Cine Poate Accesa Fonduri Europene

Home/Cine Poate Accesa Fonduri Europene

Fondurile alocate politicii regionale şi de coeziune pentru perioada 2014-2020 se ridică la suma de 351,8 miliarde EUR, din care Romania are alocate peste 17 miliarde. In acest articol va vom prezenta cine poate accesa fonduri europene nerambursabile, ce trebuie sa faceti pentru a deveni eligibili, care sunt programele pe care le puteti accesa si despre ce sume este vorba. Conditiile de eligibilitate sunt prezentate in linii mari , daca doriti detalii ele se regasesc in ghidul fiecarui program.

(Continuare articol Cine Poate Accesa Fonduri Europene – mai jos )

Cine poate accesa fonduri nerambursabile - raspunsul la intrebare este oricare dintre noi. Imaginea ilustreaza trecatori pe o strada pietonala, o doamna cu un carucior, un barbat grizonat, tineri.

Asadar cine poate accesa fonduri europene? Mai jos gasiti categoriile care pot primi finantare europeana:

1. PERSOANE

Pesoanele pot accesa fonduri europene nerambursabile in 2020 in primul rand pentru educatie, calificare profesionala sau cursuri dezvoltare antreprenoriat. Prin programul Erasmus tinerii isi dezvolta noi competente si isi imbunatatesc sansele de angajare. Vezi: Fonduri europene 2020 nerambursabile pentru tineri. Programe ca si Femeia antreprenor dezvolta abilitati antreprenoriale, cladesc cunostiinte de business start-up si permit accesul facil la module de mentorat sau la schimburi de experienta internationale. (Mergi la categoria: Fonduri Europene pentru Femei ). Start-Up Nation va permite sa accesati pana la 200000 de lei pentru productie, servicii sau comert, cu intensitate de 100% finantare – pentru acest program veti deschide o firma inainte de depunerea cererii de finantare.

Agricultorii pot cere plati directe in cadrul politicii agricole comune, cu conditia respectarii cerintelor legate de sanatatea publica, sanatatea animalelor si a plantelor si protejarea mediului. Astfel de plati sunt de exemplu cele facute direct prin APIA si anume sprijinul pe suprafata. De asemenea, cercetatorii, atat firme cat si persoane fizice pot cere finantare pentru proiecte de cercetare in diferite domenii. In 2020 Diaspora poate accesa si ea aceste programe, fara a fi necesar domiciliul in Romania cu conditia ca locul de implementare a proiectului sa fie pe teritoriul Romanesc.

In general din postura de persoana (fara a deschide PFA sau firma) oportunitatile de a aceesa fonduri europene sunt limitate la valori mici in sfera educatie sau agricultura la scara redusa sau la sfera cercetarii si inovarii. In concluzie, pentru a accesa o gama mai larga de fonduri europene trebuie sa deschideti un PFA sau o firma – mergeti la categoria PFA sau Firma pentru a vedea oportunitatile de finantare.

Vezi toate oportunitatile de finantare pentru persoane: Fonduri Europene Nerambursabile pentru Persoane Fizice

2. PFA-uri

Ce Fonduri poate accesa un PFA? Dupa dobandirea statutului de PFA se poate accesa Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), printre submasurile cele mai populare ale programului amintim:

 • PNDR 4.1 pentru sprijinirea infiintarii si modernizarii exploatatilor agricole – pana la 2000000 euro.
 • PNDR 4.2 procesarea produselor agricole, prin care se pot depune proiecte pentru infiintarea de abatoare, centre de procesat lapte, fabrici conserve fructe / legume – pana in 900000euro.
 • Submasura PNDR 6.1 pentru tineri fermieri si instalarea lor la conducerea unei exploatatii agricole. – pana la 50000 euro.
 • Submasura 6.3 Dexvoltarea fermelor mici si transformarea lor in expoatatii – 15000 euro. Scopul masurii este redirectionarea productiei spre comercializare si nu folosirea acesteia pentru propriul consum.

Vezi sectiunea Fonduri Europene pentru Agricultura

De asemenea exista diverse programe in sfera mestesugurilor populare care sunt accesibile PFA-urilor.

Vezi liniile de finantare deschise pentru PFAuri: Fonduri Europene pentru PFA

Vrei sa infiintezi un PFA? Mergi la sectiunea: Pasi infiintare PFA pentru accesare fonduri europene.

3. FIRME

IMMuri – fonduri Europene nerambursabile 2020

Prin prisma fondurilor europene nerambursabile pentru a fi considerat Microintreprindere sau IMM trebuie sa ai pana in 250 de angajati si o cifra de afaceri de pana la 50 de milioane de euro pe an / sau un bilant contabil de pana la 43 de milioane de euro pe an. In ceea ce priveste IMMurile, Uniunea Europeana isi propune reducerea disparitatilor economice dintre regiunile europene, sprijinirea agriculturii, ameliorarea cercetarii si inovarii si sprijin pentru retelele energetice, digitale si de transport din UE. Prin urmare acestea au o paleta larga de oportunitati de finantare in anul 2020 avand posibilitatea de a accesa granturi europene pentru diverse domenii, de la agricultura, IT, sanatate si pana la turism sau energie verde , unele dintre cele mai populare programe fiind Microindustrializare, POR 2.1, POR 2.2.

Intreprinderi Mari – fonduri europene nerambursabile 2020

Desi intreprinderile mari nu reprezinta un punct cheie al UE in ceea ce priveste alocarea de fonduri nerambursabile, acestea pot accesa o varietate de fonduri nerambursabile printre care si ajutoare de stat, cum ar fi de exemplu HG 807/2014. Oportunitatile nu se reduc aici. Cercetarea si Inovarea sunt atat de importante pentru strategia pe termen lung UE incat exista programe special create pentru acest domeniu, unul dintre ele fiind Orizont 2020.

Vrei sa infiintezi o Firma? Mergi la sectiunea: Pasi infiintare firma pentru accesare fonduri europene.

Vezi programe de fonduri europene : Fonduri Europene pentru Firme

4. ONG-uri

Cine poate accesa fonduri europene:

 • Organizatiile Non-profit
 • Organizatiile Neguvernamentale

Principalele posibilitati de finantare pentru ONGuri sunt referitoare la incluziune sociala, egalitate de gen si egalitate de sanse, cultura, audiovizual, mass-media, spirit civic si sentimentul de apartenenta, cercetare si inovare, dezvoltare si ajutor umanitar, tranasport, energie si TIC.

5. ORGANISME PUBLICE

Organismele publice locale, regionale si nationale dispun de o serie intreaga de posibilitati de a accesa fonduri europene pentru coeziune economica, sociala si teritoriala sau pentru proiecte mari de infrastructura. Pe langa Fondurile structurale si de investitii europene UE a creat si instrumentul JASPERS (pentru proiectele mari de infrastructura).

Informatii aditionale articol Cine Poate Accesa Fonduri Europene mai jos.

Share This Post!

Cine poate accesa fonduri europene, poza folosita pentru bannerul care duce spre consultnata pentru accesarea programului cu acelasi nume. Un birou plin cu obiecte: ochelari de soara albi, aparat foto, carnetel cu o racheta galbena care merge spre spatiu, poza, lupa albastru cu alb, post-ituri, un ceas galben cu cadran alb, telefon, creion, bec galben, tastatura.

AFLA MAI MULTE DESPRE

START-UP NATION

Cine poate acesa fonduri europene, un voucher valoric de 1000 lei care paote fi folosit pentru servicii de consultanta.

FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA

Completeaza formularul de mai jos si un consultant Neotrust te va suna pentru o sedinta de consultanta gratuita.

  ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

  PROGRAME DE FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE:

  ALTE INFORMATII UTILE:

  Capcane accesare fonduri europene 2020

  1. In general un punctaj maxim iti aduce sanse bune de castig, dar exista si programe a caror popularitate ridicata ca si Start-Up Nation unde se poate sa nu primiti finantare chiar daca aveti punctaj maxim. Aici departajarea se face pe criteriile aditionale, intre cei cu puncaj maxim. Cititi mai mult despre Start-Up Nation si despre serviciile de consultanta Start-Up Nation.

  Pasi accesare fonduri europene in 2020 cu firma de consultanta Neotrust:

  Suntem o firma de consultanta fonduri europene nerambursabile care va poate asista in toate etapele procesului de accesare:

  1. Identificare liniei de finantare;

  2. Verificarea eligibilitatii;

  3 Semnarea Contractului;

  4. Elaborarea Proiectului;

  5 Depunere cerere de finantare si dosar;

  6 Comunicare rezultat;

  Oferim consultanta proiecte fonduri europene cu o rata de succes de peste 98%. Cu Neotrust obtinerea finantarii europene este rapida si sigura!

  Buget alocat:

  Informatii despre bugetul alocat pentru anii 2020 si 2021

  • Buget Fonduri Europene Nerambursabile 2020 – Alocat
  • Buget Fonduri Europene Nerambursabile 2021 – In consultare

  Pasi infiintare PFA

  Cea mai simpla modalitate de a accesa subprogramele amintite mai sus este de a infiinta un PFA taxele pentru aceasta fiind mult mai mici conparativ cu infiintarea unei societati. Pentru aceasta ai de parcurs cativa pasi.

  In primul rand trebuie sa pregatesti documentele necesare: cartea de identitate sau pasaportul titularului PFA, documentul care sa ateste dreptul de folosita a imobilului unde vei avea sediul social (de obieci aceasta este cartea funciara care se primeste de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară ). In cazul in care sediul social va fi intr-un apartamanet de bloc, atunci ai nevoie si de Acordul Asociatiei de Proprietari.

  In al doilea rand trebuie sa pregatesti si sa completezi cererile necesare: cerere de inregistrare, Anexa privind inergistrarea Fiscala, Decalratiile tip pe proprie raspundere, specimenul de semnatura

  In al treilea rand trebuie sa verifici disponibilitatea numelui. La final trebuie sa depui toate aceste declaratii completate la ONRC.

  Vedeti ghidul complet pentru Deschidere PFA pentru Fonduri europene (cauta cuvinte cheie, vezi cum ar trebui sa il numesti)

  Multi beneficiari considera neglijabil efortul de a deschide un PFA, beneficiul pe care il primesc in schimb fiind considerabil, pentru ca cine poate accesa fonduri europene va dispune de sustinere stabila si nerambursabila de a-si transforma ideile in realitate.

  • Echipamente tehnologice, inclusiv calculatoare, servere, imprimante, licente.

  • Achizitionare de spatii de lucru/productie/prestari servicii (valoarea spatiului se stabileste printr-o evalaure ANEVAR), cu exceptia spatiilor mobile

  • Mijloace de transport – nu se finanteaza cele pentru transport rutier de marfuri pentru firmele care efectueaza transport rutier de marfuri

  • Mobilier, aparatura de birotica, sisteme de protectie a valorilor umane.

  • Echipamente pentru economii de energie.

  • Sisteme incalzire, climatizare.

  • Salarii, utilitati (energie electrica, apa, gaze, salubritate, abonament telefon).

  • Consultanta (inclusiv consultanta proiect Start-Up Nation, contabilitate, etc)

  • Website, soft

  • Cheltuieli aferente chiriilor

  • Doua placute informative obligatorii

  Pasi infiintare Firma

  Cea mai simpla modalitate

  • Echipamente tehnologice, inclusiv calculatoare, servere, imprimante, licente.

  • Achizitionare de spatii de lucru/productie/prestari servicii (valoarea spatiului se stabileste printr-o evalaure ANEVAR), cu exceptia spatiilor mobile

  • Mijloace de transport – nu se finanteaza cele pentru transport rutier de marfuri pentru firmele care efectueaza transport rutier de marfuri

  • Mobilier, aparatura de birotica, sisteme de protectie a valorilor umane.

  • Echipamente pentru economii de energie.

  • Sisteme incalzire, climatizare.

  • Salarii, utilitati (energie electrica, apa, gaze, salubritate, abonament telefon).

  • Consultanta (inclusiv consultanta proiect Start-Up Nation, contabilitate, etc)

  • Website, soft

  • Cheltuieli aferente chiriilor

  • Doua placute informative obligatorii

  Share This Post!

  Completeaza formularul de mai jos pentru iar noi te vom suna pentru o evaluare gratuita a eligibilitatii tale si identificarea oportunitatilor de finantare cu Fonduri Europene

  Fa primul pas pentru a accesa fonduri europene nerambursabile!

   Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

   Aboneaza-te la Newsletter

   Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

   CONTACT

   FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA