Programul Granturi Pentru IMM-uri Capital de Lucru 2020

Home/Programul Granturi Pentru IMM-uri Capital de Lucru 2020

IMM-urile au obtinut certificat de situatii de urgenta in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 29/2020, au inregistrat profit in unul din ultimii doi ani si mentin sau suplimenteaza numarul de salariati fata de data depunerii cererii pot obtine granturi nerambursabile pentru capital de lucru in procent de 15% din Cifra de Afaceri a anului 2019 euro prin Programul Operational Competitivitatea (POC) – Granturi pentru IMMuri pt Capital de Lucru 2020. Domeniile vizate sunt: restaurante, hoteluri, cafenele, servicii din domeniul transporturilor, agentiile de turism, editurilor/librariilor/bibliotecilor, precum si al organizarilor de evenimente a caror activitate curenta a fost afectata de raspandirea virusului COVID-19 sau a caror activitate a fost interzisa prin ordonante militare pe perioada starii de urgenta si/sau pe perioada starii de alerta.

GRANTURI PENTRU IMMuri PT INVESTITII 2020 PE SCURT

– sesiune de depuneri inchisa

Valoare Finantare

15% din Cifra de Afaceri – max 150.000 euro

 • IMM-uri cu CA 2019 intre 5.000 – 13.500 euro pot obtine 2000 euro

 • IMM-uri cu CA 2019 intre 13.501 si 1.000.000 euro pot obtine 15% din CA, maxim 150.000 euro

Angajamente

 • IMMul se angajeaza sa mentina sau sa suplimenteze numarul de salariati fata de data depunerii cererii

Eligibilitate Beneficiar

 • IMM-uri HoReCa restaurante, hoteluri, cafenele, servicii din domeniul transporturilor, agentiile de turism, editurilor/librariilor/bibliotecilor, precum si al organizarilor de evenimente.

 • 0-249 angajati, CA sub 50 mil. euro si Active totale sub 43 mil. euro

 • Profit in unul din ultimele doua execitii financiare

Intensitate Finantare

 • 85% Finantare cu fonduri nerambursabile – min 15% cofinantare

 • Intensitate Finantare = Reprezinta un anumit procent din totalul costurilor eligibile ale proiectului, procent care este acoperit de fonduri europene nerambursabile.

Cheltuieli Eligibile

 • Capital de Lucru: materii prime, stocuri, datoii private, chirie

 • Achizitii simple: echipamente de protectie in context COVID, obiecte de Inventar si mijloace fixe pentru activitatea curenta, echipamente si utilaje

Solicita o sedinta de Consultanta Gratuita pentru

Granturi pentru IMMuri pt Capital de Lucru 2020

Completeaza formularul si un consultant Neotrust te va suna in cel mai scurt timp. Vom verifica eligibilitatea si vom calcula sansele de castig gratuit.

  Grila de Punctaj POC Granturi pentru IMMuri pt Capital de Lucru 2020

  Cererile de finantare depuse in cadrul apelurilor de proiecte sunt selectate la finantare in ordinea depunerii cererii cu respectarea criteriilor de eligibilitate. NU exista grila de punctaj.

  NEOTRUST

  Consultanta Fonduri Europene

  Va stam la dispozitie cu urmatoarele Servicii de Consultanta Program POC Granturi pentru IMMuri pt Capital de Lucru 2020 :

  Alte Programe de Finantare Nerambursabila pentru Firme

  Fii primul care afla cand apar noi programe de Fonduri Europene Nerambursabile

  Aboneaza-te la Newsletter

  Lista Cheltuieli Eligibile Program POC Granturi pentru IMMuri pt Capital De Lucru 2020

  Cheltuieli eligbile:

  • cheltuieli privind stocurile de materii prime, materiale, marfuri, precum si alte categorii stocuri necesare activitatii curente/operationale desfasurate de beneficiarii prevazuti de prezenta ordonanta de urgenta;
  • datorii curente si restante fata de furnizorii curenti, inclusiv fata de furnizorii de utilitati potrivit contractelor incheiate;
  • cheltuieli privind chiria pe baza de contract incheiat;
  • cheltuieli privind achizitia de servicii necesare activitatii curente cu exceptia serviciilor de consultanta, studii si alte categorii de servicii indirecte;
  • cheltuieli privind echipamentele de protectie medicala, inclusiv materiale de dezinfectie pentru protectia impotriva raspandirii virusului COVID-19;
  • cheltuieli privind achizitia de obiecte de inventar, obiecte de inventar de natura mijloacelor fixe necesare reluarii activitatii curente;
  • cheltuieli privind achizitia de echipamente, utilaje, tehnologii, dotari independente necesare activitatii curente in mod direct si sa fie necesare reluarii activitatii curente a beneficiarului finantarii.

  Verificarea asigurarii tipurilor de cheltuieli eligibile se face pe esantion de 1% in scopul validarii metodologiei de stabilire a sumei forfetare.

  Beneficiarii vor depune declaratie pe proprie raspundere prin care vor asuma faptul ca utilizarea grantului in alte scopuri decat cele prevazute de prezenta ordonanta de urgenta atrage dupa sine recuperarea ajutorului de stat acordat impreuna cu plata accesoriilor pentru recuperarea ajutorului de stat.

  Contacteaza-ne telefonic, pe email sau completeaza formularul de mai jos pentru a solicita o sedinta de consultanta gratuita (consultanta fonduri europene).

  CONTACT

  FORMULAR CONSULTANTA GRATUITA