriunde altundeva in tara.

9. Pentru digitalizarea afacerii se primesc inca 10 pct pct

Prin digitalizarea afacerii se intelege: achizitia si gazduirea pe o perioada de cel putin 2 ani de la finalizarea implementarii proiectului a unui site web de prezentare a firmei, afacerii; achizitia sau inchirierea unei aplicatii de contabilitate, achizitia sau inchirierea unei aplicatii de transmitere online a comenzilor de catre clienti sau a unui sistem de rezervari online si a unei aplicatii de facturare electronica.

10. Achizitia de echipamnete in scopul obtinerii unei economii de energie, precum si siteme care utilizeaza surse regenerabile de energie in pondere mai mare sau egala cu 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile – 10 pct

Cam acestea ar fi conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a primi punctaj maxim Start-Up Nation. Desi in criteriile programului se specifica faptul ca e nevoie sa aveti minim 50 de puncte pentru a aceesa Start-Up Nation, defapt este necesar sa aveti punctaj mai mare pentru putea obtine finantarea (peste 70 de puncte).Cititi si Cum sa castigi Start-Up Nation .

Share This Post!

Punctaj Start-Up Nation: cum sa ajungi la un punctaj maxim. POza prezinta cele necesare: laptop pentru scrierea proiectului, agenda pentru studiile de piuata si research, bec pentru ideea de afacere, toate puse pe un birou.

AFLA MAI MULTE DESPRE

START-UP NATION

Voucher Punctaj Maxim Start-Up Nation in valoare de 1000 lei.

FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA

Completeaza formularul de mai jos si un consultant Neotrust te va suna pentru o sedinta de consultanta gratuita.

    Invata sa scrii singur cereri de finantare & proiecte si sa accesezi fonduri europene

    Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

    Aboneaza-te la Newsletter

    NEOTRUST

    Consultanta Fonduri Europene