Fonduri Europene Nerambursabile 2020 in Mediul Rural

Home/Fonduri Europene Nerambursabile 2020 in Mediul Rural
Fonduri Europene Nerambursabile 2020 in Mediul Rural

FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE IN 2020 IN MEDIUL RURAL

Persoanele, Firmele, Intreprinderile sau Asociatiile din mediul rural pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru demararea sau dezvoltarea afacerilor in mediul rural. Vezi mai jos toate oportunitatile de finantare nerambursabila deschise, conditii de eligibilitate, pasii pentru accesare si idei de afaceri: sectiunea Programe de Fonduri Europene Nerambursabile 2020 in Mediu Rural.

PROGRAME DE FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE IN MEDIUL RURAL

Comisia Europeana acorda o importanta deosebita dezvoltarii echilibrate a economiei rurale, atat prin masuri de finantare a agriculturii cat si a afacerilor non-agricole. Vezi mai jos toate apelurile de fonduri europene nerambursabile pentru mediul rural in 2020.

PROGRAMUL VITIVINICOL

 • Nu exista limitare maxima; alocare anuala 47.700.000 euro  
 • 50% Fonduri Europene - 50% Cofinantare
 • Pt: PFA, II, IF, Asociatii, Intreprinderi Vinicole, Unitati Cercetare, Institutii  
 • Angajamente: extindere capacitate sau crearea unei noi unitati de productie/prestare servicii  
 • Cheltuieli Eligibile: achizitie / construire / extindere / modernizare spatii, achizitii echipamente  

DESPRE FONDURILE EUROPENE NERAMBURSABILE

Ce Sunt Aceste Fonduri Europene Nerambursabile?

Fondurile Europene Nerambursabile sunt instrumente financiare ale Comisiei Europene alocate statelor membre pentru a reduce decalajele de dezvoltare economica si sociala dintre acestea. Pentru dezvoltarea rurala Comisia Europeana a infiintat fondurl FEADR – Fondurl European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, din care se finanteaza in mare parte apelurile existente in 2020.

Pentru Ce Se Acorda Fonduri Europene Nerambursabile in Mediul Rural?

Agricultura

Sunt sustinute toate ramurile agriculturii, in special pomicultura, apicultura, cresterea plantelor de camp, a legumelor, a animalelor domestice acvacultura, piscicultura. Tinerii ajutati financiar si incurajati sa isi deschida ferme prin programe ca si Instalarea Tinerilor Fermieri si sa participe la cursuri de calificare.

Afaceri Non-Agricole

Se acorda fonduri europene nerambursabile si pentru afacerile non-agricole din mediul rural, de exemplu procesarea fructelor si a legumelor (industria alimentara). Sunt sustinute insa si afacerile care nu folosesc neaprat produse agricole ca si materie prima, de exemplu cele din sectorul servicii sau comert.

Cine este eligibil?

In functie de apel pot fi eligibile: Persoane Fizice Autorizate, Intreprinderi Individuale, Intreprinderi Familiale, Asociatii Familiale, Grupuri de Producatori / Cooperativa, SRL, SA, etc

Pasi Accesare

IDEI DE AFACERI CU FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE IN MEDIUL RURAL

O idee de afaceri cu fonduri europene nerambursabile in mediul rural este productia de inghetata. Ea se realizeaza din laptele proaspat, sanatos, de la ferma. 4 cornete de inghetata sunt puse pe un suport in picioare, cu diverse arome: vanilie, capsuni, oreo si ciocolata.

Inghetata de la Ferma

Iata o idee profitabila care poate fi finantata din fonduri europene nerambursabile pentru mediu rural. Consumatorii prefera produsele naturale, organice, autentice. Serbet de capsuni, zmeura, mure, toate cultivate la ferma, organic. Si sortimente de inghetata pe baza de lapte, lapte, lapte gras, de la vaci crescute la ferma, hranite cu cereale cultivate tot acolo.

Echipamente necesare > Producerea inghetatei de calitate din lapte si fructe necesita echipamente si spatiu dotat pentru o astfel de activitate. Achizitiile cu echipamente de procesare inghetata (pasteuriizatoare, freezere, linii de extrudare, inglobatoar produse solide, masini rotative si liniare de umplere, abatotoare sunt cheltuieli eligibile in cadrul apelurilor de fonduri europene.

Clienti > Se poate opta pentru clienti cofetarii, baruri, restaurante, insa nu este exclusa nici vanzarea directa. Este foarte la moda si servirea inghetatei in cadrul evenimentelor (nunti, botezuri), intr-un stand vintage special amenajat in cadrul candy-bar-urilor.

Fonduri europene nerambursabile mediul rural pentru un atelier de tamplarie. Tanarul antreprenor tamplar are un creion dupa ureche si zambeste sigur pe el, multumit de afacere.

Atelier de Tamplarie

Exista o paleta larga de afaceri non-agricole care merg bine in mediul rural, iar una dintre cele mai des intalnite este atelierul de tamplarie.

Echipamentele necesare sunt finantate din fonduri nerambursabile: Circular cu masa, Fierastrau vertical, Masini de gaurit si insurubat cu acumulator, Fierastrau alternativ pentru lemn si metal, Polizor unghiular, Polizor unghiular, Ciocan rotopercutor, Rola curent, Boloboc, Masina de sudat profile, Masina bavorat automata, Pantograf portabil, Masina de frezat montanti, Masina de taiat baghete, Set scule consumabile- (suruburi, set surubelnite, set burghie fier, set panze fierastrau vertical, set panze polizor mare, set panze polizor mic, set panze fierastrau alternativ, set burghie sds, spuma, silicon)

Cienti > Se poate produce mobila de lemn la comanda pentru clienti persoane fizice, sau se semneaza contracte cu marii distribuitori. Nu este exclusa varinata exportului, mai ales daca este vorba de mobila de lemn (pentru aceasta nisa cererea la export fiind mare)

O sera de rosii e cea mai potrivita alegere de utilizare a fondurilor europene nerambursabile in mediul rural. Rosii delicioase atarna pe tulpinile de un verde crud, insirate pe randurile din sera.

Sera de Legume

O idee de afacere in mediul rural tot mai actuala si tot mai des demarata de tineri, cu o atractivitate sporita pe zona de Organic /BIO.

Cheltuieli eligibile prin fonduri europene: achizitia solariilor, a utilajelor necesare
(motocultoare, prasitoare, remorca, motostropitoare, etc) si costul
serviciilor de consultanta fonduri europene agricultura. Achizitia terenului in general nu este eligibila.

Clienti > Legumele pot fi vandute marilor lanturi de magazine sau se poate merge pe business modelul “Cosul BIO”, aprovizionand un anumit numar de familii saptamanal, pe baza de abonament.

Fonduri Europene Nerambursabile Mediul Rural: fabrica de fructe inghetate. Zmeura, mure si afine sunt aduse la o temperatura scazuta foarte rapid si apoi transportate pe benzi rulante spre ambalare.

Fabrica fructe inghetate

Piata de legume si fructe congelate in Romania este de 40000 de tone / an, (fara cartofii pai congelati), din care momentan doar 15% este acoperita de produse romanesti, restul este import.

Echipamentele necesare sunt finantate din fonduri europene nerambursabile pentru mediul rural: Tunel de congelare rapida, uzina de frig, linii de pregatire a materiei prime pentru congelare, instalatii industriale de curatare, prespalare-spalare, taiere, oparire, preracire, instalatii de cantarire si ambalare automata.

Cienti > Marile supermarketuri romanesti, dar si export.

Culturile de camp sunt finantate din fonduri europene nerambursabile pentru mediul rural. Grau galben, copt, ondulndu-se mangaiat de vantul lin, este completat de cerul albastru senin.

Culturi de Camp

Tot mai multi romani pariaza pe pasiunea lor pentru truda facuta cu daruire si migala si se orienteaza spre afaceri agricole. Cu o paleta variata de optiuni din categoriile cereale, plante aromatice si medicinale, culturile de camp reprezinta una dintre cele mai populare idei de afaceri in randul tinerilor agricultori.

Utilajele necesare acestui tip de afacere sunt eligibile pe fonduri nerambursabile: tractor, plug, combinator, prasitor, semanatoare, masina de erbicidat, etc

Clienti > Brutarii, distribuitori, supermarketuri.

Ferma de Porci

Pentru consumatorii romani carnea de porc este o traditie, fiind cea mai cautata si reprezentand 50% din consumul anual de carne. O afacere potrivita mai ales pentru cei care detin teren la tara sau cei care au mostenit o gospodarie. Poate genera un venit sigur chiar si cu efective mici de porci.

Ce se finanteaza cu donduri europene nerambursabile pentru mediul rural: cu exceptia terenului, tot ceea ce este neceasar unei ferme de porci ( constructie hala pentru porcine, bazin pentru dejectii, achizitie echipamentele necesare, amenajare drumuri interne, platforme betonate, rampa auto, imprejmuire).

Clienti> Persoane Fizice

SERVICII CONSULTANTA FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE IN MEDIUL RURAL 2020

Oferim suport afacerilor din mediul rural in toate stadiile accesarii de fonduri structurale, de la idee si pana la auditul proiectului implementat.

Serviciile de consultanta pentru firmele de IT care doresc sa acceseze fonduri europene in 2020:

 • DENTIFICARE FINATARE

  Identificam toate optiunile de finantare nerambursabila, le comparam si o alegem impreuna cea mai avantajoasa pentru ideea dumneavoastra de business.

 • INTOCMIRE DOSAR FINATARE

  Scriem proiectul conform ideii dumneavoastra de afaceri, elaboram planul de afaceri, efectuam marketing research, proiectiile financiare si toate celelate documente care trebuie incluse in dosar). Depunem dosarul si oferim suport penru partea de comunicare si pregatire de documente aditionale cerute de Finantator in cadrul etapei de evaluare a proiectului.

 • VERIFICARE ELIGIBILITATE

  Verificam eligibilitatea dumneavoastra, a intreprinderii, a asociatie sau firmei, a ideii de afacere si a costurilor impuse de proiect.

 • MANAGEMENT DE PROIECT

  Implementam proiectul, realizam procedurile de achizitii, intocmim dosare de achizitii, caiete de sarcini, cererile de rambursare, audit I, rapoarte de durabilitate, gestionam relatia cu Finantatorul si oferim asistenta la vizitele pe teren ale reprezentantilor autoritatiilor finantatoare.

Completeaza formularul de Consultanta Gratuita si un expert NEOTRUST te va contacta pentru identificare liniei de finantare potrivita ideii tale de afacere si verificarea eligibilitatii.

  NEOTRUST

  Consultanta Fonduri Europene

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

  Aboneaza-te la Newsletter

  Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

  CONTACT

  FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA