Cod CAEN Laborator Cofetarie Patiserie.

Infiintare unui atelier de cofetarie patiserie incepe cu infiintarea unei firme la ONRC, iar pentru aceasta trebuie sa alegeti in primul rand codurile CAEN necesare. Mai jos gasiti un sumar al tuturor codurilor CAEN de care aveti nevoie:

  1. Pentru un laborator cofetarie patiserie codul CAEN principal folosit este 1071 – Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor și a produselor proaspete de patiserie.
  2. Daca doriti sa produceti si biscuiti si piscoturi trebuie sa adaugati si codul CAEN 1072 – Fabricarea biscuitilor si piscoturilor, fabricarea prajiturilor si a produselor de patiserie.
  3. Pentru fabricarea ciocolatei sau a bomboanelor veti avea nevoie si de codul CAEN: 1082 – Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase
  4. Daca serviti sucuri/freshuri va trebuie si de codul CAEN 1032 – Fabricarea sucurilor de fructe si legume
  5. Pentru a comercializa produsele adaugati codul CAEN 4724 – Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase si/sau 4636 – Comert cu ridicata al zaharului, ciocolatei si produselor zaharoase
  6. Daca serviti cafea in incinta aveti nevoie si de codul CAEN 5630- Baruri si alte activitati de servire a bauturilor
  7. Intentionati sa prestati servicii la diverse evenimente, gen nunti, botezuri? Atunci trebuie sa adaugati si codul CAEN 5621 Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente
  8. Daca doriti sa aveti un spatiu unde clientii pot servi produsele (mese, scaune) aveti nevoie si de codul CAEN 5610 – Restaurante

De asemenea, va recomandam sa accesati foduri europene nerambursabile. Puteti primi 200.000 de lei pentru deschiderea unui start-up laborator cofetarie patiserie, sau pana la 1.000.000 euro pentru dezvoltarea unuia existent. Pentru detalii contactati-ne, va putem ajuta cu proiectul.

Va recomandam si articolul: Cum sa Deschizi un laborator cofetarie patiserie cu fonduri europene

Mai multe informatii despre accesarea programului Startup Nation: Consultanta StartUp Nation.

CURS FONDURI EUROPENE INCEPATORI

Invata sa scrii singur cereri de finantare & proiecte si sa accesezi fonduri europene

CURS PROIECTE FONDURI EUROPENE

Descriere completa coduri CAEN pentru atelier cofetarie patiserie:

Mai jos gasiti descrierea detaliata pentru principalul cod CAEN pentru laborator cofetarie patiserie, precum si cele secundare.


Cod CAEN 1071 – Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie

Aceasta clasa include:

  • fabricarea produselor proaspete de brutarie:
  • paine si alte specialitati de paine (chifle)
  • produse de patiserie, prajituri, placinte, clatite, tarte, vafe, paine prajita etc.

Clasa CAEN 1071 exclude:

  • fabricarea produselor de panificatie uscate, vezi CAEN 1072
  • fabricarea pastelor fainoase, vezi CAEN 1073
  • coacerea produselor de brutarie pentru consumul imediat, vezi diviziunea CAEN 56

Cod CAEN 1072 – Fabricarea biscuitilor si piscoturilor; fabricarea prajiturilor si a produselor conservate de patiserie

Această clasă include:

  • fabricarea pișcoturilor, biscuiților și a altor produse de brutărie “uscate”
  • fabricarea produselor de patiserie și a prăjiturilor conservate
  • fabricarea produselor pentru gustări (prăjituri de casă, biscuiți, covrigi etc.), dulci sau sărate

Clasă CAEN 1072 exclude:

  • fabricarea snacks-urilor din cartofi, vezi CAEN 1031

Cod CAEN 1082 – Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase

Această clasă include:

  • fabricarea de cacao, unt de cacao, grăsime de cacao, ulei de cacao
  • fabricarea ciocolatei și a specialităților de ciocolată
  • fabricarea produselor zaharoase: caramele, nuga, fondante, ciocolată albă
  • fabricarea gumei de mestecat
  • conservarea în zahăr a fructelor, nucilor, cojilor de fructe și a altor părți ale plantelor (fructe confiate)
  • fabricarea dulciurilor sub formă de tablete și pastile

Clasă CAEN 1082 exclude:

  • fabricarea zahărului din sucroză, vezi CAEN 1081

Cod CAEN 1032 – Fabricarea sucurilor de fructe si legume

Această clasă include:

  • fabricarea sucurilor de fructe sau legume
  • fabricarea concentratelor din fructe și legume proaspete

Cod CAEN 4724 – Comerț cu amănuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate

Această clasă include:

  • comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate

Cod CAEN 4636 – Comerț cu ridicata al zaharului, ciocolatei si produselor zaharoase

Această clasă include:

  • comerțul cu ridicata al zahărului, ciocolatei și produselor zaharoase
  • comerțul cu ridicata al produselor de patiserie

Cod CAEN 5630 – Baruri si alte activități de servire a băuturilor

Această clasă include activitatea de pregătire și servire a băuturilor pentru consumul imediat în incintă.

Această clasă include:

  • baruri
  • bodegi
  • saloane de servit cocktail-uri
  • discoteci (unde servirea băuturilor este predominantă)
  • berării
  • cafenele
  • baruri care servesc sucuri de fructe
  • standuri mobile de vânzare a băuturilor

Clasă CAEN 5630 exclude:

  • comerțul băuturilor ambalate/preparate, vezi CAEN 47
  • comerț cu amănuntul al băuturilor prin intermediul automatelor, vezi CAEN 4799
  • activitatea discotecilor și a ringurilor de dans fără servire de băuturi, vezi CAEN 9329

Cod CAEN 5621 – Activități de alimentatie (catering) pentru evenimente

Această clasă include asigurarea serviciilor de alimentație bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, în locația specificată de către client, pentru un anumit eveniment.

Clasă CAEN 5621 exclude:

  • fabricarea de produse alimentare perisabile destinate revânzării, vezi CAEN 1089
  • comerț cu amănuntul al produselor alimentare perisabile, vezi diviziunea CAEN 47

Cod CAEN 5610 – Restaurante

Această clasă include activitatea de asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienți, fie că sunt serviți stând la masă sau se servesc singuri dintr-un galantar cu produse, fie că mănâncă mesele preparate în incintă, că le iau acasă sau că le sunt livrate la domiciliu. Aceasta include prepararea și servirea meselor pentru consumul imediat din autovehicule sau cărucioare fără motor.

Această clasă include activități din:

  • restaurante
  • bufete expres
  • restaurante fast-food
  • pizzerii
  • unități de alimentație care servesc pentru acasă
  • vânzători ambulanți la tonete de înghețată
  • cărucioare mobile care vând mâncare
  • prepararea hranei la standuri din piețe
  • Această clasă include de asemenea: activități ale restaurantelor și barurilor conexe transportului, atunci când sunt efectuate de unități distincte, altele decât unitățile de transport

Clasă CAEN 5610 exclude:

  • vânzarea cu amănuntul a mâncării prin intermediul mașinilor automate, vezi CAEN 4799
  • activitatea de concesionare a unităților de alimentație, vezi CAEN 5629

Share articol Cod CAEN Laborator Cofetarie Patiserie

Completeaza formularul de mai jos pentru iar noi te vom suna pentru o evaluare gratuita a eligibilitatii tale si identificarea oportunitatilor de finantare cu Fonduri Europene

    BLOG

    Articole recente

    citeste mai multe articole

    Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

    Aboneaza-te la Newsletter

    Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

    CONTACT

    FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA