Cand Incepe Start-Up Nation 2020 ?

Data de incepere Start-Up Nation nu este inca oficiala, insa incepe sa se contureze. Vezi care sunt propunerile pentru noile conditii, si foloseste toolul nostru pentru a-ti calcula singur punctajul online – Calculator Punctaj Start-Up Nation.

PLante crescand pe monede, metafora pentru programul start-up nation, folosita la sectiunea Cand Incepe Start-Up Nation.

Update Mai 2020:

In Mai 2020, Ministrul Economiei spune ca nu a renunțat la deschiderea programului Start-Up Nation in anul 2020, Virgil Popescu avansand o data probabila cand va incepe derularea principalelor programe de finanțare pentru IMM cu fonduri nerambursabile de la bugetul de stat.

Cand incepe Start-Up Nation? Data estimata: Dupa 15 Iunie 2020.

„La Ministerul Economiei avem în continuare Programul de Microindustrializare pentru IMM, vorbim de granturi de pana la 450.000 de lei pentru investiții în echipamente tehnologice, avem programul Comert si Servicii – granturi de pana in 250.000 de lei pentru firme care au coduri CAEN în activitati de comert sau servicii, și evident programul Start-Up Nation, un program pe care vrem sa-l rebranduim, sa-l refacem, pe care il vrem sa fie orientat catre antreprenoriat, catre performanta antreprenoriala, digitalizare. Cam acestea sunt programele pe care la Ministerul Economiei vrem sa le derulam probabil din a doua parte a lunii iunie”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Update Ianuarie 2020:

Dupa sesiunea de consultari din Decembrie de la sediul Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat din Calea Victoriei , Bucuresti unde am fost invitati (ca si alte firme de consultanta fonduri europene de altfel), data de relansare Start Up Nation s-a conturat deja inca din 2019, la fel si criteriile de acordare a punctajului. Fiind transmise prin sistem de video-conferinta in toate Agentiile pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului, intalnirile au fost productive in privinta stabilirii liniilor generale de evolutie a programului.

Sesiunile de consultare la sediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri si Comert si Antreprenoriat de pe Calea Victoriei si agentiile regionale se pare ca au avut efectul asteptat, iar in urma centralizarii si analizarii propunerilor de modificari sau imbunatatiri ale editiei precedente, in Decembrie 2019 s-au conturat criteriile celei de-a treia editii, 2020. Acum, la inceput de 2020 se poate estima si data lansarii oficiale.

“Start-Up Nation o să fie pentru toată lumea. Terminăm cu disparitățile astea regionale, pentru că oricum în 2018 nu am avut succes cu ele, au fost o încercare nereușită, din punctul meu de vedere. Încercarea noastră nu a redus disparitățile regionale” a declarat secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri Paula Pirvanescu.

Vezi Ghidul Complet Start-Up Nation (click pe capitole) >>

Share This Post!

Cand Incepe Start-Up Nation, imagine simbolizand toate activitatile necesare unui start-up:laptop pentru a desfasura activitatea, carnetel, agenda pentru notarea taskurilor importante, stick de memorie pentru docuemntele de business, cheie pentru repararea afacerii, tastatura, pix, agenda.

AFLA MAI MULTE DESPRE

START-UP NATION

Vezi detalii

Date referitoare la sesiunile anterioare Start-Up Nation

Conform cercetarii sociologice CNIPMMR, care s-a desfasrat pe un esantion de 8.449 de participanti selectati la finantare:

 • raportul repartitiei start-up-urilor s-a modificat in 2018 de la 74% urban- 25% rural la 60%-40%;
 • numarul de angajati a crescut in cea de-a doua editie comparativ cu prima;
 • in ceea ce priveste repartitia productie / servicii in cea de-a doua editie a fost astfel: 40% productie – 60% servicii, comparativ cu prima editie unde productia a fost de 68%;
 • genul beneficiarilor a ramas constant in cele doua sesiuni (42-44%);
 • pe grupe de varsta nu a fost mari schimbari, procentele s-au pastrat la fel: beneficiari intre 18-30 de ani 30%, 31-41ani la 61%, 46-60 ani – 5.79%;
 • La intrebarea “De ce ati devenit antreprenori?” raspunsul cel mai frecvent a fost ” Dorinta de a fi independent sau propriul sef.” urmat indeaproape de raspunsul “Mi-am dorit sa castig mai bine.”

Cercetarea este relevanta prin prisma faptului ca daca nu ar fi fost disponibil programul Start-Up Nation, 48% din beneficiari nu ar fi fost sub nici o forma in afaceri.

“Esența programului Start-Up Nation este dezvoltarea spiritului antreprenorial, este important ca acesta să fie un instrument pentru ca antreprenorii să-și atingă obiectivele mai simplu, mai bine și mai ușor. Rezultatele Start-Up Nation confirmă faptul că programul este o poveste de succes, care își produce efectele și este obligatorie transparența și continuitatea sa.” – Stefan Radu Oprea, Ministrul pentru Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

La ce ne putem astepta pe viitor? Plecand de la succesul si popularitatea Start-Up Nation se doreste o continuitate, deci vor mai exista si editii viitoare.

Voucher pentru pagina Cand Incepe Start-Up Nation, in valoare de 1000 de lei. Textul apare pe un dreptunghi albastru, valoarea in chenar mov, iar pe fundal niste muguri care cresc pe fonduri europene.

FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA

Completeaza formularul de mai jos si un consultant Neotrust te va suna pentru o sedinta de consultanta gratuita.

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

  Aboneaza-te la Newsletter

  NEOTRUST

  Consultanta Fonduri Europene